Θετικές εντυπώσεις για τα ελληνικά χρώματα στην πρώτη μέρα του Europe Cup γυναικών

Η πρώτη μέρα στο τελικό στάδιο του Europe Cup γυναικών, που γίνεται σαν «bubble» στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, περιλάμβανε ήττες για τις εκπροσώπους των ελληνικών χρωμάτων, όμως την ίδια ώρα είχε θετικές εντυπώσεις με βάση τις εμφανίσεις.

Οι Σάρισες Φλώρινας κατ’ αρχάς γνώρισαν φυσιολογική ήττα με 3-0 από ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά χωρίς να υστερήσουν καθόλου σε απόδοση. Στον εναρκτήριο αγώνα τους για το γκρουπ D έχασαν από την επικεφαλής Χοντονίν από την Τσεχία. Πραγματοποίησαν ωστόσο πολύ καλή εμφάνιση, πίεσαν την αντίπαλο και είναι χαρακτηριστικό ότι η Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ και η Χρυσή Φωτιάδου έχασαν με 3-2 και με «ξαφνικό θάνατο» στο 5ο σετ! Αν αύριο ξαναδείξουν το ίδιο καλό πρόσωπο σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία να νικήσουν την ιταλική Κουάτρο Μόρι και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον προημιτελικό γύρο. Νωρίτερα από τη βορειοελλαδίτικη ομάδα αγωνίστηκε η Νορμπέλο της Κατερίνας Τόλιου για το γκρουπ Α κι εμφανίστηκε κι εκεί τιμητική εικόνα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην (επίσης φυσιολογική) ήττα με 3-1 από το 1ο φαβορί του Europe Cup, τη γαλλική Λιλ Μετροπόλ, η 26άχρονη πρωταθλήτρια ήταν εκείνη, που πέτυχε τη μοναδική επί μέρους νίκη. Έκαμψε τη Σουηδέζα διεθνή Λίντα Μπέργκστρομ με 3-0 σετ. Αύριο διεκδικεί και η ομάδα από τη Σαρδηνία τη 2η θέση στο γκρουπ και την πρόκριση στο καθοριστικό ματς με τη γηπεδούχο Νόβι Σαντ.

Οι Σάρισες του Λίβιου Πρεντόακα βρίσκονται στη Σερβία με το πνεύμα να ζήσουν τη σημαντική εμπειρία στον απόλυτο βαθμό και να κυνηγήσουν ό,τι μπορούν παραπάνω και στην πρεμιέρα τους απέναντι στο φαβορί σίγουρα δεν είχαν κανέναν λόγο να γεμίσουν άγχος. Έπαιξαν ελεύθερα, έβγαλαν απόδοση και σίγουρα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν κάτι περισσότερο από τη Χοντονίν. Η ανερχόμενη νεαρή Χρυσή Φωτιάδου προκάλεσε χαμόγελα σε μία ακόμη παρουσία της στο εξωτερικό και λίγο έλειψε να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα της κόντρα σε πολύ αξιόλογη Τσέχα αθλήτρια. Έχασε 3-2 σετ και με σκορ 6-4 στο φινάλε, καθώς όπως έγινε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, εφαρμόστηκε και στο δεύτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ο κανονισμός να τελειώνει το 5ο σετ υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που συμπληρώνει πρώτος/η 6 πόντους και όχι τους κλασικούς 11 (ακόμα και 6-5 δηλαδή).  

Με τον ίδιο (σκληρό, αλλά ισχύει για όλους) τρόπο κάμφθηκε και η Λιου Τζούντιθ. Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια διεκδίκησε τη νίκη με αντίπαλο την Ουκρανή Σολομίγια Μπατέικο και λύγισε με τον «ξαφνικό θάνατο» στο 5ο σετ

Η εξέλιξη του ματς Χοντονίν-Σάρισες 3-0:

Ναταλία Παρτίκα-Ρομάν Λε Σκουρ 3-1 (11-4, 10-12, 11-4, 11-4)

Σολομίγια Μπρατέικο-Λιου Τζούντιθ 3-2 (11-8, 7-11, 11-7, 8-11, 6-3) 

Λίντα Ζαντέροβα-Χρυσή Φωτιάδου 3-2 (7-11, 11-4, 7-11, 11-5, 6-4)

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές του γκρουπ διεξάγονται αύριο. Η Κουάτρο Μόρι είναι επίσης αουτσάιντερ εναντίον της Χοντονίν και την αντιμετωπίζει για τη 2η αγωνιστική. Αν δεν υπάρξει η μεγάλη έκπληξη λοιπόν, οι Σάρισες θ’ αναμετρηθούν με την ομάδα από την Κάλιαρι για την καθοριστική νίκη και την πρόκριση στις θέσεις 1-8. Ο αγώνας αρχίζει στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Η Νορμπέλο αγωνίστηκε στο πρώτο ωράριο. Ήταν αουτσάιντερ απέναντι στη Λιλ Μετροπόλ κι αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Η ιταλική ομάδα ήταν ανταγωνιστική όμως, προηγήθηκε χάρη στην Τόλιου και θα μπορούσε να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 3ο στη σειρά ματς όταν η αριστερόχειρας Νάγκι από την Ουγγαρία έχασε δύσκολα από τη Γαλλίδα Λε Λανίκ, που έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η Τόλιου έκανε καταπληκτική αρχή απέναντι στην Μπέργκστρομ. Γνωρίζει τη Σουηδέζα από την κοινή παρουσία τους στη λίγκα της βορειοευρωπαϊκής χώρας είχε σταθερή απόδοση κι επικράτησε με το εμφατικό 3-0. Ως πρώτη παίκτρια της ομάδας έδωσε ένα ακόμα ματς κι αντιμετώπισε την Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταρας, αθλήτρια με διεθνείς διακρίσεις. Κρατώντας τον καλό ρυθμό είχε ευκαιρίες να πάρει το 1ο σετ, αλλά δεν τις αξιοποίησε για να χάσει τελικά με 3-0. Για την τελευταία αγωνιστική του γκρουπ Α κοντράρεται αύριο στις 16:00 Ελλάδας με τη Νόβι Σαντ και κυνηγώντας το εισιτήριο για την 8άδα θέλει απαραίτητα τη νίκη.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Λιλ-Νορμπέλο 3-1:

Λίντα Μπέργκστρομ-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (7-11, 4-11, 10-12)

Ντόρα Μάνταρας-Κιάρα Κολαντόνι 3-1 (11-8, 6-11, 11-8, 11-4)

Αγνέ Λε Λανίκ-Κριστίνα Νάγκι 3-1 (11-9, 7-11, 13-11, 11-7)

Μάνταρας-Τόλιου 3-0 (16-14, 11-6, 11-4)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.