Δύο άνδρες και μία γυναίκα δούλεψαν για δύο εβδομάδες στην Αθήνα και υπεύθυνος για την προετοιμασία τους ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής στην Ντόχα Ντανιέλ Τσιόκας, ένα εξέχων πρώην μέλος της εθνικής μας ομάδας ανδρών, που συνέβαλε σημαντικά, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, στην ανάπτυξη της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στο περιθώριο της προτελευταίας προπόνησης ο σπουδαίος αμυντικός του κοντινού παρελθόντος μίλησε στη WEB TV της ΕΦΟΕπΑ και τόνισε ότι η επίσκεψη στην Αθήνα κανονίστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με την ελληνική ομοσπονδία, που προβλέπει εκατέρωθεν ταξίδια αθλητών για προετοιμασία. Επισήμανε ότι η αποστολή από το Κατάρ παίρνει τον δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη δουλειά στην Αθήνα και εστιάζει πια στο Προολυμπιακό τουρνουά της Δυτικής Ασίας τον Μάιο.
Η μίνι συνέντευξη αναρτήθηκε στο κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube και το λινκ Συνέντευξη Ντανιέλ Τσιόκα στο ΣΕΦ. Ο Ντανιέλ Τσιόκας, τιμώμενο πρόσωπο και στην πρόσφατη τελετή βραβεύσεων της ΕΦΟΕπΑ, επισήμανε ότι η βασική του έγνοια είναι να βελτιώσει την ποιότητα των αθλητών στο Κατάρ και στην προσπάθεια αυτή επέλεξε και τις προπονήσεις στην Αθήνα σχεδόν τρεις μήνες πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά του απλού, στο Ιράκ. Σημείωσε μάλιστα ότι ελπίζει σε πρόκριση μολονότι δίνεται μόλις μία θέση από τη Δυτική Ασία.
Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2000 στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών αναφέρθηκε στο κίνητρό του για να πάει τον Σεπτέμβριο του 2021 να δουλέψει στο Κατάρ, στην έως τώρα εμπειρία του και στους σημαντικότερους στόχους του. Επίσης μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως και την εικόνα που συνάντησε στην ομοσπονδιακή αίθουσα, που τόσο καλά γνωρίζει από τον καιρό προπονήσεων και αγώνων ως διεθνής αθλητής μας.
Ο Τσιόκας δούλεψε στο ΣΕΦ με τα αδέρφια Abdulwahhab, τον Mohammed (νούμερο 473 στην παγκόσμια κατάταξη) και τον Abdullah (Νο 514), όπως και την Aia Mohamed Magdi (Νο 414). Επίσης, ήταν παρών ο μάνατζερ της εθνικής ανδρών του Κατάρ και μέχρι πέρσι αθλητής της ομάδας Ahmed Khalil Al- Mohannadi. Ο τελευταίος είναι γιος του προέδρου της ομοσπονδίας της χώρας (QTTA) κι εκ των αντιπροέδρων της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) Mr. Khalil Al-Mohannadi. Για τα αδέρφια Abdulwahhab να σημειωθεί ότι είναι μεν γεννημένα στο Κατάρ αλλά έχουν ιρακινή καταγωγή και ο πατέρας τους είχε αγωνιστεί με το Ιράκ στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες για την επιτραπέζια αντισφαίριση το 1988 στη Σεούλ.
Ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας συνεργάστηκε για το καθημερινό πρόγραμμα με τον ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή, με τον οποίο ήταν μαζί στο ΣΕΦ και την περίοδο 2001-2003 όταν ο δεύτερος εργαζόταν ως βοηθός του Νίκου Κωστόπουλου στην εθνική ομάδα.
Φυσικά ο Τσιόκας είχε συνεργασία και με τον ομοσπονδιακό προπονητή των γυναικών Γιώργο Καρύτσα, πρώην συμπαίκτη του στο πρώτο του ελληνικό σωματείο το ΑΚ Ζωγράφου. Τέλος, την περασμένη Παρασκευή ο 53χρονος προπονητής δέχτηκε επίσκεψη από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ και υπεύθυνο του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΑΟ Ξυλοκάστρου Βλάση Γεωργίου. Δεν έχει …κρεμάσει τη ρακέτα του και τον χειμώνα έγινε μεταγραφικό απόκτημα του Ξυλοκάστρου για τη Β’ Εθνική!