Οι κληρώσεις του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τους Έλληνες αθλητές

Δύο μέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, η κλήρωση των συνολικά πέντε αγωνισμάτων, που έγινε απόψε, έβαλε όλες τις αποστολές στους ρυθμούς της διοργάνωσης.

Στα 16 τραπέζια του Centralny Ośrodek Sportu Torwar της Βαρσοβίας θα συγκεντρωθούν 106 αθλητές και 95 αθλήτριες και μέχρι τις 27 του μήνα θα επιδιώξουν διακρίσεις στην επιστροφή της ηπείρου σε κορυφαία events. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στην πολωνική πρωτεύουσα έτοιμη να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό και αύριο ολοκληρώνει την προετοιμασία της. Τη συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας. Σήμερα το βράδυ οι Έλληνες διεθνείς έμαθαν τους αντιπάλους τους σε γκρουπ και νοκ άουτ παιχνίδια και αρχίζουν την Τρίτη την προσπάθειά τους.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 24 προκριματικά γκρουπ. Ο Γκιώνης αποφεύγει τη συγκεκριμένη διαδικασία και μπαίνει κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό λόγω της υψηλής θέσης του στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης.

Ο Σγουρόπουλος είναι επικεφαλής στο 21ο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στον Λευκορώσο Αλεξάντρ Κάνιν, τον Τούρκο Μπατουχάν Ουλουτσάκ και τον Πολωνό Μίλος Ρεντμίσκι.  

Ο Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε στο 3ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Τσέχο Λουμπομιρ Γιάνκαρικ (επικεφαλής) και τον Λευκορώσο Βλάντισλαβ Ρούκλετσοφ.

Ο Σταματούρος κληρώθηκε στο 10ο γκρουπ και βρίσκει απέναντί του τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι (επικεφαλής) και τον Φινλανδό Άλεξ Νάουμι

Στο απλό γυναικών έγιναν 20 προκριματικά γκρουπ. Η Τόλιου είναι νούμερο 1 φαβορί στο 10ο γκρουπ και θ’ αναμετρηθεί με τη Σουηδέζα Τζένιφερ Τζόνσον και την Πορτογαλίδα Ρίτα Φινς.

Η Τέρπου θ’ αγωνιστεί στο 1ο γκρουπ κόντρα στην Ιταλίδα Τζόρτζια Πικολίν (επικεφαλής) και τη Ρίκλε Σκέιτετ από τη Νορβηγία.

Η Παπαδημητρίου κληρώθηκε στο 8ο γκρουπ. Θα συναντήσει τη Νάταλι Μαρτσέτι από το Βέλγιο (επικεφαλής) και την Καρολίνα Μινάροβα από την Τσεχία.

Στο διπλό ανδρών έχει γίνει προκριματικός γύρος των «32». Οι Σταματούρος/Κωνσταντινόπουλος στάθηκαν πολύ άτυχοι στην κλήρωση καθώς «έπεσαν» πάνω στο 1ο φαβορί του νοκ άουτ ταμπλό, τους Καν Ακουζού/Αντρέα Λαντριέ από τη Γαλλία.

Ο Γκιώνης και ο Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ είναι φαβορί απέναντι στους Αρτούρ Ρέινολντς/Βάλοτ Βαϊνουλά (Λετονία/Εσθονία).

Ο Σγουρόπουλος και ο Κύπριος Μάριος Γιάνγκου θα συναντήσουν επίσης πολύ δυνατό ζευγάρι, τους Λούμπομιρ Πίστεϊ/Οβίντιου Ιονέσκου από τη Σλοβακία και τη Ρουμανία αντίστοιχα.

Ένας προκριματικός γύρος υπάρχει και στο διπλό γυναικών. Η Τόλιου και η Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια θα παλέψουν για την πρόκριση απέναντι στις Τέσι Γκόντερίνγκερ/Αριέλ Μπαρμπόσα από το Λουξεμβούργο. Στη βάση του ταμπλό  των 20 ζευγαριών οι Παπαδημητρίου/Τέρπου θ’ αναμετρηθούν με τις δυνατές Σουηδέζες Κριστίνα Σέλμπεργκ/Τζένιφερ Τζόνσον.

Στο διπλό μικτό τέλος, θα γίνουν δύο προκριματικοί γύροι. Ο Κωνσταντινόπουλος και η Τέρπου προχωρούν άνευ αγώνα και στους «64» θ’ αντιμετωπίσουν τους Εσκίλ Λίντχολμ/ Ρεμπέκα Κάρλσεν από τη Νορβηγία.  

Ο Σταματούρος και η Παπαδημητρίου κοντράρονται στον 1ο προκριματικό γύρο με τους Κεστούρις Ζέιμις/Κορνέλια Ριλισκάιτε από τη Λιθουανία.

Τα πρώτα φαβορί στο απλό είναι ο Σουηδός Ματίας Φαλκ και η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα αντίστοιχα. Στο διπλό ανδρών είναι νούμερο 1 στα seeding οι Γερμανοί Κιου Ντανγκ/Μπένεντικτ Ντούντα, στο διπλό γυναικών οι Μπάρμπορα Μπαλάζοβα/Χάνα Ματέλοβα από τη Σλοβακία και την Τσεχία αντίστοιχα και στο διπλό μικτό ο Λούμπομιρ Πίστεϊ και η Μπάρμπορα Μπαλάζοβα από τη Σλοβακία. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έχει και χαρακτήρα προκριματικών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων.

Στο αγώνισμα του απλού δεν θα υπάρξουν περισσότερες από 64 θέσεις στον 1ο γύρο του κεντρικού ταμπλό, ούτε περισσότερες από 32 θέσεις στον 1ο γύρο των αγωνισμάτων του διπλού ανδρών, του διπλού γυναικών και του διπλού μικτού.

Στο απλό ανδρών και το απλό γυναικών 32 seeded αθλητές/τριες τοποθετούνται απευθείας στον 1ο γύρο. Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές θα συμμετάσχουν σε στάδιο προκριματικών, που παίζονται σε ομίλους με το πολύ 4 παικτες/παίκτριες.

Στα αγωνίσματα του διπλού, 16 seeded ζευγάρια τοποθετούνται απευθείας στον 1ο γύρο. Όλα τα εναπομείναντα ζευγάρια θα παίξουν σε στάδιο προκριματικών νοκ-άουτ.

Όλοι οι αγώνες του απλού στο κεντρικό ταμπλό θα γίνουν με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ, ενώ όλα τα ματς στο προκριματικό στάδιο με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Επίσης, όλα τα παιχνίδια των αγωνισμάτων του διπλού θα κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.