Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 0-3: Με “πορθητή” Μασούρα στους 16! (vids)

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Φενερμπαχτσέ με πρωταγωνιστή τον Μασούρα (2 γκολ, 1 ασίστ). Σκόρερ και ο Τικίνιο, δοκάρι είχε ο Πέλκας.


Ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο στη φάση των ομίλων του Europa League, επικρατώντας 0-3 της Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιώργος Μασούρας έκανε τη διαφορά σκοράροντας δύο φορές (63′, 68′), ενώ έδωσε και ασίστ στο γκολ του Τικίνιο (6′). Δοκάρι είχε ο Πέλκας στο 56′.  

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να αιφνιδιάσει τη Φενερμπαχτσέ και παρέταξε μια ενδεκάδα με εκπλήξεις. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα ήταν οι Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Σωκράτης και ο Μπα σε ειδικό ρόλο δεξιού μπακ. Ο Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν τα εσωτερικά χαφ, μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Μασούρας δεξιάΑ. Καμαρά στον άξονα, Ονιεκούρου αριστερά και ο Τικίνιο στην κορυφή!

Ο Βίτορ Περέιρα επέλεξε διάταξη 3-4-3. Ο Μεσούτ Οζίλ έμεινε εκτός αποστολής εξαιτίας ίωσης, ενώ βασικός ήταν ο Δημήτρης Πέλκας. Αναλυτικά το 3-4-3 της Φενέρ: Αλτάι – Νόβακ, Κιμ, Σαλάι – Οσάι, Χακάν, Γκουστάβο, Φέρντι Καντιόγλου – Ρόσι, Πέλκας, Βαλέντσια.

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα του ματς και ευτύχησε να σκοράρει στα πρώτα λεπτά με τον “καυτό” Τικίνιο Σοάρες. Ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έβγαλε τον Μασούρα στην κόντρα. Ο Έλληνας μέσος με ταχύτητα κάλυψε τα μέτρα μέχρι την περιοχή της Φενέρ και πάσαρε ιδανικά για τον Τικίνιο, ο οποίος έσκαψε την μπάλα για το 1-0! Ο Βραζιλιάνος φορ σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς μετά από εκείνα με Απόλλωνα Σμύρνης (2) και Αστέρα Τρίπολης (1). 

ΑΝΕΜΙΚΗ Η ΦΕΝΕΡ, “ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ” ΑΓΚΙΜΠΟΥ, ΜΑΝΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Στο 8ο λεπτό απάντησε η Φενερμπαχτσέ, σημαδεύοντας τον Μπα στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Βαλένσια πέρασε από δεξιά Μπα και Καμαρά και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ! O Ολυμπιακός έδειξε ψυχραιμία και κατάφερε να μην πιεστεί από τη Φενέρ μετά το γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη ευκαιρία των Τούρκων ήρθε στο 27ο λεπτό. Ο Βαλένσια πήρε την μπάλα μέσα και δεξιά στην περιοχή από τον Πέλκα, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα!

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τα δόντια τους στις αντεπιθέσεις, αλλα δεν έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Στο 35′ Μασούρας έκανε την προσπάθεια από δεξιά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή στον Μαντί Καμαρά, ο οποίος σε πρώτο χρόνο έψαξε το γκολ, αλλά ο Αλτάι έστειλε την μπάλα κόρνερ. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, οι τρεις από τους τέσσερις παίκτες της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού (Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σισέ) είδαν κίτρινη κάρτα, κάτι που δυσκόλεψε τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.

ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ 

Ο Μαρτίνς επέλεξε να προχωρήσει σε αλλαγή με τον Λαλά να παίρνει τη θέση του “κιτρινισμένου” Μπα. Όπως αναμενόταν η Φενέρ ξεκίνησε πιεστικά το δεύτερο μέρος, αλλά δεν προέκυψε πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Στο 47′ η Φενέρ μέτρησε την πρώτη της ευκαιρία στο β’ μέρος με τον Βαλένσια, ο οποίος δεν πρόλαβε να σκοράρει με προβολή! Δύο λεπτά αργότερα οι Τούρκοι είχαν σημαντική ευκαιρία. Ο Καντίογλου σέντραρε από αριστερά και μπέρδεψε την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Πέλκας τρύπωσε στην άμυνα και λίγο έλειψε να σκοράρει μπροστά από τον αιφνιδιασμένο Βατσλίκ, αλλά και τον Βαλένσια

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ “ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ” ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ

Στο 56′ η ομάδα του Βίτορ Περέιρα έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Σαλάι γέμισε από πίσω αριστερά και η μπάλα έφτασε στον Πέλκα ο οποίος σε πρώτο χρόνο πλάσαρε, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ. Κάπου εκεί οι Τούρκοι “άδειασαν” και ξεκίνησε το σόου του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του Γιώργου Μασούρα!

“ΤΥΦΩΝΑΣ” ΜΑΣΟΥΡΑΣ!

Στο 63′ ο Τικίνιο έκανε απίθανη ενέργεια μέσα από την περιοχή και αριστερά και γύρισε στο πέναλτι, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στο σουτ του Μαντί Καμαρά και κατέληξε στον Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος στόπαρε και έστρωσε την μπάλα στο δεξί του για ένα απίθανο γκολ! O Πέδρο Μαρτίνς “έδεσε” περισσότερο τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ρίχνοντας στο ματς τον Κούντε, στη θέση του Ονιεκούρου στο στο 64′. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 68′, οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έκαναν όλα τέλεια στην περιοχή της Φενέρ. Ο Τικίνιο έκανε απίθανη πάσα στον Αγκιμπού, ο οποίος με γρήγορη ντρίμπλα βρέθηκε μπροστά στον Αλτάι, ο οποίος απέκρουσε. Η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα, ο οποίος με ψυχραιμία σκόραρε το δεύτερο του γκολ στο ματς!

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Στο 83′ ο Μασούρας έφυγε μόνος του στην άμυνα των Τούρκων, αλλά απέτυχε σε τετ α τετ με τον Αλτάι, αν και δίπλα του περίμενε ο Τικίνιο. Ο Βατσλίκ έβαλε το δικό του λιθαράκι στον θρίαμβο στο 85′ όταν απέκρουσε ενσικτωδώς το σουτ από κοντά του Μπερίσα. Ο Πέλκας έψαξε αρκετά το γκολ, έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 87′, με την μπάλα να περνάει εκτός εστίας. 

 Στο 89′ ο Βρουσάι και Βαλμπουενά πέρασαν στο ματς, βγήκαν οι Μασούρας και Καμαρά, νωρίτερα ο Ελ Αραμπί έχει μπει στη θέση του Τικίνιο. Ο Βαλμπουενά χειροκροτήθηκε από τους φίλους της Φενέρ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη στην πιο δύσκολη έδρα του ομίλου!

Σκόρερ: 6’ Τικίνιο, 63’, 68’ Μασούρας

Κίτρινες: 38’ Ρέαμπτσιουκ, 42’ Σισέ, 42’ Βαλέντσια, 45’ Μπα, 72’ Ζάιτς.

Συνθέσεις:

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Κιμ, Σαλάι, Νόβακ, Σάμουελ, Γιαντάς (75’ Γκιουμούσκς), Γκουστάβο (70’ Ζάιτς), Καντίογλου, Ρόσι (70’ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75’ Μέγερ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπα (46’ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (89′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (63’ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.