ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-74: «Αγκαλιά» με την πρώτη θέση (hls)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και χρειάζεται μια ακόμα νίκη στα δυο επόμενα παιχνίδια με Ηρακλή και ΑΕΚ για να κατακτήσει την πρώτη θέση, πριν από τα πλει οφ.

Η αναμενόμενη και…προγραμματισμένη «αναρρίχηση» του Παναθηναϊκού στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Basket League, συνεχίστηκε στην Θεσσαλονίκη, με την  νίκη (   ), κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» έχουν μια ακόμα εκκρεμότητα, λόγω θετικών κρουσμάτων και θα παίξουν με τον Ηρακλή, ενώ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, υπάρχει το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια νίκη στα δυο τελευταία παιχνίδια για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφ.

Το αρχικό 5-0 του ΠΑΟΚ, ήταν και το πρώτο και τελευταίο προβάδισμα του στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» άμεσα και με σερί 2-13, δημιούργησε γρήγορα διαφορά ασφαλείας, αφού στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ, λόγω της καλής άμυνας των «πράσινων» στον Γκρίφιθ και της αστοχίας των συμπαικτών του, σκόραρε μόλις δυο καλάθια, μέχρι το  τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (12-26). Ο Παναθηναϊκός είχε τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Ουάιτ, Μποχωρίδη και Σαντ Ρος, έβαλε τον ρυθμό του παιχνιδιού στα δικά του… μέτρα και περιόρισε τους γηπεδούχους σε ρόλο κομπάρσου. Ο Λυκογιάννης άλλαξε τρία σχήματα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ντάμπλ σκορ (17-34 στο 13’) και παίζοντας με αυτοσυγκέντρωση και στις δυο πλευρές του γηπέδου, πήγε στα αποδυτήρια του κλειστού γηπέδου της Πυλαίας, με συν 18 πόντους. Ο Μάριο Χεζόνια σκόραρε 8 πόντους στα ισάριθμα λεπτά που αγωνίσθηκε στο πρώτο 20σάλεπτο και πρόσφερε θέαμα, μ’ ένα τρίποντο και τα δυο δίποντα.

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να «επιστρέψει» στο παιχνίδι, στα πέντε πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, μείωσε πρόσκαιρα την διαφορά μέχρι τους 13 πόντους (39-52 στο 24’). Ο Όντετ Κάτας έκανε ροτέισον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιζαν στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αλλά η ομαδική απόδοση του «τριφυλλιού» συνέχισε να κινείται ένα επίπεδο ψηλότερα από αυτή του ΠΑΟΚ. Στο ίδιο μοτίβο, κύλησε και το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να «κλείνει» με την τελική, μονοψήφια διαφορά των έξι πόντων, ενώ ο Παναθηναϊκός, χωρίς να κινδυνέψει, χαλάρωσε στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 29-47, 47-63, 68-74.

Η στατιστική του αγώνα: http://www.fibalivestats.com/u/ESAKE/1848390/bs.html


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.