Μικέλ Αρτέτα: «Δεν μετανιώνω. Είναι το καθήκον μου!»

Ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που ξέσπασε μπροστά στις κάμερες μετά τη λανθασμένη, όπως θεωρεί απόφαση του VAR, που στοίχισε την ήττα στην ομάδα του από τη Νιούκαστλ.

Οι “κανονιέρηδες” έχασαν 1-0 στο St James’ Park το Σάββατο – η πρώτη τους ήττα στην Premier League μέσα στη σεζόν, καθώς ο Άντονι Γκόρντον, σημείωσε ένα αμφιλεγόμενο νικητήριο τέρμα για τους γηπεδούχους.
Το γκολ του δευτέρου ημιχρόνου ελέγχθηκε για τρεις ξεχωριστές παραβάσεις από τον VAR. Εξετάστηκε για άουτ, για φάουλ και για οφσάιντ, αλλά τελικά το τέρμα μέτρησε και η Νιούκαστλ κατέκτησε τους τρεις βαθμούς.
Μιλώντας μετά την ήττα, ο Αρτέτα είπε ότι ήταν «ντροπιαστικό» αυτό που συνέβη, ενώ η Άρσεναλ πήρε επίσημα θέση την Κυριακή για να υποστηρίξει τις ειλικρινείς απόψεις του προπονητή της.
Ερωτηθείς την Τρίτη, αν θα έκανε κάτι διαφορετικό τώρα που είναι πιο ήρεμος ο Ισπανός απάντησε: «Είναι καθήκον μου να σταθώ μπροστά σας, να σταθώ μπροστά στις κάμερες και να δώσω μια πολύ σαφή και ειλικρινή εκτίμηση για το τι έγινε στο παιχνίδι. Και αυτό έκανα, σκεφτείτε πολύ ανοιχτά, το πώς ένιωσα ότι το αποτέλεσμα εξαρτήθηκε από τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Είναι το καθήκον μου.
Το καθήκον μου είναι να υπερασπίζομαι τους παίκτες μου, να υποστηρίζω τους παίκτες μου, να υποστηρίζω τον σύλλογο μου, να υπερασπίζομαι τον κόσμο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό θα κάνω κατά καιρούς.
Και το κάνω πάντα, όταν παίζουμε καλά πρέπει να το λέω, όταν έχουμε χάσει, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, ο πρώτος που θα το κάνω είμαι εγώ. Είναι ο τρόπος που ξέρω και πρέπει να υπερασπιστώ την ομάδα μου».

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι είναι καθήκον των μάνατζερ να συζητούν τις αποφάσεις του VAR και τα θέματα που προκύπτουν μέσα στο παιχνίδι.
«Εάν εσείς όλοι που παρακολουθείτε ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβετε ότι είναι απαραίτητο να πούμε τη γνώμη μας με ειλικρινή και ξεκάθαρο τρόπο. Τα λάθη είναι μέρος της εξέλιξης».
Η δήλωση έχει επικριθεί από ορισμένους, με τον ειδικό του Sky Sports, Γκάρι Νέβιλ, να την χαρακτηρίζει «επικίνδυνη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.