Μία μπάλα για όλους (video)

Μια στρογγυλή... θεά που μέσα της χτυπάει μια καρδιά. Μια μπάλα για όλους. Για τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να τη δούν. Αλλά μόνο να τη νιώσουν και να ακούσουν τους ήχους της.

Μια στρογγυλή… θεά που μέσα της χτυπάει μια καρδιά. Μια μπάλα για όλους.  Για τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να τη δούν. Αλλά μόνο να τη νιώσουν και να ακούσουν τους ήχους της. 

Μια πρωτοποριακή ιδέα που γεννήθηκε στο κεφάλι του Ηλία Μάστορα. Ενός διεθνούς διαιτητή  και επαγγελματία εκπαιδευτή νέων στη μη τυπική εκπαίδευση. Ένος ανθρώπου που έχει αφιερώσει τη ζωή του σ’ ένα συναρπαστικό άθλημα. Το ποδόσφαιρο τυφλών. 

Ο Γιάννης Πάγκος συνάντησε τους δύο άνδρες στην Θεσσαλονίκη, συνομίλησε μαζί τους, ενώ επιχείρησε να παίξει  φορώντας την ειδική μάσκα που φορούν και οι ποδοσφαιριστές στους επίσημους αγώνες τους. 

Το ποδόσφαιρο τυφλών είναι ένα ενταξιακό άθλημα και στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια. Το 1996. Παίζουν τέσσερις ολικά τυφλοί ποδοσφαιριστές και τέσσερις αναπληρωματικοί. Επίσης υπάρχουν τρεις που βλέπουν και βοηθούν το παιχνίδι. Ο προπονητής, ο τερματοφύλακας που κατευθύνει την άμυνα και ο οδηγός που κάθεται πίσω από την αντίπαλη εστία και προσανατολίζει την επίθεση.

Τόσο ο Στράτος, όσο και ο Ηλίας, με την πρωτοποριακή ιδέα που είχαν, δημιουργώντας αυτές τις ειδικές μπάλες, επισκέπτονται διάφορα μέρη του κόσμου. Πριν από λίγους μήνες, βρέθηκαν στο Κατάρ, όπου συναντήθηκαν με τον σπουδαίο Ισπανό αστέρα, Τσάβι Ερνάντεθ. 

Παρακολουθώντας αγώνες σε τουρνουά τυφλών υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με τις εντυπωσιακές ενέργειες σε καθηλώνουν, επικοινωνία που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Μικροί και μεγάλοι βγάζουν μεράκι και όρεξη για μπάλα. Και πλέον υπάρχει μία μπάλα για όλους! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.