Στον μπασκετικό Άρη κάθε χρονιά που περνάει είναι αυτό που λέμε: «Κάθε πέρσι και καλύτερα».
Επειδή το συγκεκριμένο… αφήγημα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι της ομάδας το ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, είναι αποφασισμένοι να μην (ξανά) πέσουν στα λάθη του παρελθόντος.
Πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε ανάλυση για την επόμενη σελίδα της «κιτρινόμαυρης» ομάδας, θα έπρεπε κατ΄ αρχήν να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι με το φετινό πρωτάθλημα, καθώς τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης.
Αν συνεχιστεί και πως θα γίνει αυτό, αν θα διακοπεί και πως θα γίνει αυτό, αν, αν, αν…
Τα σενάρια λοιπόν είναι πολλά και ο Άρης είναι υποχρεωμένος να περιμένει προκειμένου να μάθει κατ΄ αρχήν σε ποια κατηγορία θα παίξει του χρόνου.
Αν πάρουμε λοιπόν το «καλό» σενάριο (που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες βάση των πρόσφατων δηλώσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη) ο Άρης παραμένει στην Α1 και οι κινήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:
1) Επαφές με Μπούμπουρα
Πριν από λίγες μέρες, αναδείχθηκε το θέμα της επαφής των υπεύθυνων της διοίκησης του Άρη με τον Παντελή Μπούμπουρα.
Για να ακριβολογούμε, υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών από τρίτους, προκειμένου να γίνει ο «γάμος» που ξεκίνησε ως… φλερτ πριν από αρκετά χρόνια.
Το θέμα είναι υπαρκτό και ευχή όσων ασχολούνται με τα κοινά του «αυτοκράτορα» είναι να υπάρξει… happy end. Δεν είναι θέμα που μπορεί να «κλείσει» σε μία ημέρα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το τρέξουν όσοι εμπλέκονται προκειμένου να… βγει το κάρο από την λάσπη.
2) Άρση του BAN
«Βραχνάς» για τον Άρη είναι η απαγόρευση των μεταγραφών. Χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση, αλλά η εξέλιξη του συγκεκριμένου προβλήματος, συνδέεται με την αγορά των μετοχών της ΚΑΕ από την οικογένεια Μπούμπουρα.
Υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, όπου η εξεύρεση των πόρων θα προέλθει από την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια τα έσοδα ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελάχιστα και θα φτάσουν οριακά ώστε να ξεμπλοκάρει – και πάλι προσωρινά – το πρόβλημα.
3) Διατήρηση ελληνικού κορμού
Όπως όλα δείχνουν, ο Σάββας Καμπερίδης θα παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα. Η λογική που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στους ανθρώπους που έχουν τα ηνία, είναι να προχωρήσουν διατηρώντας τον ελληνικό κορμό (Μποχωρίδης, Φλιώνης, Σλαφτσάκης) και εφόσον τους το επιτρέψουν οι καταστάσεις, να τον ενισχύσουν με παίκτες που διαθέτουν ταλέντο και φιλοδοξίες.
Έπονται οι συμφωνίες με τους ξένους που θα είναι ελάχιστες, αλλά ουσιαστικές.
Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος.
4) Συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και αύξηση των εσόδων
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Βίκτορ Σανικίτζε κατέθεσε την πρόταση συμμετοχής της ομάδας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση (Euro Cup ή Basketball Champions League). Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι βέβαιο ότι κατ΄ αρχήν οι χορηγικές συμφωνίες θα έρθουν πιο εύκολα.
Εξίσου ευκολότερα θα γίνουν συμφωνίες με περισσότερο ποιοτικούς ξένους παίκτες.
Τέλος οι επιπλέον αγώνες αποφέρουν έξτρα έσοδα από τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
5) «Nick Gallis Hall»
«Αγκάθι» για τον Άρη αποτελεί το θέμα του «Nick Gallis Hall» και η παραχώρηση του από την πολιτεία στην Κ.Α.Ε.
Οι συζητήσεις που έχουν γίνει εως τώρα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν σε καλό κλίμα, αλλά πέρα τούτου… μηδέν.
Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει στο μείζον για τον μπασκετικό Άρη θέμα.
Στην περίπτωση που η ιστορία αυτή έχει αίσιο τέλος για τον αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, τα κέρδη θα ήταν σημαντικά για το ταμείο του.
Οι άνθρωποι του συλλόγου επιδιώκουν να το «κλείσουν» το συντομότερο δυνατό, αλλά ξέρουν ότι θα πρέπει να κάνουν υπομονή καθώς αυτή την περίοδο τρέχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα και κυρίως αυτό της πανδημίας.