Ολυμπιακός – Άλκμααρ 1-0: Βρίσκει λύσεις στις “στατικές”

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Άλκμααρ στο έβδομο φιλικό προετοιμασίας και πρώτο στην Ελλάδα με κεφαλιά του Σισέ από κόρνερ του Ζινκερνάγκελ.

Ο Ολυμπιακός πήρε φιλική νίκη επί της Άλκμααρ στην πρώτη φετινή του εμφάνιση στο “Γ. Καραϊσκάκης” με σκόρερ τον Παπέ Σισέ στο 45ο λεπτό. Πρώτη ασίστ του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και ντεμπούτο του Σίμε Βρσάλικο, τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε στο αρχικό σχήμα.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ Ο ΒΡΣΑΛΙΚΟ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει με τον Βατσλίκ κάτω απ’ τα δοκάρια, Σισέ και Σωκράτης βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά έπαιξε ο Ρεάμπτσιουκ και δεξιά ο Βρσάλικο στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό. Μαντί Καμαρά και Κανέ ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ ο Αγκιμπού ξεκίνησε προωθημένος δίπλα σε Μασούρα, Ζινκερνάγκελ και πίσω απ’ τον προωθημένο Ελ Αραμπί.

ANEBAΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΝΤΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΕ

Ο Μαντί Καμαρά ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά του ματς, βγάζοντας ενέργεια και μεγάλη διάθεση στις μονομαχίες. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 17′, μετά από εξαιρετική πάσα του Σισέ στα πλάγια και αριστερά στον Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός σέντραρε γλυκά για τον Ελ Αραμπί που κατέβασε αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση ομαλά. Ο Μασούρας έπιασε το βολέ, αλλά ο Βέρουλστ μπλόκαρε στη γωνία. Στο 27′ η Άλκμααρ απάντησε. Ο Ντε Βιτ επιχείρησε μπαλιά προς την περιοχή, ο Σισέ με το τακούνι έστειλε άθελα του την μπάλα προς τα πίσω και εκείνη πέρασε κόρνερ!

ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ Ο ΖΙΝΚΕΡΝΑΓΚΕΛ

Ο Φιλίπ Ζινκερνάγκελ έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις. Ο Δανός μάλιστα μοίρασε ασίστ στον Παπέ Σισέ για το 1-0 του Ολυμπιακού στο 45ο λεπτό. Το νέο απόκτημα των Πειραιωτών εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Παπέ Σισέ κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του για να γράψει με καρφωτή κεφαλιά το 1-0!

ΑΝΑΣΕΣ ΣΕ ΒΡΑΣΛΙΚΟ

Ο Σίμε Βρσάλικο έπαιξε λίγες μέρες μετά την άφιξη του στον Ολυμπιακό και αυτό ήταν αρκετό για τον Πέδρο Μαρτίνς. Στο ημίχρονο έμεινε στα αποδυτήρια και τη θέση του πήρε ο Άβιλα. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για την πρώτη καλή στιγμή. Στο 55′ o Ρέαμπτσιουκ έκανε την κούρσα και πέρασε για τον Ζινκερνάγκελ. Ο Δανός έμεινε όρθιος στην περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ. Η μπάλα πέρασε άουτ!

ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΣΕΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Στο 72ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε πολλαπλές αλλαγές. Εμβιλά αντί Καμαρά, Μανωλάς αντί Σωκράτη, Αμπουμπακάρ αντί Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς αντί Ζινκερνάγκελ οι κινήσεις του Πορτογάλου για να ξεκουράσει τους φορτισμένους απ΄την προετοιμασία παίκτες του. Στο 80′ ο Μποκεμά δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ΄το δοκάρι του Βατσλίκ. Τρία λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τη δική τους στιγμή. Ο Μασούρας από αριστερά έψαξε τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος δεν πρόλαβε να σκοράρει με προβολή. Στο 84′ ήρθαν οι τελευταίες κινήσεις του Μαρτινς. Βαμπουενά και Μπουχαλάκης πέρασαν στο ματς, αποχώρησαν Αγκιμπού και Κανέ.

“ΚΑΥΤΟ” ΦΙΝΑΛΕ

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 91′ ο Εμβιλά σένταρε και ο Μασούρας έπιασε κεφαλιά στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Στο ίδιο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ ανέλαβε να σταματήσει μόνος του την Άλκμααρ σταματώντας την μπάλα στη γραμμή σε δύο περιπτώσεις, στην ίδια φάση. Στο 93′ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά προσπάθησε να ξεχωρίσει με ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και ο Παπέ Σισέ έψαξε δεύτερο γκολ, αλλά ο Βέρουλστ τον σταμάτησε.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή προετοιμασία. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Άρης στο φιλικό της Δευτέρας (11/07, 21.00, Novasports Prime).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Βατσλίκ – Βρσάλικο (46’ Άβιλα), Παπασταθόπουλος (71’ Μανωλάς), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Κανέ (84’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού (84’ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (71’ Εμβιλά) – Ζινκερνάγκελ (71’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (71’ Αμπουμπακάρ).

ΑΛΚΜΑΑΡ: Βέρχουλστ, Βιτρί, Σαμ, Χατζηδιάκος (87’ Ντε Γιονγκ), Κερκέζ (61’ Μ. Ντε Βιτ), Μίντσιο (75’ Φαν Μπρεντερόντε), Ράιντερς (87’ Σάουτεν), Ντ. Ντε Βιτ (75’ Κουπμάινερς), Εβιέν (61’ Όντγκααρντ), Παυλίδης (75’ Ντούιν), Λάντο (75’ Μπαράσι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.