Πινγκ Πονγκ: Ο Κοσμάς και η Χελβατζιάν νικητές στο απλό του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων

Με συναρπαστικά νοκ άουτ ατομικά ματς ανάμεσα σε δυνατά ονόματα της εφηβικής κατηγορίας ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι Πανελλήνιοι Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λυκείων για το σχολικό έτος 2023-2024.

Στο απλό μαθητών πρώτευσε ο 16άχρονος Γιώργος Κοσμάς από το 3ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και στο απλό μαθητριών η 18άχρονη Μαρία Χελβατζιάν από το 4ο ΓΕΛ Νικαίας. Η εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή ήταν το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο του φετινού πρωταθλήματος. Μαζί με τους αγώνες του ομαδικού, που έγιναν την Τετάρτη, στο φαληρικό στάδιο βρέθηκαν περισσότεροι από 400 μαθητές κι αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ακόμα και σε επίπεδο ψυχαγωγίας και καλύτερης γνωριμίας με το ολυμπιακό άθλημα. Οι αγώνες οργανώθηκαν πετυχημένα από στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ήταν πολύτιμη η εθελοντική βοήθεια γυμναστών.

Το αγώνισμα του απλού διήρκησε δύο μέρες. Την πρώτη μέρα έγιναν γκρουπ και τη δεύτερη οι αγώνες στα ταμπλό. Για την πρωτοφανή μαζικότητα, αρκεί να σημειώσουμε ότι στα αγόρια σχηματίστηκαν 115 γκρουπ των 3ων αθλητών! Οι μη μυημένοι στο άθλημα μαθητές απόλαυσαν παιχνίδια, ενώ οι αθλητές ΕΦΟΕπΑ κυνήγησαν τα μετάλλια κάνοντας και χρήσιμα τεστ μία μέρα πριν από την έναρξη του Τελικού των αναπτυξιακών τουρνουά, στον ίδιο χώρο.

Στο απλό μαθητών έγινε συναρπαστικός και θεαματικός τελικός μεταξύ των συμπαικτών την τελευταία διετία στον ΔΑΟ Ταύρου Γιώργου Κοσμά και Ηρακλή Κερασίδη. Όλα κρίθηκαν στο 5ο σετ όπου ο Κοσμάς βρέθηκε να χάνει 7-4 κι έφτασε στην ανατροπή με την ελάχιστη διαφορά. Εξίσου άξιζε τον τίτλο και ο μαθητής από το 1ο ΓΕΛ Ταύρου ωστόσο, καθώς μάλιστα δέχτηκε δύο άπιαστα «σόρι» (με την μπάλα να πηγαίνει φιλέ και μέσα) στον 10ο και τον 11ο πόντο του Κοσμά (8-11, 11-8, 7-11, 11-8, 11-9).

Στην 4άδα ο Κερασίδης κατέβαλλε τον Γιάννη Μαλαμούδη με 3-2 σετ (κι ενώ βρέθηκε 2-1 πίσω χάνοντας το σετ από προβάδισμα 10-2) και ο Κοσμάς τον Γιάννη Κούτρα με 3-1 σετ. Ο Μαλαμούδης από το 3ο ΓΕΛ Δάφνης και ο Κούτρα από το ΓΕΛ Λουτρακίου μοιράστηκαν την 3η θέση.

Στο απλό μαθητριών σημειώθηκε έκπληξη. Η Μαρία Χελβατζιάν προχώρησε από τα γκρουπ και το ταμπλό των «16» ως νούμερο 6 στα seeding και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, δίνοντας μάλιστα γενικά τον πρώτο της τελικό στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Στο καθοριστικό ματς επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Μαρίας-Ιωάννας Κρεάνγκα από το ΓΕΛ Γενάδειος, που ήταν 3ο φαβορί (11-5, 11-7, 11-5). Να προστεθεί ότι η μαθήτρια από το 4ο ΓΕΛ Νικαίας έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό φέτος αγώνες και προπονήσεις επειδή διαβάζει για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Στα ημιτελικά η Χελβατζιάν είχε δημιουργήσει κι άλλη μίνι έκπληξη με 3-1 σετ απέναντι στο νούμερο 1 των αγώνων, τη Μαύρα Κοντοπούλου, ενώ η Κρεάνγκα απέκλεισε το 2ο φαβορί, την Κασίμη με 3-2 σετ. Η Κασίμη από τα 1ο ΓΕΛ Ταύρου και η Κοντοπούλου από το 3ο ΓΕΛ Πειραιά πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη και η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας και νυν μέλος του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού Δέσποινα Δάνδουλα.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.