Ελλείψει αγωνιστικής δραστηριότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της και μίνι συνεντεύξεις με τοπ αθλητές.

Ελλείψει αγωνιστικής δραστηριότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της και μίνι συνεντεύξεις με τοπ αθλητές. Οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, όπως και οι φίλαθλοι ανυπομονούν για την επιστροφή στους αγώνες, αλλά η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνουν υγιείς. Η E.T.T.U. συζητά με κορυφαία ονόματα της ηπείρου, αφορμή είναι η ανάγκη να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση και να μην εγκαταλείψουν εντελώς τις προπονήσεις και από χτες το βράδυ έχει βασικό θέμα στον ιστότοπό της τον Παναγιώτη Γκιώνη. Σημειώνει μάλιστα, ότι ο πολύπειρος αμυντικός «είναι στην Αθήνα και, σύμφωνα με τις ιστορίες του στο Instagram, τις σπάνιες στιγμές ελευθερίας του έξω από το σπίτι τις περνάει με ποδήλατο». Ακολουθεί συνέντευξη πάνω στη σημαντική αθλητική του διαδρομή κι εκεί ο Γκιώνης επαναλαμβάνει ότι η 5η Ολυμπιακή συμμετοχή του παραμένει ο ξεκάθαρος και μεγάλος στόχος του ανεξάρτητα από το αν σ’ έναν χρόνο από τώρα θα βρίσκεται στο 42ο έτος της ηλικίας του.

Μπορείς να θυμηθείς τη στιγμή, που άρχισες να παίζεις πινγκ πονγκ και ποιος ή ποιο πράγμα ήταν ο λόγος για τον οποίο το έκανες;

«Άρχισα στην ηλικία των εννέα, εντελώς από τύχη, καθώς ένα μικρό σωματείο ήταν δίπλα στο σπίτι μου και είπα να δοκιμάσω»

Πριν φτάσεις πολύ ψηλά στον αθλητισμό απέκτησες το πτυχίο σου στην Οδοντιατρική. Πότε κατάλαβες ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση θα γίνει η επαγγελματική σας ενασχόληση;

«Το κατάλαβα μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Ήμουν επίσης οδοντίατρος, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι αυτό θέλω να ακολουθήσω και να κάνω στη ζωή μου»

Αισθάνθηκες ποτέ ότι είχες πετύχει αρκετά και ήθελες να σταματήσεις;

«Ποτέ δεν το ένιωσα»

Θυμάσαι το πρώτο σου έπαθλο;

«Ναι, το είχα πάρει ως πρωταθλητής Ελλάδας στους μίνι παμπαίδες. Ήμουν 11 ετών»

Ο Γκιώνης έζησε το όνειρο, που μόνο λίγοι αθλητές θα μπορούσαν, να κάνει την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην πατρίδα του, στην Αθήνα το 2004. Ρωτήθηκε αναφορικά με τις μεγαλύτερες αναμνήσεις στην καριέρα του και το έβαλε στην κορυφή.

«Οι πιο δυνατές στη μνήμη στιγμές είναι η εμπειρία να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 και τη στιγμή, που κατακτήσαμε τον τίτλο της Bundesliga με την Μπορούσια Ντίσελντορφ…»

Πρόσωπο που σε εντυπωσίασε περισσότερο;

«Ο Τίμο Μπολ. Γιατί έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του, γιατί είναι μύθος, αλλά ένας πολύ απλός άνθρωπος. Είχα τη χαρά να παίξω μαζί του στην ίδια ομάδα, ήταν μεγάλο σχολείο για μένα, ακόμη και αν το στυλ παιχνιδιού μας δεν είναι το ίδιο». 

Μεγαλύτερη λύπη στη σταδιοδρομία σου;

«Θα ήθελα να γίνω νωρίτερα επαγγελματίας αθλητής, αλλά ζούσα στην Ελλάδα και δεν ήταν εύκολο. Δεν μπορούσα να βασίζομαι στον αθλητισμό ως το κύριο επάγγελμά μου, γι’ αυτό και προτίμησα να σπουδάσω παράλληλα».

Μεγαλύτερη ευτυχία μέχρι στιγμής;

«Το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών και το χάλκινο στο απλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 στο Schwechat της Αυστρίας».

Μεγαλύτερη θλίψη;

«Ο αγώνας εναντίον του Κισικάουα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Είχα ματς μπολ μετά από ένα καταπληκτικό comeback και έχασα εύκολη μπάλα στο 10-9! Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για τρεις ημέρες μετά από αυτό»

Η κληρονομιά σου στο άθλημα;

«Ελπίζω ότι πολλοί αθλητές στο μέλλον θ’ ακολουθήσουν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μου γιατί δεν είναι τόσοι πολλοί οι αμυντικοί! Είναι ένα στυλ παιχνιδιού πολύ συναρπαστικό για τους θεατές».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Ο επόμενος στόχος μου είναι να προσπαθήσω να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 5η φορά (σ.σ. μετά τις συμμετοχές του 2004, του 2008, του 2012 και του 2016)».

* Από το ευρωπαϊκό στερέωμα και η επόμενη είδηση. Μία από τις καλύτερες αθλήτριες της γηραιάς ηπείρου και σίγουρα η κορυφαία της Σουηδίας στη σύγχρονη εποχή, η Ματίλντα Έκχολμ, αποφάσισε να ολοκληρώσει την επαγγελματική καριέρα της. Αποκάλυψε ότι αποσύρεται από τη διεθνή σκηνή σε εκ βαθέων συνέντευξη στην πατρίδα της με αφορμή και τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021. Θα πάει να εργαστεί ως προπονήτρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αριστερόχειρας Σκανδιναβή κλείνει στις 15 Ιουνίου τα 38 της χρόνια. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις έχει 4 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (χάλκινα και ασημένια σε ομαδικό, διπλό γυναικών και διπλό μικτό), 7 τίτλους στο απλό γυναικών στο εθνικό πρωτάθλημα της Σουηδίας και συμμετοχές σε όλα τα μεγάλα ραντεβού του αθλήματος.