Πινγκ Πονγκ: Οι κληρώσεις για τις Εθνικές μας ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Πρώτη πράξη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων 2024 σήμερα 13/06.

Στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, το Μάλμε της Σουηδίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η κλήρωση των ομίλων του ομαδικού, που κλασικά γίνεται περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη της ετήσιας διοργάνωσης (φέτος θ’ αρχίσει στις 12 και θα τελειώσει στις 21/07). Στη διαδικασία, που μεταδόθηκε και στο διαδίκτυο ζωντανά από την πλατφόρμα της ETTU TV, έμαθαν τους αντιπάλους τους και οι εθνικές μας ομάδες Under 19 και Under 15. Οι παίδες αγωνίζονται στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης μετά την άνοδο, που είχαν εξασφαλίσει στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ τα υπόλοιπα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα συνεχίζουν στη Β.

Στο ομαδικό εφήβων έχουν δηλώσει 41 χώρες με τη Ρουμανία να είναι νούμερο 1 στα φαβορί, την Πολωνία, τη Γερμανία και τα Γαλλία να την ακολουθούν. Η Ελλάδα είναι στο 10ο γκρουπ, δηλαδή το 6ο και τελευταίο της Β κατηγορίας. Επικεφαλής η Νορβηγία κι επίσης στους αντιπάλους η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και η Μάλτα.

Στο ομαδικό νεανίδων υπάρχουν 36 ομάδες χωρισμένες σε 8 γκρουπ. Στις πρώτες θέσεις των γκρουπ της Α κατηγορίας είναι κατά σειρά η Πολωνία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρουμανία. Η Ελλάδα πήγε στο 7ο γκρουπ, το 3ο της Β κατηγορίας. Θ’ αντιμετωπίσει τη Σλοβενία (επικεφαλής), την Ελβετία, το Ισραήλ και τη Σκωτία.

Στο ομαδικό παίδων οι συμμετοχές έφτασαν τις 38. Κάτοχος του τίτλου είναι η Πορτογαλία, αλλά οδηγός στα seeding είναι η Πολωνία με βάση τον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης των αθλητών (παρούσα και στο Europe Youth του Λουτρακίου τον Απρίλιο). Έπονται η Ιταλία, η Ρουμανία και η Τσεχία. Η Ελλάδα ήταν νούμερο 13 στα seeding, θα κληρωνόταν σίγουρα από την 4η σειρά και τελικά βρέθηκε στο 1ο γκρουπ. Θα συναντήσει την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στο ομαδικό κορασίδων δήλωσαν 33 χώρες με πρώτα φαβορί τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχία. Από τη 2η σειρά των seeding για την κλήρωση της Β κατηγορίας το εθνικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο 6ο γκρουπ με αντιπάλους την Κροατία (επικεφαλής), τη Λιθουανία και την Ουαλία.

Το ομαδικό ανοίγει πάντα το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, φέτος θα γίνει από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου.

Στη σελίδα, που θα έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) για το κορυφαίο event, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν ήδη διάφορα στοιχεία (ETTU.org – Regulations & Documents) όπως τα seeding list του ομαδικού, τους δηλωμένους αθλητές σε απλό και διπλό, το σύστημα διεξαγωγής των αγωνισμάτων, ένα γενικό πρόγραμμα κ.α.

Πινγκ Πονγκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.