Άιντραχτ Φρ. – ΠΑΟΚ 1-2: Πω πω πω μια ΠΑΟΚάρα! (photos&videos)

Ένας "Δικέφαλος" για φίλημα, στο πιο ώριμο παιχνίδι του, προηγήθηκε δις (55' Κεντζιόρα, 73' Ζίβκοβιτς) της Άιντραχτ (58' Μαρμούς), πήρε τη νίκη, έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά 1η θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο και μαζί την απευθείας πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης!

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των φίλων του, άλωσε το “Deutsche Bank Park” επικρατώντας 2-1 της Άιντραχτ, κατοχύρωσε την πρώτη θέση στον όμιλο και μια θέση στους “16” του UEFA Europa Conference League αποφεύγοντας τα Play Offs, στήνοντας τρελό πάρτι μαζί με τους περισσότερους από δέκα χιλιάδες φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στη Φρανκφούρτη!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ντίνο Τόπμελερ έριξε μεγάλο βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι, πήγε σε επιλογές που κατέστησαν την ομάδα του άκρως επιθετική επενδύοντας στην πίεση σε όλο το γήπεδο, σε παιχνίδι με ένταση και δύναμη μαζί με γρήγορες μεταβιβάσεις και παγίδες στη μεσαία γραμμή. Σημαντική απώλεια ο Κοχ.

Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου το μείζον θέμα ήταν η απουσία του τραυματία Μπάμπα. Προτίμησε να τον αντικαταστήσει με τον Ράφα Σοάρες προχωρόντας και σε αντικατάσταση του Εκόνγκ με τον Κεντζιόρα στη θέση του παρτενέρ του Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας. Γενικότερα ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σ’ επιλογές προσώπων με ισχυρό χαρακτήρα κι εμπειρία σε τέτοιους αγώνες.

Πλήρης ισορροπία…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς, πίεσε ψηλά κι έδειξε να αιφνιδιάζει την Άιντραχτ κερδίζοντας κόρνερ – μόλις στο 1ο λεπτό. Ωστόσο με την πάροδο της ώρας, οι γηπεδούχοι προσαρμόστηκαν στο παιχνίδι του «Δικεφάλου» και βρήκαν τρόπο-ους για να πατήσουν στην περιοχή του Κοτάρσκι. Τρεις τελικές στο πρώτο 10λεπτο με πλέον επικίνδυνη αυτήν με το σουτ του Σαϊμπί.

Η πρώτη ευκαιρία του «Δικεφάλου» για να απαντήσει ήρθε στο 13’ αλλά ο Τάισον αντί να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο – εντός περιοχής – Μουργκ προτίμησε το σουτ που δεν ανησύχησε τον Τραπ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την άμυνά τους στη μεσαία γραμμή σε μια απόπειρα να κλείσουν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο αυξάνοντας την πίεση.

Η ομάδα του Ντίνο Τόπμελερ, σε φάση κατά την οποία ο Ζίβκοβιτς ζήτησε επιθετικό φάουλ, έδειξε ν’ αλλάζει προτίμηση στις πλευρές που επιτίθεται, πηγαίνοντας από αριστερά με τον Ενκουκού να γυρίζει προς το κέντρο της περιοχής αλλά τον Κοτάρσκι να είναι σ’ ετοιμότητα.

ΠΑΟΚ κόσμος
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΠΑΟΚ

Στο 21’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και σε φάση διαρκείας ο Κουλιεράκης με προβολή ανάγκασε τον Τραπ να κάνει επαφή και την μπάλα να βρει το δοκάρι αλλά από αντικανονική θέση και στην αμέσως επόμενη φάση η Άιντραχτ «απάντησε» με πολύ καλή ευκαιρία με τον Βιεϊρίνια να επεμβαίνει και να διώχνει ψύχραιμα με το κεφάλι γλιτώνοντας την ομάδα του από τα… χειρότερα.

Στο 25’ ένα λάθος του Ζίβκοβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Ενκουκού να κλέψει – και πάλι – από αριστερά να μπει διαγώνια στην περιοχή και να εκτελέσει με τον διεθνή Κροάτη πορτιέρε να του λέει «όχι». Στο 28’ εξαιρετική ανάπτυξη του «Δικεφάλου» και συνεργασία Σαμάτα-Τάισον με τον Βραζιλιάνο να έχει κακό τελείωμα υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις. Κι ένα λεπτό μετά ο Μουργκ έβαλε δύσκολα στον Τραπ εκτελώντας αιφνιδιαστικά στην κλειστή του γωνία και τον αρχηγό της ομάδας της Φρανκφούρτης να διώχνει με το πόδι!

Στο 32’ πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους που με τη βοήθεια της τύχης κι αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε σε πλειάδα ποδιών, έβγαλε τον Μαρμούς σε θέση βολής με τον Κοτάρσκι να ανοίγει το σώμα του και να του «κρύβει» την εστία στο σουτ που επιχείρησε αποκρούοντας με το δεξί του χέρι! Η γερμανική ομάδα επέστρεψε στις επικίνδυνες καταστάσεις της στο 37’ με συρτό σουτ του Μαρμούς εκτός περιοχής που πέρασε λίγο έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι να ελέγχει την πορεία της.

Χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το ματς στα μέτρα του ήταν το γεγονός πως ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 60%-40% κατοχή υπέρ των γηπεδούχων και τελικές 8(3)-5(2).

Γκολ και θέαμα!

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο από την ανάπαυλα χωρίς διαφοροποιήσεις στα αρχικά τους σχήματα. Πριν από τη συμπλήρωση δύο λεπτών ο ΠΑΟΚ δήλωσε παρών εκμεταλλευόμενος ψηλά και κλέβοντας την μπάλα αλλά η τελική πάσα για τον Τάισον εντός περιοχής ήταν ελάχιστα πιο δυνατή από όσο έπρεπε. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκέτζε μπήκε στην περιοχή, εκτέλεσε με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Κουλιεράκη και να απομακρύνεται, αποδεικνύοντας πως αμφότερες οι ομάδες επέστρεψαν «ζεστές» κι ανεπηρέαστες από τη διακοπή του ημιχρόνου.

Και στο 51’ η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου άγγιξε το γκολ όταν από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μουργκ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με τον Τραπ απλώς να παρακολουθεί!

Κι αν η φάση αυτήν συνιστούσε… προειδοποίηση οι Γερμανοί δεν την εξέλεβαν σοβαρά και στο 55’ από φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζίβκοβιτς γέμισε στην καρδιά της περιοχής του Τραπ, δύο αμυντικοί της Άιντραχτ αδράνησαν κι ο Κεντζιόρα δεν έχασε την ευκαιρία για να βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με προβολή.

Ωστόσο οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ καθώς στην πρώτη επίθεση των Γερμανών μετά το γκολ ο Μαρμούς αξιοποίησε ιδανικά την εξαιρετική σέντρα από αριστερά και με κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-1. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την πρόσκαιρα χαμένη ψυχολογία τους και σκόραραν εκ νέου αλλά από φάση που ξεκίνησε με τον Εμπιμπέ σε αντικανονική θέση. Ο φρενήρης ρυθμός που ευνοούσε την ομάδα του Τοπμέλερ συνεχίστηκε και στο 63’ ο Εμπιμπέ έχασε σπουδαία ευκαιρία με συρτό επικίνδυνο σουτ που πέρασε μόλις έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του «Δικεφάλου».

Στο 66’ ο Ράζβαν Λουτσέσκου επενέβη για πρώτη φορά στο ματς περνώντας τους Κωνσταντέλια-Τόμας αντί των Μουργκ-Σαμάτα. Κι αφού πρώτα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ηρεμήσει τον ρυθμό ξαναφέρνοντας το ματς στα μέτρα του είχε έρθει η ώρα οι αλλαγές του Ρουμάνου τεχνικού να δράσουν.

Στο 73’ σε συνθήκες αντεπίθεσης ο Τόμας έβγαλε για τον Τάισον, εκείνος έδωσε στον Κωνσταντέλια, ο τελευταίος έστρωσε στον Βραζιλιάνο, έκανε το σουτ, ο Τραπ απέκρουσε μεν αλλά στην επαναφορά ο Ζίβκοβιτς καλυπτόμενος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανακτώντας το προβάδισμα στο 75’!

Σα σε… επανάληψη στην αμέσως επόμενη φάση ο Μαρμούς προσπάθησε και κόντεψε να απαντήσει εκ νέου όμως αυτήν τη φορά ο Κοτάρσκι είχε απάντηση απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Στο 78’ και πάλι ο Κροάτης πορτιέρε είπε όχι σε πολύ καλό σουτ στην κλειστή γωνία του. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου φρέσκαρε άμυνα και μεσαία γραμμή αρχικά με την είσοδο των Εκόνγκ (σ.σ. πήγε δεξιά Κεντζιόρα) αντί Βιεϊρίνια και Σβαμπ αντί Οζντόεφ και λίγο μετά με τον Ντεσπόντοφ αντί του Τάισον.

Άντριγια Ζίβκοβιτς
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΠΑΟΚ

Στο 85’ η Άιντραχτ επέστρεψε στις ευκαιρίες με σπουδαία στιγμή για τον Μαρμού που από εξαιρετική θέση στην καρδιά της άμυνας έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά!

Στο διάστημα που απέμεινε οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ διαχειρίστηκαν ιδανικά τον χρόνο για να διαχειριστούν κατάλληλα το υπέρ τους αποτέλεσμα και να γράψουν ιστορία παίρνοντας τη νίκη και μαζί την 1η θέση στον όμιλο! Μελανό σημείο για τους γηπεδούχους η απαράδεκτη συμπεριφορά του Γιάκιτς που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 54′ αντί του τραυματία Σκίρι, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες – σε διαφορετικά χρονικά σημεία – για διαμαρτυρία στο 90′!

Διαιτητής

Νταμιάν Σιλβέστρζακ (Πολωνία)

VAR: Μπάρτοζ Φρανκόφσκι (Πολωνία)

AVAR: Κριστόφ Γιάκουμπικ (Πολωνία)

Βοηθοί

Μπάρτοζ Χέινινγκ (Πολωνία)

Άνταμ Καράσεβιτς (Πολωνία)

Τέταρτος

Πάβελ Μάλετς (Πολωνία)

Οι συνθέσεις

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Ντίνο Τόπμελερ) (3-4-3): Τραπ, Πάτσο, Σμόλτσιτς, Τούτα, Ενκουνκού, Λάρσον, Σκίρι (54’ Γιάκιτς), Εμπιμπέ (87’ Φέρι), Γκέτσε (74’ Μπούτα), Τσαΐμπι, Μαρμούς.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80’ Εκονγκ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (66’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (83’ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (67’ Τόμας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.