Πινγκ Πονγκ: Ο Μαυροματάκης και η Chen πρωταγωνιστές στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ13

Ο Στέφανος Μαυροματάκης και η Chen Yudie μετατράπηκαν σήμερα Δευτέρα 15/04, σε κεντρικά πρόσωπα των ατομικών αγωνισμάτων του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κ13, που μετά από μεστό 4ήμερο ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» της Πάτρας.

 Ο αθλητής του Ίκαρου Καστριτσίου και η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια του Εσπέρου Καλλιθέας αναδείχτηκαν, κατ αρχάς, πρωταθλητές Ελλάδας 2023-2024 στο απλό. Ο Μαυροματάκης κατέβαλλε με 3-0 σετ στον τελικό τον Γιώργο Σασσάνη, ενώ η Chen έκαμψε με 3-1 σετ την Αφροδίτη Σαρικάκη. Ο Μαυροματάκης πήρε την πρωτιά κσι στο διπλό παμπαίδων με συμπαίκτη τον Σπύρο Φουσέκη του Ίκαρου Καστριτσίου. Η Chen κατέκτησε και τα τρία χρυσά μετάλλια των ατομικών. Στο διπλό παγκορασίδων πρώτευσε με την Ελπίδα Τασιού από τον ΑΟ Θέρμης Θερμαίος και στο διπλό μικτό με τον Γιώργο Σασσάνη από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας. Σχεδόν 100 παιδιά από 33 σωματεία πάλεψαν για τις διακρίσεις, έδειξαν το καλό αγωνιστικό επίπεδο της κατηγορίας και πρόσφεραν συγκινήσεις.

Από την πλευρά της η διοργανώτρια Ε.Φ.Ο.Επ.Α. – Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου, με τη στήριξη του δήμου, της Περιφέρειας και χορηγών, εμφάνισε τις κατάλληλες συνθήκες κι άφησε το δικό της αποτύπωμα με τα όσα ετοίμασε. Επιστημονική ημερίδα (ιδιαίτερα χρήσιμη για τους γονείς των μικρών αθλητών), επίσκεψη του θρυλικού Καλλίνικου Κρεάνγκα στα παιδιά, παροχές προς τους συμμετέχοντες με αναψυκτικά, σνακ και αναμνηστικό μπλουζάκι και κληρώσεις δώρων. Παράλληλα, οι ντόπιοι διοργανωτές, με σκοπό πάντα την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος στη Δυτική Ελλάδα, είχαν ουσιαστική προβολή του διπλού Πανελληνίου πρωταθλήματος (αφού στο 4ήμερο ήταν ενταγμένο και το απλό της κατηγορίας Κ11) στα Μέσα ενημέρωσης, καθώς είχαν πραγματοποιήσει και συνέντευξη Τύπου. Ιδιαιτέρως σημαντική δε, σε δύο ακόμα Πανελλήνια πρωταθλήματα, η εξ ολοκλήρου κάλυψη από τo κανάλι gre78.tv στο youtube. Είχε καθημερινά δύο ζωντανές ροές, είχε από το Σάββατο περιγραφές για αρκετές ώρες, ενώ βιντεοσκοπήθηκαν όλοι οι αγώνες.

Στο απλό παμπαίδων έφτασαν στη διεκδίκηση της πρωτιάς ο Στέφανος Μαυροματάκης από τη θέση 4 των seeding και ο Προκόπης Σασσάνης από τη θέση 2. Με την όλη του πορεία ο Χανιώτης αθλητής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα και στο σημαντικότερο αγώνισμα. Στον τελικό είχε πολύ καλό ρυθμό, σταθερότητα και ελάχιστα λάθη και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-8, 11-6, 11-4). Ο Σασσάνης ήταν παρών σε όλους τους τελικούς των ατομικών και είδε ένα ακόμα απτό αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας, που κάνει εδώ και χρόνια στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Μαυροματάκης είχε bye στους «32» και στη 16άδα απέκλεισε με 3-1 σετ τον Θεοφάνη Μαρκουλάκη (ΟΑ Χανίων). Τη Δευτέρα ξεπέρασε τον Δημήτρη Αλεξανδρίδη (Τελαμών Σαλαμίνας) με 3-0 σετ στα προημιτελικά και τον Μάριο Σερίδη με 3-0 στα ημιτελικά.  

Ο Σασσάνης άρχισε από τη βάση του ταμπλό και μετά το άνευ αγώνα νίκησε χτες τον Γιώργο Πετράκη (ΟΑ Χανίων) με 3-0 σετ. Σήμερα έκαμψε τον Μιχάλη Μπιτχαβά (Ίκαρος Καστριτσίου) με 3-0 σετ στην 8άδα και τον Σπύρο Φουσέκη με 3-1 στην 4άδα. Έκπληξη νωρίτερα, είχε δημιουργήσει ο 12χρονος Μάριος Σερίδης όταν απέκλεισε με 3-2 σετ, το 1ο φαβορί, τον Απόστολο Βατσακλή και μπήκε στα μετάλλια.

Στο απλό παγκορασίδων αναμετρήθηκαν στον καθοριστικό αγώνα το νούμερο 2 των seeding, η Chen Yudie με την Αφροδίτη Σαρικάκη, που ως 1ο φαβορί ήταν στην κορυφή του ταμπλό. Η αθλήτρια του Εσπέρου, που… συστήθηκε μόλις πέρσι στους φίλους του αθλήματος, υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες του αγώνα μετά το 1-1. Στα σετ προηγήθηκε η Σαρικάκη, η Chen, που είχε μεγαλύτερη γκάμα χτυπημάτων στο παιχνίδι της, ισοφάρισε σχετικά εύκολα και μετά πήρε το 3ο και το 4ο σετ με την ελάχιστη διαφορά (9-11, 11-3, 15-13, 11-9). Να σημειωθεί ότι η νέα πρωταθλήτρια είναι μόνιμη κάτοικος Αθήνας τα τελευταία χρόνια κι έτσι έχει το δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια, ωστόσο δεν μπορεί ακόμα ν’ αγωνιστεί με την εθνική ομάδα γιατί δεν διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα. Και η Σαρικάκη φυσικά, στους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, αφού μετείχε και στους τρεις τελικούς της ημέρας, ενώ είχε και το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Chen προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα και στη 16άδα απέκλεισε την Κλειώ Μαδέση (Ηράκλειο 2001) με 3-1 σετ. Σήμερα νίκησε στα προημιτελικά τη Ναταλία Καπαγιαννίδου (ΓΑΣ Ελευσίς) με 3-1 και στα ημιτελικά τη Σοφία Φίλη με 3-0 σετ.

Η Σαρικάκη είχε επίσης bye στον 1ο γύρο, μετά νίκησε τη Σαμάρα Τζαΐν από τον Πανιώνιο με 3-0 σετ, την Αλεξάνδρα Μαυρίδη (Προφήτη Ηλία) με 3-1 και την Αναστασία Μιχάλαρου με 3-2 στα ημιτελικά. Αξιοσημείωτη διάκριση και η 3η θέση για τη Σοφία Φίλη, η οποία ξεκίνησε από το νούμερο 10 των seeding.    

Τα δύο πρώτα φαβορί διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό παμπαίδων. Ισοδύναμα τα ζευγάρια, αλλά οι Στέφανος Μαυροματάκης/Σπύρος Φουσέκης (Νο 2) είχαν τον τελευταίο λόγο στα πιο κρίσιμα σημεία απέναντι στους Απόστολο Βατσακλή/Γιώργο Σασσάνη. Επικράτησαν 3-0 σετ με τον τελικό πάντως, να λήγει με αμφισβητούμενη φάση. Στο 12-11 η πλευρά των Σασσάνη/Βατσακλή υποστήριξε ότι η κομμένη μπαλιά του πρώτου βρήκε στην άκρη του τραπεζιού, στο πλάι. Ο διαιτητής Γιώργος Στοΐλος έδειξε άμεσα πόντο για Φουσέκη/Μαυροματάκη. Τα παιδιά του Ίκαρου Καστρτσίου τόνισαν ότι δεν είδαν «σόρι», το ίδιο και ο προπονητής τους Δημήτρης Νικολόπουλος κι έτσι δεν άλλαξε και ο διαιτητής την κρίση του (11-6, 11-9, 13-11).

Ο τελικός του διπλού παγκορασίδων είχε πολλές διακυμάνσεις και προφανώς εναλλαγές συναισθημάτων. Οι Ελπίδα Τασιού/Chen Yudie (Νο 2 στα φαβορί) ξεπέρασαν τελικά στα πέντε σετ τις Αφροδίτη Σαρικάκη/Ναταλία Καπαγιαννίδου (Νο 1) και σήκωσαν το κύπελλο. Έχασαν το 2ο σετ από 10-7 μπροστά, ξαναπήραν το προβάδισμα στην παράταση, δέχτηκαν εκ νέου την ισοφάριση ώσπου αξιοποίησαν τη διαφορά που δημιούργησαν στο 5ο σετ (11-9, 10-12, 15-13, 6-11, 11-6).

Στον τελικό του διπλού μικτού συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί του αγωνίσματος. Οι Γιώργος Σασσάνης/Chen Yudie (Νο 2) έδωσαν γερή αναμέτρηση με τους Απόστολο Βατσακλή/Αφροδίτη Σαρικάκη αλλά είχαν ένα πλεονέκτημα που μέτρησε σημαντικά. Περισσότερες πρώτες επιθέσεις και αρκετούς εύκολους πόντους με τα σερβίς. Το 4ο σετ το πήραν στην παράταση κι έγραψαν το τελικό 3-1 σετ (11-3, 11-13, 11-7, 14-12).

Απονομές των επάθλων έκαναν η γενική γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Πατρέων Δώρα Κουβελιώτη, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΕπΑ Τάκης Τζόβολος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Νίκος Φιλιππακόπουλος.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

1. Στέφανος Μαυροματάκης (Ίκαρος Καστριτσίου)

2. Γιώργος Σασσάνης (Τελαμών Σαλαμίνας)

3. Μάριος Σερίδης (Σάρισες Φλώρινας)

-. Σπύρος Φουσέκης (Ίκαρος Καστριτσίου)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Chen Yudie (Έσπερος Καλλιθέας)

2. Αφροδίτη Σαρικάκη (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Αναστασία Μιχάλαρου (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

-. Σοφία Φίλη (ΑΟ Προφήτη Ηλία Πειραιά)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

1. Στέφανος Μαυροματάκης Σπύρος Φουσέκης (Ίκαρος Καστριτσίου)

2. Απόστολος Βατσακλής/Γιώργος Σασσάνης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης/Τελαμών Σαλαμίνας

3. Παναγιώτης Μητσόπουλος/Κωνσταντίνος Μισιρλής (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)

-. Κυριάκος Ξυδάς/Χρήστος Τσακαλίδης (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 

1. Ελπίδα Τασιού/Chen Yudie (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος/Έσπερος Καλλιθέας)

2. Αφροδίτη Σαρικάκη/Ναταλία Καπαγιαννίδου (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Αναστασία Μιχάλαρου/Ανθή Τούλια (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

-. Σοφία Φίλη/Αλεξάνδρα Μαυρίδη (ΑΟ Προφήτη Ηλία Πειραιά)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Γιώργος Σασσάνης/Chen Yudie (Τελαμών Σαλαμίνας/Έσπερος Καλλιθέας)

2. Απόστολος Βατσακλής/Αφροδίτη Σαρικάκη (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης/ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Στέφανος Μαυροματάκης/Αναστασία Μιχάλαρου (Ίκαρος Καστριτσίου/Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

-. Σπύρος Φουσέκης/Ελπίδα Τασιού (Ίκαρος Καστριτσίου/ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

ΑΠΛΟ ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

1. Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης (ΟΑ Χανίων)

2. Νίκος Αλεξίδης (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης)

3. Γιάννης Στογιάννης (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)

-. Γιώργος Πετράκης (ΟΑ Χανίων)

ΑΠΛΟ ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Κλειώ Μαδέση (ΑΟ Ηράκλειο 2001)

2. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

3. Θεοδώρα Στρωματά (ΦΑΣ Τρικάλων ΕΑ)

-. Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας)

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Τ.Ε. ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με βαθιά ικανοποίηση για το οργανωτικό κομμάτι και τις παράλληλες δράσεις της. Γνωρίζοντας ότι η θετική εικόνα ήταν αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς, όπως και της οικονομικής στήριξης απηύθυνε και στο τέλος θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες της και στους τοπικούς χορηγούς, Ευχαριστεί πρώτα απ’ όλα τον μεγάλο χορηγό, την εταιρεία Λούξ της οικογένειας Μαρλαφέκα κι ακόμα τις χορηγούς – εταιρείες Caravel Patisserie, Ασλανίδης Bakery, AQUA CΟLOR Μπιθέλης, Χοροδράση Dance School Βίκυ Αγόρα, Patras Clue, Vasiliki Hair Perfectionists Κομμωτήριο Men and Women, Γάλα Πρώτο, Λουκούμια Κούλου, Xenia, Villa Theonimfi Dimitsana.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.