Πινγκ Πονγκ: Πρωταθλητής Γαλλίας 2023 και νταμπλούχος με την GV Ενεμπόν ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος απολαμβάνει μία ακόμα μεγάλη διάκριση στο εξωτερικό. Απόψε 09/06, στη Ρουέν, αναδείχτηκε πρωταθλητής Γαλλίας για τη σεζόν 2022-2023 στην επιτραπέζια αντισφαίριση με τη φανέλα της GV Ενεμπόν.

 Στον καθοριστικό δεύτερο τελικό των πλέι οφ της Pro A η ομάδα της Νορμανδίας επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της SPO Ρουέν, ανέτρεψε εύκολα την ήττα με 3-2 στον πρώτο αγώνα και κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα Γαλλίας στην ιστορία της! Περίμενε 14 χρόνια αυτή τη μεγάλη στιγμή και πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο στη χώρα μετά από τους 4 της δεκαετίας του 2000 με τον ανεπανάληπτο Καλλίνικο Κρεάνγκα ως οδηγό! Τώρα με τη συμβολή ενός άλλου Έλληνα, του τετράκις πρωταθλητή Ευρώπης των νεαρών ηλικιών, επέστρεψε στην κορυφή της χώρας. Πρώτη φορά  στα χρονικά δε, συμβαίνει να έχουν φτάσει δύο Έλληνες «λεγεωνάριοι» με το ίδιο σωματείο σε κατάκτηση διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο Σγουρόπουλος συνεργάστηκε φέτος πρώτη φορά με την Ενεμπόν και σε ομαδικό επίπεδο πέτυχε το καλύτερο. Πριν από λίγο καιρό το κλαμπ σήκωσε το τρόπαιο στο Europe Cup (το 2ο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων) και τώρα χάρηκε νταμπλ παίρνοντας και το πρωτάθλημα Γαλλίας. Το 2019 ο Σγουρόπουλος είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα Σουηδίας με την Έσλοβ. Ο 23χρονος άσος μπορεί να ήταν αναπληρωματικός στους τελικούς της Pro A, όμως είχε καλό αριθμό συμμετοχών στην κανονική διάρκεια, έδωσε πολύ γερά ματς σημειώνοντας τις δικές του νίκες και αποκόμισε εμπειρίες, που σίγουρα τον βοηθούν στην περαιτέρω πρόοδό του.

Στα πλέι οφ μετείχε η πρώτη 4άδα. Η Ενεμπόν προερχόταν από την 1η θέση στους δύο γύρους και ήταν φαβορί απέναντι στη Ρουέν, η οποία είχε καταλάβει την 3η θέση. Οι «μπλε» είχαν δύο νίκες με τον ίδιο αντίπαλο στη regular season, όμως στον πρώτο τελικό, την Τρίτη 06/06, βρέθηκαν σε κακή μέρα και υπέστησαν απρόσμενη ήττα με 3-2. Το ελαφρύ προβάδισμα της Ρουέν αποδείχτηκε εντελώς εύθραυστο στον επαναληπτικό. Με την ίδια τριάδα και τον Σγουρόπουλο στον πάγκο η Ενεμπόν έπιασε συνολικά εξαιρετική απόδοση και με το εμφατικό 3-0 πανηγύρισε έξαλλα τον τίτλο μαζί με τους δεκάδες φίλους της, που ταξίδεψαν στη Ρουέν και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί σε όλο το ματς.

Ο Ρουμάνος προπονητής Άντριαν Κριζάν άλλαξε το στήσιμο της τριάδας και από τη θέση 2 άρχισε αυτή τη φορά τον αγώνα ο φορμαρισμένος Δανός Άντερς Λιντ, που την περασμένη Τρίτη ήταν 3ος παίκτης. Ο αριστερόχειρας Σκανδιναβός παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος κόντρα στο νούμερο 1 της Ρουέν, τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος και με νίκη 3-0 σετ έδωσε και ψυχολογικό πλεονέκτημα στην Ενεμπόν. Στη συνέχεια ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον ήταν ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στον Γάλλο Αλεξάντρ Ρομπινό κι έστειλε την ομάδα ακόμα πιο κοντά στο τρόπαιο. Και στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι ο σπουδαίος Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, που είχε υποστεί δύο ήττες στον πρώτο τελικό, πήρε… ρεβάνς από τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι και με επικράτηση 3-0 έδωσε το έναυσμα για την έκρηξη χαράς μετά την πολυετή προσμονή. Ο Σγουρόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του, όλοι μαζί αγκαλιάστηκαν και… έστησαν χορό υπό τις ζητωκραυγές των φιλάθλων τους και το χειροκρότημα αναγνώρισης των φίλων της Ρουέν.   

Η εξέλιξη του τελικού Ρουέν-Ενεμπόν 0-3:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Άντερς Λιντ 0-3

Αλεξάντρ Ρομπινό-Κρίστιαν Κάρλσον 1-3

Άνταμ Ζούντι-Τσουάν Τσι Γιουάν 0-3


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.