Ασημένιοι Χριστοφόρου και Αλεξάς στο Παγκόσμιο ΑΜΕΑ του Ομάν

Πολύ μεγάλη επιτυχία για τους Βασίλη Χριστοφόρου και Θοδωρή Αλεξά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ το οποίο έγινε στο Ομάν.

Οι Παραολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές του ΝΟΕ έλαβαν μέρος στον αγώνα” RS Venture Connect 2022» και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο!

Το «RS Venture Connect» είναι μία καινούργια κατηγορία, η οποία πρόκειται να αναπτυχθεί ως απάντηση στις απαιτήσεις της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής για επανένταξη της ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028.

Οι Χριστοφόρου, Αλεξάς έκριναν σκόπιμο να είναι από τους πρώτους παγκοσμίως που θα δοκιμάσουν τη νέα κατηγορία και παράλληλα το νέο race format.

Τόσο η κατηγορία όσο και ο νέος αυτός τρόπος διεξαγωγής των αγώνων δημιούργησαν μια μοναδική συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε υψηλό επίπεδο.

Από τα 26 πληρώματα με αμιγώς ΑμεΑ ιστιοπλόους, τα 20 είχαν κάποιον παλιό Παραολυμπιονίκη ή παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο αγώνας άρχισε με μια προκριματική φάση που τα πληρώματα χωρίστηκαν κάθε μέρα σε 3 γκρουπ τυχαία και έκαναν ιστιοδρομίες μαζεύοντας βαθμούς ποινής.

Από αυτή τη φάση προκρίθηκαν οι 6 πρώτοι, με το ελληνικό πλήρωμα να καταφέρνει να προκριθεί στην 5η θέση.

Στη συνέχεια, οι πρώτοι 6 που προκρίθηκαν ξεκίνησαν με μηδενική βαθμολογία και έκαναν ιστιοδρομίες στη τελική φάση μέχρι κάποιο πλήρωμα να καταφέρει να κάνει δυο πρωτιές.

Αυτό το κατάφερε το πλήρωμα από την Πολωνία, με το ελληνικό να τερματίζει δεύτερο με 2 δεύτερες θέσεις. Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Πορτογάλοι, ενώ την 6άδα συμπλήρωσαν οι Καναδοί, οι Γάλλοι και οι Σουηδοί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.