Ένας Έλληνας προπονητής στις… Μαλδίβες!


Παραλίες, μαγικά νερά, φοίνικες και απίθανες καλύβες στη θάλασσα, ένας επίγειος παράδεισος! Αυτές οι εικόνες δεν είναι που έρχονται πρώτες στο μυαλό σας όταν ακούτε για τις εξωτικές Μαλδίβες; Κι όμως, στα όμορφα νησιά του Ινδικού ωκεανού, ένας συμπατριώτης μας εργάζεται τους τελευταίους μήνες ως… προπονητής. Και μάλιστα στο πινγκ πονγκ!

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος έγινε πριν από λίγο καιρό ο πρώτος Έλληνας προπονητής στην επιτραπέζια αντισφαίριση που δουλεύει μακριά από τη χώρα μας. Και έχει εγκατασταθεί στο ονειρικές Μαλδίβες, ως μέλος του τεχνικού τιμ της Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ της χώρας. Αν μη τι άλλο, μια ασυνήθιστη απόφαση και μια… απρόσμενη πρόταση, η οποία έφτασε στα χέρια του Κωστόπουλου μετά από μια γνωριμία που είχε κάνει προ ετών στην Κίνα με τον νυν Γενικό Γραμματέα της τοπικής ομοσπονδίας.

“Γιατί όχι”, ήταν η πρώτη σκέψη του 44χρονου Κωστόπουλου μόλις άκουσε την πρόταση της ομοσπονδίας των Μαλδίβων, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και έπιασε δουλειά με πρώτο στόχο το πρότζεκτ “Αγώνες Κοινοπολιτείας”. Ακόμα και αν χρειάστηκε να περάσει δύσκολες στιγμές το πρώτο διάστημα εξαιτίας του κορωνοϊού, προσαρμόστηκε και εξιστόρησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α τη μοναδική του εμπειρία!

“Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιοι καλοί παίκτες εδώ και είναι ευχάριστο, που έχουν διάθεση να προσαρμοστούν σε κάτι καινούργιο. Είχαν και τα προηγούμενα χρόνια ξένους προπονητές κι όταν αυτοί αλλάζουν συχνά είναι δύσκολο να προσαρμοστούν οι αθλητές. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες γιατί δίνουν λίγους αγώνες, οι παίκτες γενικά δεν είναι πολλοί και παίζουν συνέχεια μεταξύ τους.

Οι προπονητές επίσης, δεν κάθονται στον πάγκο για να δώσουν οδηγίες γιατί στους περισσότερους αγώνες οι καλοί παίκτες της χώρας παίζουν μεταξύ τους. Σχηματίζονται ομάδες, έχουν πρωτάθλημα, όμως κατά βάση το άθλημα λειτουργεί σε ατομική βάση. Δεν υπάρχουν σύλλογοι και είναι δύσκολο ν’ αναπτυχθεί το ανταγωνιστικό κομμάτι. Θέλουν να προχωρήσουν σε κάποια πράγματα, αλλά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Για παράδειγμα η περιορισμένη έκταση στις Μαλδίβες δεν επιτρέπει τη δημιουργία πολλών χώρων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τώρα έχουν στο πλάνο να δημιουργήσουν ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο αποκλειστικά για το πινγκ πονγκ. Θέλουν να ξεκινήσει μέσα στο 2021 και μέχρι τότε πρέπει να στριμώχνονται σε μικρή αίθουσα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.