Αγγελόπουλοι: «Για πάντα ευγνώμονες»

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλαν προσωπικό αποχαιρετισμό στον αποβιώσαντα Ντούσαν Ίβκοβιτς για την κατάκτηση των δυο εκ των τριών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Οι ιδιοκτήτες και πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος που συνεργάσθηκαν με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς την διετία 2010-2012, έστειλαν τον δικό τους αποχαιρετισμό στον εκλιπόντα Σέρβο τεχνικό και μίλησαν για την εμπνευσμένη καθοδήγηση της «ερυθρόλευκης» ομάδας από τον Ντούντα στην κατάκτηση της Euroleague, το 2012 και την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, την ίδια χρονιά. Ο Ίβκοβιτς «ένωσε» δυο γενιές φιλάθλων του Ολυμπιακού, όπως αναφέρουν στην δήλωση τους, με την κατάκτηση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων 1997 και 2012, ενώ και για τον ίδιο τον προπονητή που άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, οι δυο κούπες που έχει κατακτήσει στην καριέρα του, είναι μόνο από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Σήμερα θρηνούμε για τον ανεπανάληπτο Nτούσαν Ιβκοβιτς. Για τον δάσκαλο, τον σοφό, τον νικητή, τον οικουμενικό. Για την πατρική φιγούρα ολόκληρης της οικογένειας του Ολυμπιακού, που μέσα στο βιβλίο της ιστορίας του, υπήρξε μια από τους πιο φωτεινές, τις πιο αληθινές προσωπικότητες.

Για τον άνθρωπο που ένωσε δύο γενιές με δάκρυα χαράς και σφυρηλάτησε όσο κανείς το μέταλλο της ερυθρόλευκης φανέλας. Με απλότητα, πάθος και αξιομνημόνευτη ηρεμία, όπως οι πραγματικά μεγάλοι.

Ήταν στη Ρώμη, 24 χρόνια πριν, που ως φίλαθλοι στις εξέδρες τον είδαμε να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος.

Ήταν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012, όταν υπό τη δική του εμπνευσμένη καθοδήγηση, κάναμε ξανά τον Ολυμπιακό Βασιλιά της Ευρώπης και λίγες μέρες μετά ολοκληρώσαμε την ανεπανάληπτη επιτυχία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια. Μαζί σου ζήσαμε μαγικές στιγμές που ξεπέρασαν τα όνειρά μας.

Αγαπημένε μας Ντούντα, η παρακαταθήκη σου θα μείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων.

Για πάντα ευγνώμονες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης