Πετρούνιας: “Το πιο όμορφο μετάλλιο” (vid)

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο για τον Λευτέρη Πετρούνια, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, με τον Έλληνα αθλητή να εκφράζει την χαρά του και να υπόσχεται νέες διακρίσεις.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Λευτέρης Πετρούνιας κατά την άφιξή του στο “Ελευθέριος Βενίζελος” μίλησε για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε τονίζοντας πως το πιο χρυσό μετάλλιο είναι οι κόρες του και πως όλα τα υπόλοιπα είναι διακοσμητικά για την τροπαιοθήκη του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας:

Για το πως αισθάνεται: “Νιώθω πολύ όμορφα, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά που προσπάθησα να διαχειριστώ διάφορες καταστάσεις και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά στη ζωή μου. Νομίζω πως έχω γίνει λίγο πιο σοφός και δυνατό μέσα από δύσκολες καταστάσεις”.

Για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει: “Αισθάνομαι όμορφα, κάθε φορά νιώθω το ίδιο. Ούτε κορεσμό έχω νιώσει, την ίδια δίψα έχω να συνεχίσω να κερδίζω. Το μυστικό είναι να τελειώνεις τη διοργάνωση και να παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος και να συνεχίζεις με την ίδια δύναμη και θέληση την προετοιμασία σου. Ο προπονητής μου παίζει μεγάλο ρόλο στο ότι έχουμε φτάσει ως εδώ”.

Για τον βαθμό δυσκολίας αυτού του μεταλλίου: “Το δεύτερο χειρουργείο ήταν σίγουρα εξίσου δύσκολο, απλώς γνωρίζαμε τη διαδρομή προκειμένου να μπορέσω να επανέλθω και αποφύγαμε κάποια μικρολάθη τα οποία θα μου στερούσαν χρόνο και τη συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο πρώτο χειρουργείο δεν τα είχαμε αποφύγει”.

Για το αν είναι το πιο όμορφο μετάλλιο: “Σαφέστατα είναι το πιο όμορφο μετάλλιο. Ήταν τα δυο παιδιά μου μαζί και μόνο που ήταν αυτά στην κερκίδα μου έδωσε τεράστια δύναμη”.

Για το ότι δείχνει να απολαμβάνει περισσότερο τον αγώνα: “Θεωρώ πως ναι. Θα το πουν και οι άνθρωποι που με ξέρουν. Μετά το Τόκιο έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου και μέσα από διάφορα γεγονότα στη ζωή μου είπα ότι θα ασχοληθώ λίγο περισσότερο με μένα, θα το αφιερώσω στις κόρες μου. Νιώθω πολύ γεμάτος και όλο αυτό με κάνει να αγωνίζομαι με λιγότερο άγχος”.

Για την αγκαλιά με τις κόρες του: “Οι κόρες μου είναι τα πιο χρυσά μου μετάλλια, όλα τα άλλα μετάλλια είναι απλά διακοσμητικά στην τροπαιοθήκη μου. Τα μετάλλια τα αφιερώνω στις κόρες μου”.

Για το μήνυμα που στέλνει: “Ήταν μια δύσκολη σεζόν αυτή που περάσαμε, θεωρώ πως θα είναι δύσκολη και αυτή που θα έρθει για όλο τον κόσμο και εύχομαι να είναι γεροί και με υγεία”.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο: “Εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα. Δεν είναι πάντοτε οικονομικά, σίγουρα έχουν να κάνουν με οργάνωση. Σαφέστατα έχουν να κάνουν με την οργάνωση. Πάντα πίστευα πως με την αναγνωρισιμότητα που πήρε το άθλημα θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα αλλά δυστυχώς δεν έχουν γίνει και εύχομαι η πολιτεία να μεριμνήσει όχι τόσο για τη γυμναστική, όσο για τους πάντες. Είναι ένα πρόβλημα που υπήρχε ανέκαθεν. Έχουν έρθει περισσότερα παιδιά στο άθλημα, αλλά πρέπει να οργανωθεί καλύτερα έτσι ώστε να έχουν κίνητρο να συνεχίζουν και όχι στην Γ’ Γυμνασίου να σταματούν για να διαβάσουν περισσότερο. Πρέπει να υπάρχει μια υποδομή που θα στηρίξει ταυτόχρονα αυτό το κομμάτι. Έχω συναθλητή που έχει περάσει στην ιατρική στην Πάτρα, είναι στους καλύτερους της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να σταματήσει την ενόργανη γυμναστική για να πάει στην Πάτρα να σπουδάσει ιατρική. Είναι κρίμα να συμβαίνουν αυτά και ελπίζω να λυθεί γιατί χάνουμε αθλητές που μπορούν να μας φέρουν διακρίσεις στο μέλλον. Βγήκε 15ος στον κόσμο πριν λίγο καιρό”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.