Το Στοίχημα του Μπάρκα και τα Φαβορί στην Premier League Σκωτίας


Σε μία εποχή όπου η Πανδημία του Κορονοϊού γεμίζει αμφιβολία άπαντες για το τι μέλλει γενέσθαι στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δρώμενα, ιστορικοί σύλλογοι όπως η Σέλτικ δείχνουν ότι κινούνται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως σε εταιρίες όπως η Novibet το στοίχημα κατάκτησης της νίκης σε κάθε αγώνα της Σέλτικ ανοίγει χαρακτηριστικά χαμηλά υποδεικνύοντας εξαρχής τη δυναμική του συλλόγου. Αυτή τη φορά οι Σκωτσέζοι άπλωσαν τα δίχτυα τους στην ελληνική αγορά και επένδυσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να κάνουν δικό τους τον Τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Βασίλη Μπάρκα.

Η Σέλτικ φάνηκε από την αρχή καλά διαβασμένη και αποφασισμένη με κάθε τρόπο να αποκτήσει τον Βασίλη Μπάρκα. Η προσφορά που κατέθεσαν στην ΑΕΚ για την μεταγραφή του βασικού γκολκίπερ της ομάδας ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο στην Ένωση. Τα περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ που θα καρπωθεί η ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια και μάλιστα από την πώληση ενός τερματοφύλακα, σίγουρα αναμένεται να δώσουν πολύτιμες οικονομικές ανάσες στους ανθρώπους του δικεφάλου που όπως όλοι μπορούν να αισθάνονται μία ανησυχία για τα έσοδα του συλλόγου από ένα δεύτερο κύμα πανδημίας του Κορονοϊού.

Ο Βασίλης Μπάρκας φαίνεται πως κερδίζει το Στοίχημα της μεταγραφής σε έναν τεράστιο ευρωπαϊκό σύλλογο και φυσικά την καταξίωσή του σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Οι άνθρωποι της Σέλτικ βγήκαν στην αγορά αναζητώντας τον βασικό τους τερματοφύλακα και τον βρήκαν στο πρόσωπο του διεθνή Έλληνα πορτιέρο. Η καριέρα του Μπάρκα ξεκίνησε από τον Ατρόμητο και μέσα σε λίγα χρόνια μεταπήδησε στην ΑΕΚ όπου πανηγύρισε μαζί της το πρωτάθλημα στη Super League το 2018. Οι εμφανίσεις του τον έχρισαν βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος και φυσικά η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται χάρη στην σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του στο άθλημα που υπηρετεί. Πλέον καλείται να αποδείξει πως η Σέλτικ σωστά επένδυσε επάνω του, παίρνοντας αρχικά θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια των Σκοτσέζων αντί του Σκοτ Μπέιν και να οδηγήσει τους Κέλτες εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στο νησί.

Οι άνθρωποι της Σέλτικ προχώρησαν προσεκτικά σε επιλεγμένες μεταγραφικές διατηρώντας παράλληλα στο δυναμικό της ομάδας πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που την οδήγησαν πέρυσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τις κινήσεις τους αυτές ασπάζονται σε μεγάλο βαθμό οι στοιχηματικές εταιρίες που χρήζουν εξαρχής τη Σέλτικ ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στη Σκωτία. Οι Κέλτες δίνονται στο εξωτερικό προς το παρόν σε ποσοστό 5/11 για την κατάκτηση του τίτλου ενώ ακολουθεί η εξίσου ισχυρή Ρέιντζερς σε ποσοστό 2/1. Από εκεί και πέρα τα πράγματα φαίνονται δύσκολα ακόμα και για τους πιο φανατικούς οπαδούς των ομάδων τους καθώς η Αμπερντίν ανοίγει σε απόδοση 80/1 και η Χιμπέρνιαν σε αυτό του 150/1.

Στην ελληνική αγορά τηρείται μία στάση αναμονής με τις δημοφιλέστερες στοιχηματικές εταιρίες να μην δίνουν πονταρίσματα ακόμα για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια το 5-1 της Σέλτικ επί της Χάμιλτον και η νίκη της Ρέιντζερς εκτός έδρας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν φαίνεται να μεταβάλλει τα όσα αρχικά προβλέπονται για την πορεία των ομάδων την σεζόν 2020-2021. Πολύ σύντομα θα έχουμε τις πρώτες τοποθετήσεις και στην ελληνική αγορά περιμένοντας την ομάδα του Βασίλη Μπάρκα να τίθεται επικεφαλής στην κούρσα των αποδόσεων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.