ΕΟΚ: Πρόταση Παπανικολάου για συμφωνία ημερομηνίας τέλεσης των εκλογών

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, προτείνει στους δυο συνυποψηφίους του, Π. Φασούλα και Β. Λιόλιο να συμφωνήσουν την νέα ημερομηνία για τις εκλογές και να την προτείνουν στην προσωρινή διοίκηση, καθώς και την επανεργοποίηση της πλατφόρμας στο μητρώο σωματείων από την Γ.Γ.Α.

Συμφωνία για τον ακριβή χρόνο διενέργειας εκλογών και πρόταση προς την προσωρινή διοίκηση που εξακολουθεί να είναι η ίδια τους δυο τελευταίους μήνες και διατηρεί το δικαίωμα για τον ορισμό ημερομηνίας τέλεσης των αρχαιρεσιών, καθώς και κατάθεση αιτήματος προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την επανεργοποίηση της πλατφόρμας του μητρώου σωματείων, ώστε να επανελεχθούν όλες οι αιτήσεις για την υπαγωγή τους σε αυτό (μετά τις 31/12/2020) ζητεί με επιστολή του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου προς τους δυο συνυποψηφίους του, Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιο.

Η επιστολή του υποψήφιου προέδρου της ΕΟΚ: 

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σου εκφράσω την προσωπική θέση και άποψή μου αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας, σύνεσης και συναίνεσης κατά τη διάρκεια της περιόδου που θα προηγηθεί των εκλογών της ΕΟΚ, με γνώμονα το καλό του Ελληνικού Μπάσκετ.

Η απόφαση της περασμένης Παρασκευής από το Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία παραμένει ως έχει η σύνθεση του νυν ΔΣ της Ομοσπονδίας, καταδεικνύει την αναγκαιότητα των παραπάνω τριών προϋποθέσεων και προστάζει την ομαλή διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών, μακριά από νέες δικαστικές προσφυγές και διχασμό. Δεδομένου ότι επιδίωξη μας είναι να λειτουργούμε συνεχώς με βάση το αποκλειστικό συμφέρον του Ελληνικού Μπάσκετ, προτείνω την άμεση συνάντηση των τριών συνυποψήφιων Προέδρων, προκειμένου να κατατεθούν «επί τάπητος» τα εξής δύο θέματα:·

–Ο ακριβής χρόνος διενέργειας των εκλογών της ΕΟΚ.

–Η σύνταξη κοινής επιστολής προς τον υφυπουργό Αθλητισμού για τον άμεσο έλεγχο των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από Σωματεία, καθ’ ότι το μητρώο παραμένει «κλειδωμένο» τους τελευταίους έξι μήνες και συγκεκριμένα από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Παρά τις προ διμήνου εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού για τη εκ νέου λειτουργία του μητρώου, με σκοπό τον έλεγχο, τις εγγραφές των αιτήσεων και την επικαιροποίηση στοιχείων, η πλατφόρμα παραμένει ανενεργή. Θεωρώντας ότι συμφωνούμε απόλυτα με τις δύο βασικές αρχές του Συντάγματος της χώρας μας, δηλαδή, της ελευθερίας του λόγου και του κατοχυρωμένου δικαιώματος του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι», ευελπιστώ στη θετική ανταπόκρισή σου.

Με εκτίμηση,

Άγγελος Παπανικολάου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας