Για ακόμα μια φορά ο Φίλιππος Συρίγος επιβεβαίωσε ότι γνώριζε μια ημέρα πριν για το επικείμενο τροχαίο, στους Κεντέρη και Θάνου, τον Αύγουστο του 2004.

Για ακόμα μια φορά ο Φίλιππος Συρίγος επιβεβαίωσε ότι γνώριζε μια ημέρα πριν για το επικείμενο τροχαίο, στους Κεντέρη και Θάνου, τον Αύγουστο του 2004.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα έδρας, είπε στην κατάθεσή του ότι όπως έχει γράψει και στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, είχε πληροφορηθεί από πρόσωπο του περιβάλλοντος των δύο αθλητών για το επικείμενο τροχαίο.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, η φυγή των δύο αθλητών από το Ολυμπιακό Χωριό συνιστούσε αποφυγή ελέγχου ντόπινγκ που είχε διαταχθεί από τη ΔΟΕ και προσωπικά από τον πρόεδρό της Ζακ Ρογκ. Ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι η ΔΟΕ πιεζόταν από τις μεγάλες δυνάμεις του στίβου για διενέργεια ελέγχου στους δύο αθλητές, οι οποίοι “τελούσαν σε καθεστώς διαρκούς εξαφάνισης”. Μάλιστα, όπως είπε ο μάρτυρας, ο κ. Ρογκ τηλεφώνησε στο μέλος της ΔΟΕ κ. Νικολάου προκειμένου να εμφανιστούν στο Ολυμπιακό Χωριό και να υποβληθούν σε έλεγχο οι Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου. Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η ΔΟΕ πίεζε για τη διενέργεια ελέγχου στους δύο γιατί οι μεγάλες δυνάμεις του στίβου απειλούσαν ότι αν δεν ελεγχθούν, “θα τίναζαν τους Ολυμπιακούς στον αέρα”.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι το τροχαίο δεν το οργάνωσαν οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά ο προπονητής τους, γεγονός που αμφισβήτησε ο κ. Τζέκος.

Ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη πίεσε τον κ. Συρίγο να κατονομάσει την πηγή του, καθώς, όπως υποστήριξε, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και στην άρνηση του μάρτυρα ζήτησε από το δικαστήριο να τον διώξει, αίτημα που απερρίφθη.
Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να κάνει δίκη προθέσεων και ότι κρίνει, όπως είπε, εκ του αποτελέσματος τη συμπεριφορά των δύο αθλητών. “Η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο συνιστούσε αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ”, είπε.

Η δίκη συνεχίζεται.