Αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Γκιώνης με τον Σγουρόπουλο

Έλληνες πρωταθλητές γίνονται αντίπαλοι γι’ άλλη μια φορά στους αγωνιστικούς χώρους της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της δεύτερης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ κι έφερε αντιμέτωπες τις ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και του Γιάννη Σγουρόπουλου!

Η κλήρωση έγινε στο Pomegranate της Χαλκιδικής, το ξενοδοχείο, που ήταν ο βασικός χορηγός του Τοπ 16. Η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη, που ως ένα από τα 8 φαβορί της διοργάνωσης ήταν αμέσως στη δεύτερη φάση και η γερμανική Νόι Ουλμ του Σγουρόπουλου, η οποία προχώρησε αήττητη πριν λίγες ημέρες από την πρώτη φάση, θα είναι αντίπαλες στο 4ο γκρουπ. Στο μεταξύ, η ατυχία χτύπησε τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου μία βδομάδα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της Ρουμανίας. Στη διάρκεια της προπόνησης στη φυσική κατάσταση έπεσε στο πόδι της βάρος έξι κιλών. Της προκάλεσε ρωγμώδες κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο και μένει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Στο Pomegranate έγιναν την Κυριακή οι κληρώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup των ανδρών. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση συνεχίζουν 16 ομάδες και χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ. Η Μπογκόρια του Γκιώνη ήταν απευθείας σε αυτή τη φάση και στη δεύτερη σειρά των seeding. Από την πρώτη φάση προκρίθηκαν 8 ομάδες και συμπλήρωσαν τα φαβορί. Η Νόι Ουλμ αγωνίστηκε στο Βελς της Αυστρίας, είχε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στον όμιλό της και οι δύο πρώτες είχαν επιτευχθεί με τον Σγουρόπουλο στη σύνθεση, πριν αυτός μεταβεί στη Θεσσαλονίκη σαν αναπληρωματικός του Γκιώνη για το Τοπ 16. Επικεφαλής στο 4ο γκρουπ είναι η πανίσχυρη Όρενμπουργκ από τη Ρωσία, που έχει κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο, ενώ στις αντιπάλους βρίσκεται επίσης η Ελ Νίνο Πράχα από την Τσεχία. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στα προημιτελικά και φαίνεται ότι η 2η θέση θα είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος τόσο για την Μπογκόρια όσο και για τη Νόι Ουλμ. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα στον ιστότοπο του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Στην εθνική ομάδα γυναικών στο μεταξύ, το απρόοπτο με την Παπαδημητρίου παρουσιάστηκε στη χτεσινή προπόνηση φυσικής κατάστασης. Σήμερα η διάγνωση έδειξε ρωγμώδες κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού και της έγιναν 15 ράμματα. Το πόδι είναι στον γύψο και η 17χρονη πρωταθλήτρια, που ήταν βασική στο προκριματικό στάδιο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, θα πρέπει να μείνει εκτός αγώνων για τρεις εβδομάδες.

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Οι μεγάλες ανάγκες του αθλήματος σε διαιτητές παραμένουν δεδομένες και παρότι επικρατούν ακόμα ειδικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού η ελληνική ομοσπονδία βρήκε λύση με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Προκήρυξε διαδικτυακή Σχολή διαιτησίας για το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα η θεωρία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ η πρακτική και οι εξετάσεις πρακτικής θα γίνουν διά ζώσης. Το Σάββατο 16 ή την Κυριακή 17 Οκτωβρίου σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, σε ώρες που θ’ ανακοινωθούν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν: α. Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγρ.1 της παρούσας προκήρυξης ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση info@httf.gr και temaked@httf.gr μέχρι την Τρίτη 5/10/2021 και β. Παράβολο συμμετοχής 25 €. Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις θα ανακηρυχθούν επίσημοι διαιτητές και θα ενταχθούν στην κατηγορία των Δόκιμων όπως ο Εσωτερικός Κανονισμός ορίζει. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στο λινκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.