Στην Αγγλία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Γιδάκος, προσκεκλημένος Πανεπιστημιακής Σχολής, για να διδάξει σε σεμινάρια καράτε.
Ο πρωταθλητής του ΑΣ Καλλιθέας πέρασε αρκετές ημέρες στο Τσέλσι και μίλησε στο Πρακτορείο-Sport για την εμπειρία του, αλλά και για τους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά του, μετά την «αναβάθμιση» του καράτε σε Ολυμπιακό άθλημα.
«Είναι όνειρο για κάθε αθλητή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα κίνητρο για να βάζεις πιο ψηλά τον πήχη. Μην ξεχνάμε όμως ότι ταυτόχρονα αυξάνονται και οι υποχρεώσεις. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως έχουμε μεγάλη πορεία έως τότε και πολλή δουλειά που μας περιμένει για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως το ελληνικό καράτε θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Εχουμε ψυχή και πείσμα και θα τα καταφέρουμε» είπε ο Γιδάκος που σε προσωπικό επίπεδο χρειάζεται «… προς το παρόν ξεκούραση γιατί είχα πολύ δύσκολο πρόγραμμα το τελευταίο διάστημα τους αγώνες και τα μαθήματα (σ.σ. στη σχολή του Spartan Warriors στην Καλλιθέα). Επιστρέφω στις προπονήσεις αρχές Δεκεμβρίου με στόχο την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Open στο Παρίσι στις 25 Ιανουαρίου. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά με πολλές συμμετοχές».
Αμέσως μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστρίας (Γκρατς) ο 28χρονος Ελληνας πρωταθλητής αναχώρησε για το Λονδίνο και περιέγραψε την εμπειρία του:
«Τα σεμινάρια διοργανώνονται από δασκάλους και αθλητές, για να διδάξεις κάτι συγκεκριμένο, ανάλογα με το τι χρειάζονται. Προσκλήθηκα μαζί με τους δασκάλους Κέιβαν Γκάζι (μέλος του επιτελείου των ομοσπονδιακών προπονητών της Ελλάδας) και Μάρκο Γεωργιάδη, από τον γιο του Κέιβαν, τον Παύλο Γκάζι, κάτοχο 5 dan shotokan καράτε. Μετείχαν κυρίως φοιτητές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Βρετανίας, αλλά ήταν και κάποια μέλη της εθνικής ομάδας.
Είναι η δεύτερη φορά που διδάσκω στο σεμινάριο αυτό και μπορώ να επισημάνω ότι το επίπεδο στην Αγγλία έχει ανέβει πολύ σε σχέση με πέρυσι. Είμαι πολύ χαρούμενος και γενικά στο Λονδίνο πάντα περνάω καλά διότι στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι, με όρεξη για δουλειά. Κι αυτό κάνει τα μάθημα ευκολότερο».