Άψογο και φέτος το αναπτυξιακό τουρνουά «Φώτη Τζιαλτζούδη» στη Βέροια

Έντονη αγωνιστική διάθεση, δυνατές αναμετρήσεις και εξαιρετική οργάνωση συνέθεσαν το σκηνικό στη Βέροια, όπου για ένα διήμερο διεξήχθη το 2ο και τελευταίο για το 2021, αναπτυξιακό πρωτάθλημα της ΕΦΟΕπΑ.

Δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της γι’ άλλη μια φορά η όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας πραγματοποίησε στο Φιλίππειο γυμναστήριο το 8ο πανελλαδικής εμβέλειας τουρνουά της, πρόβαλλε τα παιδιά, τίμησε και τιμήθηκε από την επιτραπέζια αντισφαίριση. Όπως κάθε χρόνο, το όπεν ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη. Πήραν μέρος 129 αγόρια και κορίτσια κι απόλαυσαν παιχνίδια μέσα στα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Το τουρνουά διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον ΑΣΕΑ Βέροιας και τον ΟΕΑ Βέροιας και συμπαραστάτες τον δήμο της πόλης και την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Την 1η θέση στις συνολικά πέντε κατηγορίες κατέκτησαν ο Γιάννης Μαλαμούδης στους νέους, ο Γιάννης Μαστρογιάννης στους παίδες, η Ζωή Καζάκου στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους παμπαίδες και η Χριστίνα Τζενίδη στις παγκορασίδες.

Σωματεία απ’ όλη τη χώρα είχαν αθλητές σ’ ένα από τα παλιότερα αναπτυξιακά τουρνουά. Προέκυψαν επτά απουσίες της τελευταίας στιγμής, αλλά δίχως αμφιβολία οι 129 συμμετοχές είναι πολύ ικανοποιητικός αριθμός με τις ειδικές συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Τα τοπικά σωματεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να παρουσιάσουν την κατάλληλη εικόνα προς τις αποστολές και το κατάφεραν. Να σημειωθεί ακόμη ότι χάρισαν στους συμμετέχοντες από μια ξύλινη απομίμηση μεταλλίου ως αναμνηστικό δώρο, ενώ απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Καλλίνικο Κρεάνγκα για την ανεκτίμητη προσφορά του στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο αγωνιστικό μέρος και στους εφήβους κατ’ αρχάς είχαμε ανατροπή των προγνωστικών. Ο Γιάννης Μαλαμούδης έκανε εξαιρετική πορεία από τη θέση 3 των seeding και στον τελικό νίκησε και τον σημερινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού νέων, τον διεθνή Κίμωνα Μήτκα με 3-1 σετ (11-6, 6-11, 11-8, 11-6). Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός με τον Αθανάσιο Τζενίδη (Νο 2 της κατηγορίας) να κάμπτει τον Κωνσταντίνο Φραγκάκη, που άρχισε το τουρνουά ως Νο 6.  

Η κατηγορία των παίδων τράβηξε και πάλι μεγάλο μέρος της προσοχής, καθώς είχε μακράν και τις περισσότερες συμμετοχές. Στον τελικό δεν έφτασαν αθλητές από τις πρώτες θέσεις των seeding, αλλά ο Γιάννης Μαστρογιάννης από τη θέση 9 και ο Γιάννης Αναστασιάδης από τη θέση 6! Έγινε μεγάλο ματς και πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Πατρινός Μαστρογιάννης με 3-2 και το 5ο σετ να λήγει στην παράταση (11-9, 9-11, 11-5, 8-11, 12-10). Είναι η σημαντικότερη έως σήμερα διάκριση του Μαστρογιάννη στον θεσμό κι από την άλλη πλευρά επιτυχώς προχώρησε και ο Θεσσαλονικιός Αναστασιάδης, καθώς είχε φτάσει στον τελικό και στην Κοζάνη. Τον νικητή εκείνου του όπεν και 1ο φαβορί στη Βέροια, τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη, τον απέκλεισε στα ημιτελικά ο Μαστρογιάννης με 3-1, ενώ ο Αναστασιάδης σταμάτησε στον ίδιο γύρο με 3-0 το νούμερο 2, τον Κώστα Σωτηρίου.  

Στις κορασίδες η Ζωή Καζάκου έκανε το 2 στα 2 φέτος μετά από το τουρνουά της Κοζάνης τον Οκτώβριο. Η Χανιώτισσα κατέβαλλε στον τελικό με 3-0 σετ την Αθηναία Δέσποινα Κανταρά, με την οποία είναι συμπαίκτριες στον ΟΑΧ (11-5, 11-9, 11-4). Για την Κανταρά, που προχώρησε σαν νούμερο 8 των αγώνων, αυτός ήταν ο πρώτος τελικός της διαδρομής της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Γενικά η κατηγορία είχε πολλά αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Η Μαριάννα Κρεάνγκα νίκησε στον όμιλο το νούμερο 1 των κορασίδων, τη Βασιλική Μπουλά, έγινε εκείνη μετά 1ο φαβορί στο ταμπλό, όμως στην 8άδα την απέκλεισε η Θεσσαλονικιά Γεωργία Γιάγκου με 3-2! Η Μπουλά έκαμψε στα πέντε σετ τη Χανιώτισσα Στέλλα Μαυρομματάκη, έπειτα με 3-0 το νούμερο 2, την Αλεξία Μάλο ώσπου έχασε οριακά με 3-2 στον εξαιρετικό ημιτελικό με την Καζάκου.   

Τα δύο πρώτα φαβορί πήγαν στο ματς για το χρυσό μετάλλιο στους παμπαίδες μέσα πάντως, από δύσκολη πορεία. Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, το νούμερο 1 της κατηγορίας, γεύτηκε τη χαρά της πρωτιάς, ενώ ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης από την Καστοριά ήταν ο αξιόμαχος φιναλίστ (11-6, 11-3, 12-10). Σημειωτέον ότι αμφότεροι πέρασαν με 3-2 σετ από τον ημιτελικό γύρο απέναντι στον Νίκο Αγγελίδη και τον Απόστολο Βατσακλή αντίστοιχα.

Η κατηγορία των παγκορασίδων έγινε πρώτη φορά φέτος. To 1ο φαβορί, η αριστερόχειρας Χριστίνα Τζενίδη κατάφερε να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ το 2ο φαβορί, την Άννα Μήτκα (15-13, 11-8, 11-3).

Οι νικητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γιάννης Μαλαμούδης (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

2. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Αθανάσιος Τζενίδης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. Κωνσταντίνος Φραγκάκης (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Μαστρογιάννης (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

2. Γιάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

4. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)

2. Δέσποινα Κανταρά (ΟΑ Χανίων)

3. Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

4. Γεωργία Γιάγκου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

2. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Νίκος Αγγελίδης (ΠΑΟ Φυλής)

4. Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Παρασκευή Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας)

4. Ελπίδα Τασιού  (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.