Ο Ανταμά Τραορέ έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ισπανίας και η θηριώδης δύναμη και σωματοδομή του έγειρε νέα ερωτήματα.

Ο Ανταμά Τραορέ έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ισπανίας και η θηριώδης δύναμη και σωματοδομή του έγειρε νέα ερωτήματα.

Ο επιθετικός της Γουλβς φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα των «φούριας ρόχας» πριν λίγες ημέρες στο φιλικό αγώνα με την Πορτογαλία. 
Όπως πάντα η εντυπωσιακή του σωματοδομή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα «μούσκουλα» του έγιναν για μία ακόμη φορά αντικείμενο συζήτησης σε ότι έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση τη δύναμη και τα βάρη των ποδοσφαιριστών.
Το ερώτημα που πλανάται είναι το εξής: Είναι το σώμα του σχεδιασμένο για ποδόσφαιρο;
Κι αν ναι, αυτός είναι το μέλλον για το που πηγαίνουν οι σωματότυποι των παικτών;
Ο γυμναστής της Χετάφε, Χαβιέρ Βιδάλ, έδωσε μια πρώτη προσέγγιση.

«Είναι το τελευταίο βήμα της μόδας το σώμα του. Όλοι έχουν έναν ξεχωριστό σωματότυπο, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά το σώμα ενός ποδοσφαιριστή. Το πλεονέκτημα που σου δίνει ο τρόπος γυμναστικής με βάρη είναι ότι αυξάνει την ταχύτητα και τη δύναμη. Μάλιστα πολλοί απορούν μιας και νομίζουν ότι η αύξηση της μυϊκής μάζας θα τον είχε κάνει πιο αργό. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει».

Ο Βιθέντε Κάλβο, είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης του τενίστα Φελισιάνο Λόπεζ.
«Είναι σπάνιο ίσως και αφύσικο να βλέπεις έναν παίκτη με τέτοιο σωματότυπο ειδικά στην θέση του εξτρέμ. Πριν από τον Τραορέ δεν είχαμε δει κάτι παρόμοιο. Ο Ρομέλου Λουκάκου του μοιάζει αλλά αυτός αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Τέτοιους σωματότυπους βρίσκουμε και στους κεντρικούς αμυντικούς. Μπορεί να είναι περίεργο ή σπάνιο ή μοναδικό, αλλά για εκείνον φαίνεται ότι δουλεύει. Στην Ισπανία δεν έχουμε συνηθίσει παίκτες με τέτοιο σώμα. Αλλά φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται μόδα τα τελευταία χρόνια. Κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εντυπωσιακή σωματοδομή αλλά είναι πιο αδύνατος».

Από την άλλη ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε πιστεύει ότι η σωματοδομή δεν είναι το παν.
«Όταν μου μιλάνε για μύες, εμένα το μυαλό μου γυρίζει στον Αντρές Ινιέστα. Ήταν το εντελώς αντίθετο του Τραορέ αλλά δεν τον άλλαζα με τίποτε και κανένα. Ή και σε παίκτες όπως οι Γκούτι και Νταβίντ Σίλβα. Μπορεί να μην έχουν σώμα μπόντι μπίλντερ αλλά τα πόδια τους ήταν πανίσχυρα. Όπως και το μυαλό τους.  Η φυσική εμφάνιση και το γυμνασμένο σώμα παίζουν ρόλο, αλλά δεν είναι το παν. Πάνω απ’ όλα είναι η ποδοσφαιρική ικανότητα».

Υπάρχουν παίκτες που βελτιώνονται κι άλλοι που δεν τα καταφέρνουν.
Ο Ανταμά Τραορέ δουλεύει, πετυχαίνει κι αναμφίβολα λανσάρει μια νέα μόδα, έναν νέο σωματότυπο ποδοδφαιριστή.