Τρίτοι με “Τζίτζι” οι “ατζούρι” (video)

Την τρίτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών κατέκτησε η Ιταλία που επικράτησε της Ουρουγουάης στη διαδικασία των πέναλτι με επί μέρους σκορ 3-2 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους απέκρουσε τρία πέναλτι των Λατινοαμερικάνων, χαρίζοντας στη "σκουάντρα ατζούρα" τη νίκη κι ενώ τα 120' είχαν ολοκληρωθεί με το σκορ στο 2-2.

Την τρίτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών κατέκτησε η Ιταλία που επικράτησε της Ουρουγουάης στη διαδικασία των πέναλτι με επί μέρους σκορ 3-2 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους απέκρουσε τρία πέναλτι των Λατινοαμερικάνων, χαρίζοντας στη “σκουάντρα ατζούρα” τη νίκη κι ενώ τα 120′ είχαν ολοκληρωθεί με το σκορ στο 2-2.

Η Ιταλία προηγήθηκε στο 24′ με ένα τυχερό γκολ του Αστόρι και στο 73′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Ντιαμάντι. Και στα δύο τέρματα, ωστόσο, απάντησε ο Καβάνι, ο οποίος σκόραρε στο 58′ και το 78′ (στη δεύτερη περίπτωση με ένα ακόμη άπιαστο φάουλ), στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο οι επιθετικοί των δύο ομάδων σίγησαν και το παιχνίδι κρίθηκε στη “ρώσικη ρουλέτα”, όπου νίκησε αυτός που είχε τον καλύτερο γκολκίπερ.

Ο Μπουφόν απέκρουσε τα πέναλτι των Φορλάν, Κάσερες και Γκαργκάνο, ενώ ο Μουσλέρα μόνο αυτό του Ντε Σίλιο. Η Ιταλία είχε μείνει με 10 παίκτες από το 110′ λόγω αποβολής του Μοντολίβο.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα (video)

Η σειρά των πέναλτι

Φορλάν (Ουρουγουάη) ΑΠΕΚΡ. 0-0
Ακουιλάνι (Ιταλία) ΓΚΟΛ 0-1
Καβάνι (Ουρουγουάη) ΓΚΟΛ 1-1
Ελ Σααραουί (Ιταλία) ΓΚΟΛ 1-2
Σουάρες (Ουρουγουάη) ΓΚΟΛ 2-2
Ντε Σίλιο (Ιταλία) ΑΠΕΚΡ. 2-2
Κάσερες (Ουρουγουάη) ΑΠΕΚΡ. 2-2
Τζιακερίνι (Ιταλία) ΓΚΟΛ 2-3
Γκαργκάνο (Ουρουγουάη) ΑΠΕΚΡ. 2-3

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Λουγκάνο, Β. Περέιρα (81′ Α. Περέιρα), Κάσερες, Γκοντίν, Ροντρίγκες (56′ Γκονζάλες), Γκαργκάνο, Αρεβάλο (107′ Πέρες), Σουάρες, Φορλάν, Καβάνι

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι, Αστόρι (96′ Μπονούτσι), Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι (70′ Ακουιλάνι), Μοντολίβο, Μάτζιο, Καντρέβα, Τζιλαρντίνο, Ντιαμάντι (83′ Τζιακερίνι), Ελ Σααραουί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.