ΕΟΚ: Νέα διοίκηση πρωτοδικείου…προσεχώς

Την Πέμπτη (3/6) θα γίνουν νέες προτάσεις μελών από τις υποψήφιες παρατάξεις στο Πρωτοδικείο για την σύνθεση της νέας προσωρινής διοίκησης-Πιθανότατα θα αποφασισθεί και τρόπος τέλεσης των αρχαιρεσιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Η θητεία της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, όπως είχε οριστεί από το Πρωτοδικείο, με την πρόταση 18 μελών ολοκληρώθηκε, σήμερα (31/5) και ύστερα από δυο μήνες, χωρίς να επιτελέσει την αποστολή της που δεν ήταν άλλη από την διενέργεια των εκλογών της. Η ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο (29/5) από τα υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη για την δια ζώσης, τέλεση αρχαιρεσιών σε ανοιχτό χώρο, μέχρι την παρουσία 150 ατόμων, ματαίωσε τις εκλογές που είχαν προγραμματισθεί για την Κυριακή (30/5), καθώς οι εκλέκτορες στην ομοσπονδία μπάσκετ, είναι 512, σύμφωνα με το μητρώο της Γ.Γ.Α.

Η επόμενη ημέρα της μετέωρης διοίκησης της ΕΟΚ, θα «χαράξει» την Πέμπτη (3/6), όταν και ενώπιον της Πρωτοδίκη, θα παρουσιαστούν οι εκπρόσωποι και οι νομικοί σύμβουλοι των τριών υποψηφίων προέδρων και των παρατάξεων για να εκθέσουν τα επιχειρήματα τους, σχετικά με την δεύτερη αναβολή των εκλογών και να προτείνουν εκ νέου, συμβούλους για την νέα σύνθεση της προσωρινής διοίκησης, ώστε να οδηγήσει την ομοσπονδία στις αρχαιρεσίες. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου για τα 18 μέλη που θα προτείνει από τις τρείς σχετικές λίστες υποψηφίων και τον αριθμό που θα επιλεγεί από κάθε μια παράταξη.

Στην προηγούμενη απόφαση του Πρωτοδικείου, μετά την μην τέλεση των εκλογών μέχρι τις 31 Μαρτίου, όπως είχε ζητήσει η Πολιτεία από όλες τις ομοσπονδίες, η πλειοψηφία των προσωρινών συμβούλων, προερχόταν από την προηγούμενη, εκλεγμένη διοίκηση του Γ. Βασιλακόπουλου και απαριθμούσε 11 στα 21 μέλη (συμπεριλαμβάνονται και τρία μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ).

Αναλόγως με τα νέα άτομα που θα προτείνει η Πρωτοδίκης για την προσωρινή διοίκηση, θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα και θα φανεί αν θα προκύψει συμφωνία συνδιοίκησης από τους προσωρινούς συμβούλους των τριών παρατάξεων για την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου ή θα υπάρχει πλειοψηφία μόνο από μια παράταξη, αναλόγως με τον δικαστικό ορισμό.

Επίσης, είναι στην δικαστική ευχέρεια της Πρωτοδίκη να αποφασίσει και να ορίσει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΟΚ, ύστερα από την σχετική ΚΥΑ για τον περιορισμό ατόμων στην διά ζώσης διαδικασία αρχαιρεσιών, δίνοντας εντολή μόνο για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.