Ρεκόρ Γκίνες: Ποδοσφαιριστής ετών 90! (pic+vid)

Στις 31 Δεκεμβρίου 1921, γεννήθηκε στη Βραζιλία ο Τέρσιο Μαριάνο ντε Ρεζέντσε, κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Ήταν ένας επιφανής πολίτης της Γκοϊαντίρα, στη νοτιοανατολική περιοχή της Γκοϊάς, γνωστός και ως ο «παππούς του ποδοσφαίρου». Ο «Τερσάο» όπως ήταν ευρύτερα γνωστός μπήκε στα βιβλία των ρεκόρ το 2007, όταν ήταν 85 ετών. Το πάθος για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, σε ηλικία 10 ετών, όταν έπαιζε ποδόσφαιρο σε αγροτική περιοχή και ως ενήλικας, έκανε το άθλημα επάγγελμα ως δεξιός μπακ και φόρεσε τη φανέλα συλλόγων της πόλης, όπως της Goiandira Esporte Clube.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προσήλωσης σε αυτό που αγαπούσε και με πάθος για ζωή, ήταν ένας αγρότης που περπατούσε 10 χιλιόμετρα κάθε πρωί και παρόλο που όταν ήταν πολύ μεγάλος σε ηλικία και βρέθηκε στο περιθώριο λόγω τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαρθρήματος του ώμου και των χειρουργικών επεμβάσεων στον αυχένα και την πλάτη του, συνέχισε να παίζει μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 σε ηλικία 90 ετών! Το 2008, το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, τον κατέταξε ως τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Η νύφη του Μάρλεϊ Μάρτινς έλεγε παλαιότερα σε συνέντευξη της: «Περάσαμε ενάμιση χρόνο σε αυτή τη μακρά διαδικασία, στέλνοντας έγγραφα μεταφρασμένα στην Αγγλία. Ήταν αρκετά γραφειοκρατικό το θέμα, αλλά τελικά δικαιωθήκαμε». Όταν μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, έγινε εθνικό θέμα και ο άθλος γιορτάστηκε με πάρτι στους δρόμους της Γκοϊαντίρα.
Ο Τέρσιο Μαριάνο ντε Ρεζέντσε πέθανε σε ηλικία 93 ετών, από φυσικά αίτια στην πόλη Ανάπολη, όπου υποβαλλόταν σε σειρά ιατρικών εξετάσεων. Άφησε πίσω του γυναίκα, τέσσερα παιδιά, τον θαυμασμό των ποδοσφαιρόφιλων, ενώ η πόλη που ζούσε η Γκοϊάντιρα, κήρυξε επίσημο πένθος για τρεις ημέρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.