UEFA: Καλεί τη FIFA να σταματήσει να πιέζει για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια

Η UEFA ζήτησε από την FIFA να σταματήσει να πιέζει για το σχέδιό της, για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, καλώντας την να συμμετάσχει σε «γνήσιες διαβουλεύσεις» για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς ημερολογίου αγώνων.

Η FIFA διεξάγει μια μελέτη σκοπιμότητας, για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε διετή βάση, χωρίς να κρύψει την επιθυμία της για την εφαρμογή της πρότασης.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, πρώην προπονητής της Άρσεναλ, ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής της FIFA για την «παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου» (Global Football Development), δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι είναι «100% πεπεισμένος» για την αλλαγή.

Η UEFA ανέφερε ότι υπάρχεί μεγάλη ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο μιας τέτοιας αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της «μείωσης» της αξίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, των κινδύνων υπερβολικής απασχόλησης των παικτών, αλλά και των επιπτώσεων στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Επίσης τόνισε πως ζήτησε, στις 14 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τη FIFA και τις 55 ευρωπαϊκές ενώσεις μέλη, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Ο πρόεδρος της, Αλεξάντερ Τσεφέριν, προειδοποίησε αυτόν τον μήνα για πιθανό ευρωπαϊκό μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εάν προχωρήσουν τα σχέδια της FIFA.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.