ESL : «Όχι» από αγγλική και ισπανική κυβέρνηση

Τοποθετήθηκαν επίσημα οι δύο κυβερνήσεις από τις χώρες που «πρωταγωνιστούν» στη δημιουργία της ESL

Αντίθετες με τη δημιουργία της ESL τάχθηκαν οι κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Ισπανίας. Οι ομάδες που προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες αποτελούν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας και έπαιξαν κομβικό ρόλο στη δημιουργία της εν λόγο διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, με δήλωση του ο Άγγλος υπουργός αθλητισμού Όλιβερ Ντόουντεν, τόνισε πως η Μεγάλη Βρετανία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει τη δημιουργία της ESL και πρόσθεσε ότι οι ενέργειες θα είναι άμεσες, ακόμη και σε περίπτωση που δεν θα το κάνουν οι ποδοσφαιρικές αρχές.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

«Χωρίς αμφιβολία, αν δεν μπορούν να ενεργήσουν (οι ποδοσφαιρικές αρχές), θα το κάνουμε εμείς. Θα βάλουμε τα πάντα στο τραπέζι για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί. Εξετάζουμε κάθε επιλογή από τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις για το δίκαιο του ανταγωνισμού και τους μηχανισμούς που επιτρέπουν το ποδόσφαιρο να πραγματοποιηθεί. Με απλά λόγια, θα επανεξετάσουμε ό,τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει αυτούς τους συλλόγους να παίξουν… Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε το εθνικό μας ποδόσφαιρο.»

Από την άλλη πλευρά η Ισπανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των κυριότερων ποδοσφαιρικών ενώσεων και συλλόγων της χώρας, ζητώντας τους να βρουν τη λύση και να έρθουν σε συμφωνία, τονίζοντας πως οι ιθύνοντες των κορυφαίων ομάδων της χώρας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο) εμφανίζονται «ανοιχτοί» σε διάλογο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.