Κολύμβηση: Στο Δουβλίνο το παρθενικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23

Το Δουβλίνο θα φιλοξενήσει το παρθενικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης για νέους/νέες έως 23 ετών, το οποίο εισάγει η LEN στο καλεντάρι της από το 2023.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου επιδιώκει να καθιερώσει το συγκεκριμένο θεσμό, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες και κίνητρα σε νεαρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες, που δυσκολεύονται στη μετάβαση από την κατηγορία εφήβων/νεανίδων (U18 για τα αγόρια και U17 για τα κορίτσια) σε εκείνη των ανδρών/γυναικών.

Η καθιερωμένη ετήσια διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης εφήβων/νεανίδων θα φιλοξενηθεί για άλλη μία φορά στο Βελιγράδι, όπου είχε γίνει επίσης το 2008, αλλά και το 2011. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικιακές διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης, τα Ευρωπαϊκά Πρωταλήματα νεανίδων και εφήβων (U17) θα γίνουν διαδοχικά στη Μανίσα της Τουρκίας, 30 Ιουλίου-5 Αυγούστου για τα κορίτσια και 8-15 Αυγούστου για τα αγόρια. Το Ευρωπαϊκό παίδων θα φιλοξενηθεί στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, από 8 έως 16 Ιουλίου, και εκείνο των κορασίδων στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, από τις 24 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Τέλος, η LEN ανέθεσε στον Πορτογαλία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων (Αύγουστος) και στο Πιομπίνο της Ιταλίας το Ευρωπαϊκό νέων του open water (15-17 Σεπτεμβρίου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.