Επίσκεψη του Προέδρου της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε στην Ελλάδα

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Μορινάρι Γουατανάμπε, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιο Σταθόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πανταζή στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Μαζί τους συζήτησε για διάφορα θέματα για όλα τα αθλήματα της Γυμναστικής, αλλά και για μία σειρά δράσεων που προγραμματίζει η Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία με τη FIG δημιουργώντας νέες προοπτικές.

Ο κ. Γουατανάμπε εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις ενός αθλητικού σωματείου και μετέβη στο προπονητήριο του ΓΑΣ Περιστερίου Ειρήνη, όπου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προπόνηση μικρών αθλητών της ενόργανης γυμναστικής, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε μαζί με τους κ.κ. Σταθόπουλο και Πανταζή το Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου (Tae Kwon Do), λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup.

Εκεί, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας και τους «οικοδεσπότες» της διοργάνωσης, δεχόμενος μεταξύ άλλων το καλωσόρισμα από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ελένη Μιχοπούλου και από την Α’ Αντιπρόεδρο της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρο της Τ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή. Επιπλέον, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Ο Πρόεδρος της FIG αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του στις οργανωτικές ικανότητες των ανθρώπων της ελληνικής Γυμναστικής και στην στήριξή του ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, με δεδομένη την αναβάθμιση του Aphrodite Cup και την ένταξή του στην σειρά αγώνων παγκοσμίου κυπέλλου της FIG από την ερχόμενη χρονιά.

Παράλληλα, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό τόσο στους Έλληνες διοργανωτές, όσο και στους εκπροσώπους των ξένων αποστολών, κατά το ξεκίνημα της τεχνικής σύσκεψης ενόψει των αγώνων.

Η επίσκεψή του στη χώρα μας ολοκληρώθηκε με το δείπνο που παρέθεσε στην οικία του ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα, κ. Γιασουνόρι Νακαγιάμα, στο οποίο επίσης παραβρέθηκαν ο Σύμβουλος Αναπληρωτής Επικεφαλής της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Τάκου Αραμάκι, η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας κυρία Τσιόρι Σιντάνι και οι κ.κ. Σταθόπουλος και Πανταζής εκ μέρους της Ε.Γ.Ο., σε πολύ φιλικό κλίμα, τονίζοντας την ιστορική φιλία μεταξύ των λαών της Ιαπωνίας και της Ελλάδας.

Ο κ. Γουατανάμπε ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα διοίκηση της Ε.Γ.Ο., στην οποία αναγνώρισε συναισθήματα φιλίας και ενεργητικότητας, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της FIG με την ανάθεση του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής στην ελληνική Ομοσπονδία για τα τρία επόμενα χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.