Φαν’τ Σχιπ: «Ο προπονητής δεν επιβιώνει χωρίς αποτελέσματα»

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών μίλησε στην NOVA και στην εκπομπή «MatchDay Live» και στον Αποστόλη Λάμπο για όλα τα θέματα που απασχολούν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το θετικό κλίμα που εποικοδομήθηκε στα δυο χρόνια παρουσίας του.

Έτοιμος να οδηγήσει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σε νέες διακρίσεις και να τελειοποιήσει σε επίπεδο αποτελεσμάτων, την διαρκή διαδιακασία βελτίωσης της,. σε συνδυασμό με την στελέχωση από νέους διεθνείς παίκτες, δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής, Φαν’τ Σχιπ στην εκπομπή «MatchDay Live» και στον Αποστόλη Λάμπο.

Ο Φαν’τ Σχιπ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις για τα θέματα της Εθνικής ομάδας, την κατάσταση που ήταν στην χρονική στιγμή της τεχνικής ανάληψης της, ενώ σε ζωντανή σύνδεση με την Ολλανδία, ο προσκεκλημένος της εκπομπής, συνομίλησε με την κόρη και τον γιό του που του έκαναν έκπληξη, με την διαμεσολάβηση της μητέρας τους και συζύγου του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Για τα επερχόμενα ματς με Ισπανία και Κόσοβο: “Φυσικά έχουμε αναλύσει τους αντιπάλους μας. Η Ισπανία παίζει πάντα με τον ίδιο τρόπο. Θέλουν να έχουν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια. Ίσως έχουν απλά αλλαγές παικτών όπως ο Φατί ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί. Το Κόσοβο είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Τώρα έχουην αλλάξει και προπονητή, οπότε πρέπει να δούμε αν θα αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Πρώτα όμως είναι η Ισπανία που πρέπει να δούμε, η οποία θα θέλει να έχει τη μπάλα στα πόδια.”

Για την αναγκαστική ανανέωση της Εθνικής ομάδας: « Ήταν κάτι που κάναμε από την αρχή της συνεργασίας μου στην Εθνική, γιατί ήθελα και έπρεπε η ομάδα να έχει βάθος επιλογών σε κάθε θέση και να μετά να σχηματιστεί βασική ενδεκάδα και «κορμός». Είχαμε σημαντικές απουσίες, λόγω τραυματισμών, όπως τώρα ενόψει του αγώνα με την Ισπανία που αναμένεται να μην έχω στην διάθεση μου 8-9 παίκτες. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα που μπορούν να σταθούν στο ίδιο επίπεδο».

Για το επόμενο βήμα της Εθνικής: « Όταν ήρθα στην Εθνική Ελλάδας, η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή, εντός και εκτός ομάδας. Δημιουργήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τους διεθνείς παίκτες και καλή ατμόσφαιρα συνεργασίας αυτά τα δυο χρόνια. Τα παιδιά αγκάλιασαν αυτή την την προσπάθεια και λειτουργήσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Η εξέλιξη μας είναι τα αποτελέσματα. Να μάθουμε να επιβιώνουμε και να κερδίζουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Χωρίς αποτελέσματα δεν επιβιώνει κανένας προπονητής».

Για τα παιχνίδια με την Γεωργία και το Κόσσοβο που «χάθηκαν» πολύτιμοι βαθμοί για την πρόκριση: «Μας δυσκόλεψαν πολύ και δεν είναι πάντα ευκολο απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Όταν ανέλαβα η Εθνική ήταν στην 60η θέση και έχουμε βελτιωθεί, ενώ δεν είναι η ίδια κατάσταση μετά το 2004 που υπήρχαν 200 υποψήφιοι διεθνείς παίκτες. Τώρα, η ομάδα έχει ταλαντούχους παίκτες με μέλλον και αποκτούν εμπειρίες. Οι προσδοκίες μας είναι μεγαλύτερες».

Για τα δυο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης: «Στο ποδόσφαιρο γίωονται διαχρονικά πολλές εκπλήξεις. Το κάναμε στον πρώτο αγώνα με την Ισπανία και θέλουμε να το κάνουμε ξανά. Είναι βέβαιο ότι οι Ισπανοί έρχονται για την νίκη και θέλουν την πρώτη θέση του ομίλου για να μην παίξουν στην πρόκριση στα πλέι οφ. Θα είναι δύσκολο αναμφισβήτητα, αλλά όταν παίζεις, πιστεύεις και στα…θαύματα. Θα είμαστε ανταγωνστικοί μέχρι τέλους».

Για τον επόμενο στόχο της Εθνικής, μετά τα προκριματικά του Μουντιάλ: « Να προκριθούμε στην τελική φάση του EURO. Θα είναι πιο εύκολο σε εισαγωγικά καθώς πηγαίνουν περισσότερες ομάδες και θα είμαστε πιο έμπειροι. Επίσης, θέλουμε να ανεβούμε στο δεύτερο επίπεδο του Nations League. Είμαστε σε μια διαρκής διαδικασία βελτίωσης που δεν πρέπει να σταματήσει.

Για την πρόσφατη πρόκληση του Γεράσιμου Μήτογλου: « Είναι νέος, έχει ποιότητα και είναι σε καλή κατάσταση. Παίζει με βάθος στην άμυνα και ξέρει να ντριπλάρει καλά. Είναι εκτός ο Μαυροπάνος και ο Χατζηδιάκος. Κοιτάζω και άλλους παίκτες για τις ίδιες θέσεις, καθώς παίζουμε με τρία κεντρικά μπακ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.