Ξεκινά η ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ

Το Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ε.Ο.Κ., υφυπουργείου Αθλητισμού και Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράφηκε σήμερα και υπόσχεται νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ.

Σε αυτό περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ψηφιακών καμερών σε όλα τα γήπεδα της χώρας με τα οποία θα μπορεί να γίνεται ζωντανή μετάδοση των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων, η πλήρης ψηφιοποίηση του των διαδικασιών της Ε.Ο.Κ., το ψηφιακό μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων και την ψηφιακή κάρτα αθλητή.

Οι δηλώσεις των παρευρισκόμενων στο πάνελ
Βαγγέλης Λιόλιος:
«Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε ένα μπασκετικό πάνελ. Μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα καταλάβουμε στα επόμενα χρόνια τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός. Τι σημαίνει να πάμε στην επόμενη μέρα και στην επόμενη γενιά. Εδώ είμαστε όλοι για να χτίσουμε την νέα Ελλάδα στη νέα γενιά. Αφήνουμε το στίγμα μας για τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα αλλάζει και το Υπουργείο είναι υπεύθυνο γι αυτό. Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος της ΕΟΚ. Το έργο είναι τεράστιο. Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου ανοίγει το μητρώο για τα σωματεία, κάτι για το οποίο είχαμε δεσμευτεί. Λάμπει το πρόσωπό μας γιατί θα μας πάει μπροστά»

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ. Έχουμε μία σχετική μπασκετική προϊστορία. Πάντα η αγάπη για το μπάσκετ είναι σταθερή. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι η ψηφιοποίηση που αφορά το μητρώο της Ομοσπονδίας. Δεν υπήρχε η ψηφιακή του μορφή και έπρεπε να γίνεται με το χέρι.Αλλάζει αυτό. Θα βάλουμε κάμερες στα γήπεδα για να γίνεται απευθείας μετάδοση και αυτό είναι μόνο μία αρχή. Η δουλειά είναι μεγάλη όπως και η χαρά».

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ανακοινώνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα της ψηφιασκής μεταρρύθμισης του αθλητισμού. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων. Σήμερα η εικόνα είναι άριστη και η ικανοποίηση μεγάλη. Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα με το μητρώο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δημιουργούνται νέα δεδομένα για την ΕΟΚ και τα σωματεία. Η Κυβέρνηση επένδυσε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Σε λίγο διάστημα θα έχουμε την ψηφιακή κάρτα αθλητή που θα τροφοδοτήσει με χρήσιμα στοιχεία όλα τα ερευνητικά κέντρα. Με αυτή την εφαρμογή και υποδομή θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες. Πάμε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά όλους τους αθλούμενους και τους ερασιτέχνες αθλητές. Η συνεργασία αποδίδει τα μέγιστα και τελικά οι αθλούμενοι, τα σωματεία και η αθλητική οικογένεια ωφελείται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.