Σωτηρίου: «Νέοι άνθρωποι και νέα φιλοσοφία στην Εθνική Γυναικών»

Στόχος της Εθνικής Γυναικών είναι η νίκη και στα δυο παιχνίδια με την Μ. Βρετανία (11/11) και την Πορτογαλία (14/11).

Στην αφετηρία της νέας προσπάθειας για την πρόκριση της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023, θα βρεθεί την Πέμπτη (11/11), η Εθνική Γυναικών, στο Μάντσεστερ με πρώτο αντίπαλο την Μ. Βρετανία. Η αλλαγή προσώπων στην δομή της Εθνικής Γυναικών, μετά την εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΟΚ και την ανάληψη ευθύνης από την Άννυ Κωνσταντινίδου και Χρήστο Βασιλειάδη, έχει χαροποιήσει την Κατερίνα Σωτηρίου που αποτελεί στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στις δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοδελίδα της ΕΟΚ, η Σωτηρίου τόνισε την εμπειρία της Εθνικής στην δύσκολη αποστολή που έχει στα «παράθυρα» των προκριματικών και τον στόχο της νίκης και στις δυο πρώτες αγωνιστικές, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με την Πορτογαλία (14/11), στην Ξάνθη, σύμφωνα με το σχέδιο…αποκέντρωσης των Εθνικών ομάδων από την διοίκηση της ομοσπονδίας.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Σωτηρίου:

«Είναι ένα νέο ταξίδι για εμάς και κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό. Νιώθω ήδη πολλή θετική ενέργεια… Χαίρομαι πάρα πολύ για την επιλογή των νέων ανθρώπων. Θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο το καλύτερο που μπορούμε προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωμπάσκετ. Εχουμε βέβαια και τους πιο μικρούς στόχους, όπως να συνεχίζουμε να χτίζουμε στο παιχνίδι μας, να προσθέτουμε νέα πράγματα και η καθεμιά να βάλει το λιθαράκι της μέσα από τον ρόλο της στην Ομάδα. Είναι μικρό το διάστημα της προετοιμασίας, αλλά η Εθνική Γυναικών έχει εικόνες και μπορεί να προσαρμοστεί. Εχει μάθει να προσαρμόζεται σε τέτοιες συνθήκες και θα προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για να πάρει το ιδανικό, δηλαδή να κάνει το 2/2».

Η πρεμιέρα φέρνει την Εθνική στο Μάντσεστερ για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία την προσεχή Πέμπτη. «Είναι το πρώτο μας παιχνίδι και είναι δύσκολο. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας για την προετοιμασία κάτι το οποίο βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι και νέα φιλοσοφία στην Εθνική Γυναικών και σαν ομάδα διαθέτουμε εμπειρία. Αν τα καταφέρουμε θα είναι τεράστια νίκη. Είναι δύσκολο, άλλα όχι ακατόρθωτο».

Το δεύτερο αγωνιστικό ραντεβού για την Εθνική Γυναικών είναι στην Ξάνθη (14/11) απέναντι στην Πορτογαλία με την Κατερίνα Σωτηρίου να αναφέρει: «Θα ήθελα πολύ να δω τον κόσμο στο γήπεδο και να συμπαρασταθεί στην Ομάδα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Έχουμε μέσα σε λίγες ημέρες δύο σημαντικούς αγώνες. Εύχομαι οι φίλαθλοι να μας δώσουν ώθηση και να μας στηρίξουν στη νέα προσπάθεια. Τους θέλουμε δίπλα μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας