Καλά ξεκίνησε η προετοιμασία για Ρωσία

Η Εθνική μας ομάδα είχε σφυγμό, έπαιξε με κάποια στοιχεία της παλιάς της ταυτότητας ως ομάδα και αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 κόντρα στην δυνατή Πολωνία.

Η Εθνική μας ομάδα είχε σφυγμό, έπαιξε με κάποια στοιχεία της παλιάς της ταυτότητας ως ομάδα και αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 κόντρα στην δυνατή Πολωνία. 

Αποστολή στην Πολωνία: Αποστόλης Λάμπος

Σε ένα παιχνίδι μέτριο από πλευράς θεάματος η Εθνική μας ομάδα παίζοντας μπροστά σε 37000 Πολωνούς και κόντρα σε μια πολύ δυνατή και αήττητη τον τελευταίο καιρό ομάδα, αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0. Η γαλανόλευκη παρουσιάστηκε ως ομάδα, με πάθος και με σωστές τοποθετήσεις σχεδόν από όλους τους ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι έμειναν πιστοί στο πλάνο του Μαρκαριάν.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε ως βασικό τον Κατσουράνη σε ένα σύστημα 4-1-4-1 στην άμυνα που γινόταν 4-3-3 στην επίθεση. Κορυφαίοι οι Μόρας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Ταχτσίδης, Νίνης χωρίς να μπορεί να πει κανείς ότι υστέρησε κανείς. Ιδιαίτερα οι Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης έδωσαν πολλές μάχες με τους διεισδυτικούς Μπλαστσικόφσκι, Γκροσίτσκι, Μίλικ. Άφησε υποσχέσεις ο Φούντας του οποίου το μέλλον του ανήκει.

Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε ανοίξει το σκορ με το σουτ του Κατσουράνη που εξουδετέρωσε ο Μπόρουτς, όμως και οι Πολωνοί είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Μπλαστσικόφσκι σε τετ α τετ με Καπίνο (εντυπωσιακή επέμβαση) και σε κεφαλιά του Μίλικ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε τον ρυθμό με τον Νίνη να απειλεί με δυνατό φαλτσαριστό σουτ που μπλόκαρε ο Σέζνι, και τον Βελλίδη να αναδεικνύεται σε ήρωα όταν μπήκε στο 92’ και στο 93΄είχε πολύ μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Γκροσίτσκι από το ένα μέτρο.

Το περιβραχιόνιο φόρεσε ο Βύντρα όταν πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου ο Κατσουράνης στις καθυστερήσεις του αγώνα.


Με Κατσουράνη βασικό και αρχηγό

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν επέλεξε να χρησιμοποιήσει και τους τρεις παίκτες που είχαν ρυθμό στα play off από την αρχή της αναμέτρησης (Κατσουράνης, Καρέλης, Νίνης) αφήνοντας εκτός του Κολοβό σε σχέση με το ρεπορτάζ της Δευτέρας. Έτσι στο τέρμα ήταν ο Καπίνο, στο κέντρο της άμυνας οι Μόρας και Παπασταθόπουλος, δεξιά ο Βύντρα κι αριστερά ο Σταφυλίδης στην άμυνα. Στο κέντρο του γηπέδου ήταν ο Τζιόλης αμυντικό χαφ, οχτάρια οι Κατσουράνης και Ταχτσίδης, δεξιά ο Φούντας και αριστερά ο Νίνης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρέλης σε ένα σύστημα που αμυντικά ήταν 4-1-4-1 και επιθετικά 4-3-3. 

Από την άλλη ο Άνταμ Ναβάλκα ξεκίνησε με τους Μπόρουτς, Γκλικ, Πάζνταν, Τσιόνεκ, Κομορόφσκι, Μπλαστσικόφσκι, Μπόρισιουκ, Λινέτι, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι και Μίλικ.


Θύμισε κάτι από Εθνική

Έχοντας μάθει από το πρόσφατο πάθημα στα Νησιά Φερόε και μετά από αυτοκριτική, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μπήκαν στο Γκντανσκ Αρένα με μεγαλύτερη προσήλωση και πάθος, ορίζοντας τον ρυθμό του αγώνα. 

Ο Τζιόλης μπροστά από τα δύο στόπερ έκοβε σωστά και έπαιρνε την πρώτη μπάλα. Οι Παπασταθόπουλος και Μόρας είχαν καλές τοποθετήσεις, ενώ οι Βύντρα και Σταφυλίδης βρήκαν βοήθειες από τους Φούντα και Νίνη αντίστοιχα. Κατσουράνης και Ταχτσίδης στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν σωστοί τακτικά και κουβάλησαν την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μας ομάδα ήταν συμπαγής και προσπάθησε να βρει τα πατήματά της. Ο Βύντρα ανέβηκε δυο φορές από τα δεξιά προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ στο 9΄είχαμε και το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Τζιόλη να θέλει να απειλήσει από μακριά χωρίς αποτέλεσμα.


Απείλησε ο Κατσούρ

Στο 16ο λεπτό ο Κώστας Κατσουράνης (κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο coast to coast) διάβασε σωστά την πίεση των Νίνη και Ταχτσίδη ψηλά, πήρε τη μπάλα από τον Νίνη και σούταρε δυνατά δέκα μέτρα έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Μπόρουτς σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό από λάθος του Βύντρα ο Γκροσίτσκι μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο που μπλόκαρε σταθερά.


Ο έλεγχος στους Πολωνούς, δοκάρι ο Μίλικ τετ α τετ ο Μπλαστσικόφσκι 

Μετά το 24ο λεπτό τα ηνία πήραν οι Πολωνοί που έβγαλαν κάποιες ωραίες συνεργασίες κυρίως με τους Μπλαστσικόφσκι, Γκροσίτσκι και Μίλικ. Σε μια από αυτές στο 26’ ο Μπλαστικόφσκι από εξαιρετικό τακουνάκι του Μίλικ, βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Καπίνο ο οποίος τον νίκησε κατά κράτος. 

Στο 41’ η Πολωνία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλικ όταν από σέντρα του Γκροσίτσκι έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι για να δει την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι στην γραμμή της εστίας και ξανά στο οριζόντιο δοκάρι πριν απομακρύνει ο Καπίνο.


Επιστροφή «Ταύλα» δέκα χρόνια μετά

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρκαριάν πέρασε  στο ματς τον Στάθη Ταυλαρίδη στη θέση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να αγωνίζεται δέκα χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή στο Confederation Cup του 2005 κόντρα στο Μεξικό. Στο 60ο λεπτό στον αγώνα πέρασε και ο Κώστας Μήτρογλου αντί του Νίκου Καρέλη. 

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς έντονο ρυθμό, με την Εθνική μας ομάδα να προσπαθεί να ελέγξει τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι φτάναμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή με ωραίες εναλλαγές της μπάλας, έλειπε η τελική πάσα. Σε δυο περιπτώσεις μάλιστα αν ο Ταχτσίδης και ο Βύντρα είχαν στοχεύσει πιο σωστά συμπαίκτες του οι κίνδυνοι στην εστία του Σέζνι θα ήταν μεγάλοι.


Στο 70’ η πρώτη καλή στιγμή με σουτ Νίνη

Μετά τις πρώτες αλλαγές των Πολωνών στο 60ο λεπτό φάνηκε πως οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, ωστόσο η σταθερότητα στην άμυνα μας και οι καίριες επεμβάσεις των Ταυλαρίδη, Μόρα, Βύντρα και Σταφυλίδη απομάκρυναν κάθε κίνδυνο. Έτσι η Εθνική μας άρχισε να ξαναπαίρνει μέτρα και να γίνεται απειλητική.

Στο 70’ ένα λεπτό πριν ο Νίνης παραχωρήσει την θέση του στον Φετφατζίδη, έπιασε τον δυνατό σουτ από τριάντα μέτρα με πολλά φάλτσα για να μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο Σέζνι. Στο 71ο λεπτό νέο σουτ από τον Φούντα αυτή την φορά, με μπόλικη τεχνική έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία των Πολωνών.

Στο 75’ απείλησε ο Μίλικ

Η Πολωνία χρειάστηκε μισή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο για να απειλήσει και πάλι, με τον Μίλικ να κλέβει την μπάλα στην μεσαία γραμμή (κουράστηκαν τα χαφ μας) να προχωρά ανενόχλητος μέχρι δέκα μέτρα έξω από την περιοχή μας, να σουτάρει δυνατά και τον Καπίνο να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνιά.


Στο 77’ μπήκε ο Κολοβός

Ο Κολοβός στο ματς αντί του Φούντα πέρασε στο 77ο λεπτό, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να δείχνει πως πιστεύει πολύ στους δύο παίκτες που έκαναν εξαιρετική σεζόν στον Πανιώνιο και τους δίνει την ευκαιρία για δεύτερο σερί ματς. Ο Φούντας έτρεξε πολύ, βοήθησε τακτικά και αν βρει το θάρρος που έχει στους συλλόγους τους μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Κάποια λάθη κούρασης προς το τέλος του αγώνα έφεραν επικίνδυνες καταστάσεις στα ελληνικά καρέ, αλλά χωρίς επί της ουσίας να απειληθεί ο Καπίνο, διότι κυρίως ο Μόρας κι ο Ταυλαρίδης, αλλά και οι Σταφυλίδης και Βύντρα ήταν πάντα στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή για να απομακρύνουν. 


Το περιβραχιόνιο στον Βύντρα

Η αλλαγή του Σάμαρη αντί του Κατσουράνη σήμανε και το ότι ο Βύντρα για πρώτη φορά φόρεσε το περιβραχιόνιο της Εθνικής μας ομάδας.


Εντυπωσιακός Βελλίδης σε δύο λεπτά

Στις καθυστερήσεις χρίστηκε βασικός ο Βελλίδης ο οποίος στα δύο λεπτά που αγωνίστηκε είχε μία εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Γκροσίτσκι από το ένα μέτρο διατηρώντας το μηδέν στην ελληνική εστία και διεκδικώντας την επέμβαση του αγώνα από τον Καπίνο στο τετ α τετ του Μπλαστσικόφσκι στο πρώτο ημίχρονο.


Κάτι είναι κι αυτό

Το τελικό 0-0 άφησε μια αίσθηση ικανοποίησης για την Εθνική μας ομάδα ιδιαίτερα μετά τα παθήματα των τελευταίων δέκα μηνών. Αν μη τι άλλο έδειξε πως ο ασθενής έχει σφυγμό. Έπαιξαν ως ομάδα, με προσήλωση στην τακτική και με σωστές τοποθετήσεις. Καλά ξεκίνησε η προετοιμασία για την Ρωσία.

Live η εξέλιξη του αγώνα, όπως την κάλυψε το Novasports.gr από την Πολωνία:

Live Blog Πολωνία – Ελλάδα



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.