Λάμψη κορυφαίων αθλητριών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο

Η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής χτυπά δυνατά στο Φάληρο, όπου από αύριο, Παρασκευή (18/03) μέχρι την Κυριακή (20/03) δίνουν ραντεβού κορυφαίες αθλήτριες και ομάδες από 16 χώρες και τρεις ηπείρους, στην σημαντικότερη εκδήλωση του αθλήματος την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής θα πλημμυρίσει το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) με λάμψη, με ομορφιά και με την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει απαρχή μίας νέας εποχής για την ελληνική ρυθμική γυμναστική.

Σπουδαία ονόματα, όπως η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Ραφαέλι, θα δώσουν το «παρών» στους αγώνες, παρά τις αντίξοες συνθήκες που εμπόδισαν την συμμετοχή αρκετών ακόμη αστεριών του αθλήματος. Από ελληνικής πλευράς, τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν οι νεαρές πρωταθλήτριες του ατομικού Παναγιώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου, καθώς και η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, αλλά και με την σκέψη να φτάνει μέχρι την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Πρόσθετη αίγλη στη διοργάνωση θα δώσει η παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) Μορινάρι Γουατανάμπε, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας με αφορμή το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του νέου Ολυμπιακού κύκλου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με δεδομένο ότι θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://evest.gr/entries/index.php/fig-world-cup-seat-reservation
Στην είσοδο της εγκατάστασης οι θεατές θα μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να συνεισφέρουν με ποσό 3 € και άνω για την ενίσχυση της Στέγης Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», που φιλοξενεί κακοποιημένα κορίτσια και αποτελεί Κοινωνικό Εταίρο της διοργάνωσης.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους αγώνες κορυφώθηκε με την επίσημη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/03) στο ξενοδοχείο “Coral”. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Δ.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, η Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής των αγώνων Ελένη Μιχοπούλου, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή, καθώς και η αθλήτρια του ατομικού γυναικών Εβίτα Γιαννοπούλου.
Επιπλέον παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής Μαρία Μαστραντωνάκη, όπως επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής και η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μανδραβέλη.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην Συνέντευξη Τύπου:

Γιάννης Φωστηρόπουλος (Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου): «Η σύνθεση του σημερινού πάνελ πιστοποιεί τη συνεργασία όλων των φορέων. Έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας του Aphrodite Cup, ήρθε και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με θέληση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά. Έχουμε δημιουργήσει ένα υπέροχο περιβάλλον, προκειμένου να γίνουν καταπληκτικοί αγώνες. Σε αυτόν τον τόπο ξεκινήσαμε χάρη στη θέληση ενός ανθρώπου που αγαπάει όσο τίποτα άλλο τη Ρυθμική Γυμναστική, την Ελένη Μιχοπούλου. Ως δήμος, ακολουθήσαμε τον προκάτοχό μου, κ. Χατζηδάκη, δίπλα στον οποίο τις προσπάθειες της πόλης να εντάξει ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα στο δυναμικό της. Στο Παλαιό Φάληρο ήρθε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει η χώρα μας το 2022. Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει. Ευχαριστούμε τον κ. Καπράλο, εκπρόσωπο του Ολυμπισμού στη χώρα μας, και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Χωρίς τη βοήθεια της Περιφέρειας δεν θα ήμασταν εδώ. Τον Μάρτιο, που είναι ο μήνας που γιορτάζει η γυναίκα διοργανώσαμε δύο αγώνες, ενώ έχουμε προσθέσει και τη Στέγη Θηλέων στο πρόγραμμά μας, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Ως Δήμος δεν ξεχνάμε και το οικολογικό κομμάτι. Οι περιβαλλοντολογικές δράσεις ξεκινούν από μικρές καθημερινές πράξεις. Επίσης, είμαστε πολύ περήφανοι και για τα δικά μας παιδιά, όπως την Εβίτα Γιαννοπούλου που ξεκίνησε από την Αρμονία. Καλούμε τους Φαληριώτες να έρθουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Εύχομαι να περάσετε όμορφα τις ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Αθανάσιος Σταθόπουλος (Πρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη μεγαλύτερη διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας στην Ελλάδα, το πρώτο από τρία Παγκόσμια Κύπελλα που θα φιλοξενήσουμε μέχρι και το 2024. Μετά την αδράνεια στο χώρο του αθλητισμού λόγω του κορωνοϊού, δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του κ. Αυγενάκη, αλλά και του κ. Καπράλου, που βοηθά με πολλούς τρόπους τους αθλητές. Ευχαριστούμε και τον κ. Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο μας που φιλοξενεί επί επτά χρόνια το Aphrodite Cup. Εκεί στηριχτήκαμε για να ζητήσουμε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής να μας δώσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές και τον λαό του Παλαιού Φαλήρου. Εύχομαι ο αγώνας να δώσει στα παιδιά της χώρας και τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας το έναυσμα και το κίνητρο να γεμίσουν τα γυμναστήρια».

Εβίτα Γιαννοπούλου (Αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι πολύ χαρούμενη. Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση. Στο αγωνιστικό κομμάτι θέλω να εκτελέσω σωστά τα προγράμματά μου, να προσφέρω θέαμα και να ευχαριστηθώ τον αγώνα. Οι προπονήτριές μου με έχουν βοηθήσει πολύ. Ζητούμε από τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει».

Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής): «Η χαρά μου είναι μεγάλη για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αττική μας. Είναι τιμή για την Περιφέρεια το γεγονός ότι θέσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο υπό την αιγίδα μας. Το Παλαιό Φάληρο τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί διοργανώσεις με ποιότητα που αρμόζει στο μέγεθος αυτών των γεγονότων. Αποτελεί τιμή για εμάς ότι με την έναρξη της προ-ολυμπιακής σεζόν έρχεται αυτή η διοργάνωση στην Αττική. Θαυμάσαμε πρόσφατα τις αθλήτριές μας στην Εσθονία και μας έδωσαν ελπίδες για μετάλλια και υψηλές θέσεις και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να συγχαρώ την Ε.Γ.Ο. και τον Πρόεδρ’π της κ. Σταθόπουλο για την εξαιρετική τους δουλειά. Όταν συζητούσαμε, μας έπεισαν αμέσως να συμπαρασταθούμε από κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι σίγουρος ότι σε μια εποχή που ο κόσμος δοκιμάζεται με την πανδημία και τους πολέμους, εμείς δίνουμε την αισιοδοξία, την υγεία, την προσπάθεια, την επανέναρξη για το μέλλον, την ελπίδα για τους νέους μας. Η Ρυθμική Γυμναστική είναι χορός, είναι η έκφραση της γυναικείας προσπάθειας. Από όσο γνωρίζω το άθλημα γεννήθηκε στην Ουκρανία. Εμείς από την πλευρά μας συμπαραστεκόμαστε στο δράμα του ουκρανικού λαού. Προσμένουμε με χαρά την έναρξη των αγώνων και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις διαγωνιζόμενες και στις διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ως Περιφέρεια θα είμαστε κοντά στις ομοσπονδίες που προσφέρουν έργο, για τη νεολαία, τον αθλητισμό και την Ελλάδα».

Σπύρος Καπράλος (Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.): «Συγχαρητήρια και τα εύσημα στον Περιφερειάρχη. Χωρίς την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας δεν θα γινόταν αυτό το γεγονός, αλλά και πολλά άλλα. Συγχαρητήρια και στο Δήμαρχο που κατάφερε μαζί με τον προκάτοχο του, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου να θεωρείται ο Δήμος της Ρυθμικής Γυμναστικής. Συνεχίζει την παράδοση με το Aphrodite Cup και με το Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Συγχαρητήρια και στην Ομοσπονδία και τον νέο πρόεδρο γιατί για διοργανώσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χρειάζονται θυσίες και τους κατάλληλους αφοσιωμένους ανθρώπους. Ο Πρόεδρος έχει στο πλευρό τους τις κυρίες Μιχοπούλου και Αϊνδιλή, με την ανυπολόγιστη προσφορά τους στη Ρυθμική Γυμναστική. Το άθλημα έχει μεγάλη παρουσία σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, μας έχει χαρίσει μετάλλια και προκρίσεις τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ. Αισθάνθηκα άσχημα που στο Τόκιο δεν είχαμε παρουσία. Στεναχωρήθηκα και είπαμε να βοηθήσουμε για αν επιστρέψουμε στο Παρίσι και στο ατομικό και στο ανσάμπλ. Θα μας τιμήσει με την παρουσία του και ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Πρόεδρος της FIG, που δείχνει πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, που θεωρώ ότι θα αποβεί αντάξιο των προσδοκιών που έχει ο κόσμος του αθλήματος».

Ειρήνη Αϊνδιλή (Α’ Αντιπρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Την Κυριακή κλείνουμε ένα χρόνο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς δεν είχαμε πρόκριση στο Τόκιο. Η νέα Τεχνική Επιτροπή και η διοίκηση κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για αναδιοργάνωση του αθλήματος. Έγινε ανανέωση της Ρυθμικής στην εθνική ομάδα. Επαναφέραμε τη Μαρίνα Φατέεβα στην Εθνική ανσάμπλ και την Νούλη Γιαννιτσοπούλου στο ατομικό, φέραμε πολλά νέα πρόσωπα, κάναμε πολλά τεστ. Έχουμε 13 αθλήτριες στο ανσάμπλ στην Εθνική ομάδα, που είναι ανανεωμένη. Το ανσάμπλ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Aphrodite Cup, όπου πήρε πολύ υψηλές βαθμολογίες με πολύ καλά προγράμματα και απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τους κριτές. Ενόψει του 2024 θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη και θα είμαστε δίπλα σε αυτές τις αθλήτριες, ώστε να πετύχουμε την πρόκριση στο Παρίσι και στο ατομικό και στο ανσάμπλ. Θέλουμε να είστε όλοι εκεί για να βοηθήσετε, να χειροκροτήσουμε τις αθλήτριες. Ξέρετε, όταν αγωνίζεσαι εντός έδρας έχει περισσότερο άγχος, αλλά παίρνεις και μεγαλύτερο κουράγιο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες και να στεφθεί ο αγώνας με οργανωτική επιτυχία».

Ελένη Μιχοπούλου (Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής): «Σήμερα μέσα σε δύσκολες συνθήκες διοργανώνουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο Παλαιό Φάληρο. Η νέα διοίκηση τόλμησε να διεκδικήσει αυτή διοργάνωση, έχοντας αξιολογήσει τους λόγους για τους οποίους δεν πήραμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είπαμε με τον Πρόεδρο κ. Σταθόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Πανταζή να διεκδικήσουμε τη διοργάνωση, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού. Και οι δύο βοήθησαν, αφού πήραμε τη διοργάνωση με τις γρήγορες παρεμβάσεις τους. Είμαστε στεναχωρημένες που δεν είναι εδώ οι αθλήτριες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, που είναι οι κορυφαίες στο άθλημα, αλλά θα είναι μαζί μας οι καλύτερες από τις υπόλοιπες χώρες. Ευχόμαστε όλη αυτή η περιπέτεια να λήξει σύντομα και του χρόνου να είναι όλες εδώ μαζί μας. Χωρίς τη συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες, γιατί δεν είχαμε τους πόρους και τον προϋπολογισμό, Είμαστε έτοιμοι για τη διοργάνωση, το προσωπικό δούλεψε με όλη του την ψυχή, πέρα από τα ωράρια. Το Παγκόσμιο Κύπελλο περιλαμβάνει και οικολογικές δράσεις. Θέλουμε να βοηθήσουμε να περιορίσουμε τη χρήση των πλαστικών και της ανακύκλωσης των υποδημάτων, ενώ το πρωινό του Σαββάτου θα γίνει και δενδροφύτευση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, Ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να αφήσει ένα ποσό τριών ευρώ ή μεγαλύτερο για την ενίσχυση της Στέγης Θηλέων. Να ευχαριστήσουμε επίσης τη Βουλγαρική Ομοσπονδία, που μου μας πρόσφερε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το ταπί, αλλά και το κατάλληλο προσωπικό για να το εγκαταστήσει».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτή τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.. Η διοργάνωση έχει ως Κοινωνικό Εταίρο την Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», έχει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Αποκλειστικός τηλεοπτικός πάροχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής θα είναι η ΕΡΤ.
Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το «Εργαστήρι Καπόλα», το ξενοδοχείο “Coral”, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Παλαιού Φαλήρου, η “Vitex” και η “Dole”.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 16:30: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
16:45 – 18:15: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
18:30 – 19:00: Τελετή Έναρξης
19:00 – 19:45: Ανσάμπλ Γυναικών | 1ο σκέλος (5 Στεφάνια)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 16:30: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
16:45 – 18:15: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
18:45 – 19:20: Ανσάμπλ Γυναικών | 2ο σκέλος (3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
19:30 – 19:50: Απονομές Μεταλλίων (Σύνθετο Ατομικό Γυναικών, Σύνθετος Αγώνας Ανσάμπλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 15:32: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Στεφάνι
15:37 – 16:09: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Μπάλα
16:14 – 16:54: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 5 Στεφάνια
17:00 – 17:30: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Στεφάνι, Μπάλα, Ανσάμπλ: 5 Στεφάνια)
17:30 – 18:02: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορύνες
18:06 – 18:46: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορδέλα
18:51 – 19:31: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες
19:36 – 20:06: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Κορύνες, Κορδέλα, Ανσάμπλ: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
20:06 – 20:25: Τελετή Λήξης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.