Βγαίνει στις αίθουσες η ιστορία του πυγμάχου Tadeusz Pietrzykowski

Ήταν μόλις 20 ετών, ήταν ταλαντούχος πυγμάχος και στο ρινγκ ταπείνωσε τους ΝΑΖΙ, η ιστορία της ζωής του γίνεται ταινία και καθηλώνει.

Η βραδιά των Oscar πέρασε όμως το θέμα “ταινίες” παραμένει πάντα ενδιαφέρον και ζωντανό. 
Οι παραγωγές που έχουν ως θέμα τους μία αληθινή ιστορία είναι ενδιαφέρουσες και μία τέτοια έρχεται τον Οκτώβριο. 
Πρόκειται για Ευρωπαϊκή παραγωγή, με θέμα της την ιστορία του πυγμάχου Tadeusz Pietrzykowski που τα έβαλε με τους ΝΑΖΙ την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 
Ο Πολωνός πυγμάχος και η ζωή του πριν, αλλά κυρίως κατά την παρουσία του στο Άουσβιτς μόνο ως συγκλονιστική μπορεί να χαρακτηριστεί. 
Αυτό θέλει να περάσει και ο σκηνοθέτης της ταινίας Maciej Barczewski στην ταινία “Ο Δάσκαλος”. 
Ο Pietrzykowski κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ως στρατιώτης του Πολωνικού στρατού συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Γαλλίας. Στα 20 του χρόνια ο «Teddy» όπως τον έλεγαν είναι ήδη πρωταθλητής πυγμαχίας, όμως μέσα από τον πόλεμο καταλήγει στα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Σερβίας όταν τον συνέλαβαν οι Γερμανοί. Ο Pietrzykowski στάλθηκε από τους Γερμανούς στο Άουσβιτς εξαιτίας της καταγωγής του, ήταν Εβραίος. 
Εκεί μέσα από διάφορες κακουχίες ο “Teddy” επιβιώνει και δεν περνά πολύς καιρός για να δουν οι Γερμανοί το σπουδαίο ταλέντο του στην πυγμαχία. 
Σαν την αρχαία Ρώμη ο Pietrzykowski ρίχνεται στην… αρένα για να παλέψει με τα “λιοντάρια”. Οι Γερμανοί είχαν αρκετούς πυγμάχους στον στρατό τους και ο Πολωνός ήταν μικρόσωμος. Όμως όποιοι έμπαιναν στο ρινγκ μαζί του έβγαιναν απ’ αυτό ηττημένοι. 

Η μεγάλη μέρα που θα άλλαζε και την ζωή του ήταν όταν κατάφερε να νικήσει το μεγαλύτερο όνομα της Γερμανικής πυγμαχίας τότε, τον Πρωταθλητή Walter Dunning. 
Όπως ήταν λογικό ο Pietrzykowski αποτέλεσε σύμβολο μαχητικότητας για πολλούς συγκρατούμενούς του, αγωνίστηκε σε περισσότερους από 40 αγώνες σε διάφορα στρατόπεδα, αλλά όταν επιτέλους ήταν ελεύθερος δεν ξανά έπαιξε ποτέ.  Απελευθερώθηκε από Βρετανούς στρατιώτες στις 15 Απριλίου 1945 στο στρατόπεδο Bergen-Belsen . Ο Pietrykowski έζησε την ζωή του στη χώρα του την Πολωνία και πέθανε το 1991 στην Μπιέλσκο-Μπιάλα. 

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2020. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.