Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0: «Άσφαιροι» γηπεδούχοι, ανίκητος ο Μπρινιόλι (vids)

Ο Ιταλός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε ντεμπούτο στην Super League και ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενουμένων. Ο Ολυμπιακός που παραχώρησε την δεύτερη ισοπαλία στην έδρα του, είχε μια κλασσική ευκαιρία να σκοράρει με τον Αγκιμπού Καμαρά, καθώς και 17 τελικές.

Τον βαθμό της ισοπαλίας πήραν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League, στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης και το αποτέλεσμα ευνοεί περισσότερους τους «πράσινους» που κατάφεραν να φρενάρουν τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, μετά το 0-3 επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωσνταντινούπολη για το Γιουρόπα Λίγκ. Ο Ολυμπιακός πίεσε τον αιώνιο αντίπαλο του, αλλά ήταν αναποτελεσματικός, ενώ ο Ιταλός τερματοφύλακας Πρινιόλι πήρε άριστα στα καθήκοντα του, αντικαθιστώντας τον Διούδη. Ο Παναθηναϊκός κάλυψε επαρκώς τις απουσίες των Διούδη, Κότσιρα, Ιωαννίδη και Βέλεθ.

Το ντέρμπι άρχισε με…διακοπή εφτά λεπτών, λόγω της… «ομίχλης» που δημιουργήθηκε στον αγωνιστικό χώρο από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων και ο πυκνός καπνός ελαχιστοποίησε την ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα 15 πρώτα λεπτά, το παιχνίδι είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, με δυνατά φάουλ εκατέρωθεν στον χώρο του κέντρου. Τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν επέτρεψαν και στις δυο ομάδες να βρει ρυθμό, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που επιδίωξε το γκολ με 7 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων, όμως, μόνο μια ήταν στην εστία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε μαζί τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο για να πίεζε όσο το δυνατόν περισσότερο την άμυνα του «τριφυλλιού», αλλά η τροφοδότηση του επιθετικού δίδυμου δεν ήταν επαρκής από τους χαφ και ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν την εστία του Πρινιόλι, με τρείς κεφαλιές (Αγκιμπού Καμαρά 24′, Τικίνιο 36′ και Σισέ 13′) που δεν ανυσηχήσαν τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» έκαναν διαχείριση ενέργειας και χώρου στο α’ ημίχρονο, χωρίς να κουρασθούν στην άμυνα τους, λόγω και της εδαφικής, αλλά αναποτελεσματικής πίεσης των γηπεδούχων.

 Ο Πέρεθ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού στον ανασταλτικό τομέα, ενώ στο τρανζίσιον παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι είχαν τρείς τελικές προσπάθειες από το σουτ του Βιτάλ, την κεφαλιά του Χατζηγιοβάννη και το ασθενές πλασέ του Καρλίτος που δεν είχαν, όμως, τον χαρακτηρισμό της κλασσικής ευκαιρίας για γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε εδαφική περιοχή και πίεσε περιφερειακά την περιοχή των πρασίνων, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, κυρίως από τον άξονα, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του.

Στο 70′ από την σέντρα του Λαλά, η μπάλα χτύπησε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήταν στο 76′ από το δυνατό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά εντός περιοχής, αλλά ο Πρινιόλι «εκτινάχθηκε» πλάγια και κράτησε το μηδέν. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί δεν εκμεταλλεύτηκε αδύναμη απομάκρυνση της μπάλας από τον Σάρλια και στο πλασέ του, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το σκηνικό στην ροή του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι την συμπλήρωση των 90 λεπτών και στα 12 λεπτά των καθυστερήσεων, λόγω της δεύτερης διακοπής του ντέρμπι στην αρχή της επανάληψης. Τα σουτ των γηπεδούχων στα…σώματα των προσπωικών αντιπάλων τους (αποτελεσματικό το μαν-του-μαν) και στην αγκαλιά του Πρινιόλι, έγραψαν τον επίλογο ενός ντέρμπι που θα «ξεχασθεί» σύντομα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (90+9′ Λόπες), Σισέ, Ρεάμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (90′ Κουντέ), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά, Μασούρας (82′ Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρα, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλο, Παλάσιος (78′ Λούντβιστ), Χατζηγιοβάνη (78′ Μακέντα), Βιτάλ (90+8′ Aιτόρ) και Καρλίτος (90+3’Μαουρίτσιο).

Η βράβευση του Βασίλη Σπανούλη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Πριν από την έναρξη του αγώνα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρος της. Βαγγέλης Μαρινάκης τίμησαν τον Βασίλη Σπανούλη για την προσφορά του στην ομάδα μπάσκετ των «ερυθρολεύκων» και συνολικά στον σύλλογο του Πειραιά. Ο κ. Μαρινάκης τον αγκάλιασε και του έδωσε μια ποδοσφαιρική φανέλα που γράφει το όνομα του, ένα χρυσό στεφάνι και ένα κάδρο με την φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.