To Σιάτλ, όντας συντριπτικά καλύτερο από τους Μπρόνκος, επικράτησε με 43-8 στον τελικό του SuperBowl XLVIII και κατέκτησε το Lombardi Trophy για πρώτη φορά στην ιστορία του στην NFL.
Η λίστα των νικητών της National Football League έχει ένα νέο μέλος: Οι Σίχοκς δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους από το Ντένβερ, διέλυσαν όλα τα επιθετικά συστήματα των αντιπάλων τους, έπαιξαν τη γνωστή σκυλίσια άμυνα που τους έφερε στον τελικό και τελικά πήραν δίκαια τη νίκη στο 48o SuperBowl που έγινε στο MetLife του Ιστ Ράδερφορντ, στο Νιου Τζέρσεϊ, κατακτώντας τον πρώτο τους τίτλο πρωταθλητή στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο με συνολικό απολογισμό σεζόν 16-3.
Το Σιάτλ βασίστηκε στα νιάτα και τη διάθεση των παικτών του, μια και πρόκειται για μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 26 ετών και 138 ημερών. Προηγήθηκε με 22-0 στο ημίχρονο, βγάζοντας από την αρχή εκτός αγώνα τον σπουδαίο quarterback των Μπρόνκος, Πέιτον Μάνινγκ, ο οποίος γνώρισε τη δωδέκατη ήττα του στα πλέι οφ της NFL (11-12 ο απολογισμός) και τη δεύτερη ήττα του σε τρεις συμμετοχές σε τελικό SuperBowl (1-2). Οι Μπρόνκος έμειναν για μία ακόμη φορά χωρίς πρωτάθλημα, μετά τα δύο συνεχόμενα του 1997 και του 1998 ενώ για τους Σίχοκς η επιτυχία αυτή είναι η πρώτη στην ιστορία τους.
MVP του τελικού, ανάμεσα σε συμπαίκτες που θα μπορούσαν εξίσου να πάρουν αυτή τη διάκριση, αναδείχτηκε ο linebacker Μάλκολμ Σμιθ που έγινε ο πρώτος αμυντικός μετά από χρόνια που λαμβάνει το βραβείο. Μόλις στα δώδεκα δευτερόλεπτα, στο γρηγορότερο σκοράρισμα σε SuperBowl, το Ντένβερ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Μάνι Ραμίρεζ και Πέιτον Μάνινγκ δεν συνεργάστηκαν καλά, στην πρώτη προσπάθεια επίθεσης των Μπρόνκος, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι Σίχοκς μπροστά στο σκορ με safety δύο πόντων. Δύο field goals του Στίβεν Χούτσκα, από τις 31 και τις 33 γιάρδες, έφεραν το Σιάτλ στο 8-0 κι έτσι πέρασε το πρώτο 15λεπτο, όπου το σημαντικό είναι πώς δεν άφησαν οι τελικοί νικητές την μπάλα στα χέρια του Ντένβερ που επιτέθηκε για λίγο περισσότερο από τρία λεπτά!
Το πρώτο touchdown ήρθε από την πλευρά των Σίχοκς και του Μαρσόν Λιντς, με τον Χούτσκα με try να διαμορφώνει το 15-0. Έχοντας αποσυντονίσει τον quarterback Πέιτον Μάνινγκ, το Σιάτλ εκμεταλλεύτηκε με interception μία κακή πάσα του 38χρονου σούπερ σταρ των Μπρόνκος (παρεμποδίστηκε από τον Κλιφ Αβρίλ) και με τον Μάλκολμ Σμιθ να διανύει 69 γιάρδες έκανε το 21-0 με touchdown, με το try του Χούτσκα να διαμορφώνει το 22-0 στο ημίχρονο. Το Halftime Show των Μπρούνο Μαρς και Red Hot Chili Peppers δεν μπόρεσε να ξυπνήσει το Ντένβερ, που δεν είχε αντιμετωπίσει και τόσο μεγάλο σκορ εναντίον του στη διάρκεια της σεζόν επομένως ήταν άπειρο και στην αντιμετώπισή του. Ένα απίστευτο touchdown του αναπληρωματικού Πέρσι Χάρβιν, που έτρεξε 87 γιάρδες, στα δώδεκα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου έκανε το 29-0 (μαζί με το try του Χούτσκα) κι εκεί επί της ουσίας τελείωσε το παιχνίδι.
Το 36-0 έγινε 2.48 πριν το τέλος του τρίτου 15λεπτου με τον quarterback των Σίχοκς Ράσελ Ουίλσον να πασάρει στον Ζερμέν Κιρς που με νέο touchdown και try του αλάνθαστου Χούτσκα έκανε θρύψαλλα τους Μπρόνκος. Με το τέλος της περιόδου, στο 45΄, το Ντένβερ αντέδρασε με το μοναδικό του σκοράρισμα στον αγώνα όταν ο Μάνινγκ βρήκε τον Ντεμάριους Τόμας ο οποίος μείωσε σε 36-8 με touchdown, διανύοντας 14 γιάρδες, ενώ ακολούθησε και προσπάθεια δύο πόντων του Ουές Ουέκερ. Και στο τέταρτο quarter οι Σίχοκς μπήκαν με ψυχολογία και σκόραραν με touchdown του Νταγκ Μπάλντουιν, μετά από πάσα του Ουίλσον, από τις δέκα γιάρδες. Ο Χούτσκα πέτυχε ένα ακόμη try κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 43-8.
Ο τίτλος δεν είναι μόνο σημαντικός για την ομάδα NFL του Σιάτλ αλλά και για την πόλη, η οποία είδε ομάδα επαγγελματική να παίρνει πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το πρωτάθλημα των Σούπερσονικς, στο ΝΒΑ, το 1979. Το εύρος νίκης για τους Σίχοκς (35 πόντοι) είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία των SuperBowls, ενώ για πρώτη φορά σε τελικό η μία ομάδα σκόραρε επάνω από σαράντα πόντους και η άλλη κάτω από δέκα. Ο Μάνινγκ, πλέον, είναι ο quarterback με τις περισσότερες ήττες στα πλέι οφ (δώδεκα), ενώ ο απολογισμός του σε ανοικτά γήπεδα (προφανώς κι επηρεάστηκε από τις συνθήκες κρύου στη Νέα Υόρκη) έφτασε το 8-12! Στην τακτική των προπονητών θριαμβευτής βγήκε ο κόουτς Κάρολ έναντι του ομολόγου του Φοξ, κατακτώντας το πρώτο SuperBowl στην καριέρα του.