Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά: Οι αντίπαλοι του Χατζηκυριάκου και της Μπουρνιά

Στην αφετηρία και το Παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του απλού στην Πατάγια της Ταϊλάνδης.

Διεξάγεται από αύριο Πέμπτη 23 έως το Σάββατο 25/05 και υπόσχεται συναρπαστικές στιγμές και μεγάλο συναγωνισμό, καθώς μόνο ο νικητής σε κάθε μία από τις 11 κατηγορίες των ανδρών και 10 των γυναικών (με τις κατηγορίες 1-2 να συγχωνεύονται) προκρίνεται για το Παρίσι. Η Ελλάδα έχει δύο εκπροσώπους στη μεγάλη διοργάνωση, τον Μάριο Χατζηκυριάκο στην κλάση 6 των ορθίων και την Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά στην κλάση 3 των αθλητριών σε αμαξίδιο. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης ομαδικού το 2019 και η «χάλκινη» (στον τελευταίο 1,5 χρόνο και στις δύο παρακάτω κατηγορίες) πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης έμαθαν σήμερα 22/05 τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση. Αρχικά θα κυνηγήσουν την πρόκριση στο νοκ άουτ στάδιο και γενικά ό,τι καλύτερο μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα γίνουν στο διάστημα από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.  

Ο Χατζηκυριάκος, που αγωνίστηκε το 2021 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κι έφτασε στη 16άδα, είχε πάρει μέρος τότε στο Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά. Δεν είχε αποκτήσει μέσω αυτού το δικαίωμα συμμετοχής στο Τόκιο, πάντως έζησε πολύτιμη εμπειρία και διαπίστωσε τη μεγάλη δυσκολία των αγώνων. Τώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Πατάγια είναι 4ο φαβορί των αγώνων.

Τέθηκε επικεφαλής συνεπώς, στο 4ο και τελευταίο γκρουπ της κλάσης 6. Η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με τον Γερμανό Μπένεντικτ Μίλερ, τον Αμερικανό Σάμουελ Γουίλιαμ Αλτσχούλερ και τον Αλεξάντερ Εσαούλοφ, ο οποίος δηλώθηκε ως ανεξάρτητος με βάση τα προβλεπόμενα για κατόχους ρωσικού ή λευκορωσικού διαβατηρίου. Ο Χατζηκυριάκος θα έχει στον πάγκο την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Ελευθερία Νταουντάκη.

Στην κλάση 3 των γυναικών σε αμαξίδιο σχηματίστηκαν δύο γκρουπ. Η Μπουρνιά κληρώθηκε στο 1ο, που είναι των 3ων αθλητριών, ενώ το άλλο έχει 4 αθλήτριες. Στο 1ο γκρουπ είναι επικεφαλής η Τουρκάλα Χατιτσέ Ντουμάν και αγωνίζεται ακόμα η Κινέζα Ζονγκχούι Γιανγκ.

Η νεαρή αθλήτριά μας έχει μεγάλα εμπόδια μπροστά της και είναι από την τρίτη σειρά των seeding. Δυστυχώς, μετά την επαναξιολόγηση και τη δεύτερη αλλαγή κατηγορίας έπαψε να έχει πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη, όπως συνέβαινε στις κλάσεις 1 και 2. Η Μπουρνιά έχει προπονήτριά στην Ταϊλάνδη τη Λύντια Ιγκνάτοβιτς από τον ΠΑΣΚΑ. Οι δύο πρώτες θέσεις των γκρουπ οδηγούν στα νοκ άουτ και την περαιτέρω διεκδίκηση παραολυμπιακής πρόκρισης.

Το πρόγραμμα στους αγώνες των διεθνών μας στα γκρουπ σε δικές μας ώρες (η Ταϊλάνδη είναι τέσσερις ώρες μπροστά από την Ελλάδα):

Στις γυναίκες:

Την Πέμπτη 23/05 στις 07:15 Μπουρνιά-Ντουμάν στο τραπέζι 3

Την Παρασκευή 24/05 στις 09:00     Μπουρνιά-Ζανγκ στο τραπέζι 4

Στους άνδρες:

Την Πέμπτη 23/05 στις 10:10 Χατζηκυριάκος-Εσαούλοφ στο τραπέζι 9

Την Πέμπτη 23/05 στις 15:25 Χατζηκυριάκος-Μίλερ στο τραπέζι 9

Την Παρασκευή 24/05, στις 10:10    Χατζηκυριάκος-Αλτσχούλερ στο τραπέζι 9

Στον ιστότοπο News – International Table Tennis Federation μπορείτε να βρίσκετε τα νέα για το τουρνουά.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα υπάρχει και παραπομπή για τις μεταδόσεις live streaming.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.