Γαλλία-Φιλανδία 0-2: Ιστορική (φιλική) νίκη (vids)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Φιλανδία νίκησε τη Γαλλία, με τους Σκανδιναβούς να επικρατούν στο φιλικό του Παρισιού με 2-0.

Την πρώτη ήττα της ύστερα από 12 αναμετρήσεις (8 Ιουνίου 2019 από την Τουρκία με 2-0) γνώρισε στο Παρίσι η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, με τη Φινλανδία να εγγράφει την πρώτη επιτυχία στην ιστορία της με αντίπαλο τους «τρικολόρ» ύστερα από 8 ήττες!

Οι Σκανδιναβοί, που βρίσκονται στην 55η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού άνοιξαν το σκορ στο 28’ στην πρώτη προσπάθειά τους προς την εστία με τον Φορς, μετά το λάθος του Σισοκό στο χώρο του κέντρου, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βαλακάρι με σπουδαίο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής σημείωσε το 0-2. 

Οι Γάλλοι πίεσαν και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους. 

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Μαρκούς Τουράμ φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο, 12 χρόνια και 5 μήνες μετά την τελευταία συμμετοχή του πατέρα του, Λιλιάν με τους «πετεινούς», τον Ιούνιο του 2008. 

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής εις μνήμην του Μπρούνο Μαρτινί, άλλοτε Γάλλου διεθνή, που «έφυγε» στις 20 Οκτωβρίου.

Γαλλία: Μανταντά, Ντουμπουά (71’ Αγκιλάρ), Ζουμά, Λονγκλέ (80’ Βαράν), Ντιν, Σισοκό, Ενζονζί, Πογκμπά (57’ Καντέ), Τουράμ, Μπεν Γεντέρ (57’ Γκριεζμάν), Ζιρού (57’ Μαρσιάλ)

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάν

Φινλανδία: Γιόρονεν, Βάισανεν (75’ Αραγιουούρι), Όγιαλα (67’ Τοίβιο), Ο’ Σάουνεσι, Χαμαλάινεν, Νίσκανεν (67’ Άλιο), Βαλακάρι (75’ Τέιλορ),  Σούλερ (80’ Πούκι), Κάουκο, Καριαλάινεν (67’ Καμαρά), Φορς

Προπονητής: Μάκου Κάνερβα
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.