Εφ’ όλης της ύλης μίλησε η Βούλα Πατουλίδου σε σπουδαστές δημοσιογραφίας και αθλητικής Δημοσιογραφίας.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και μίλησε με συγκλονιστική ειλικρίνεια στους σπουδαστές.
Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε για τα έντονα αισθήματά της όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο, για την απόφασή της να αλλάξει άθλημα και να μεταβεί στο μήκος, αλλά και για το κατά πόσο οι αθλητές κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών.
«Ο πρωταθλητισμός είναι φόρμουλα. Όπως στη φόρμουλα υπάρχουν τα καλύτερα και τα πιο εξειδικευμένα ανταλλακτικά και οι καλύτερες βενζίνες, έτσι και στον πρωταθλητισμό παρεμβαίνει ο γιατρός. Πρέπει ο πρωταθλητής να λαμβάνει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να μπορεί να ανταπεξέλθει στη συνεχή καταπόνηση του σώματός του. Οι δημοσιογράφοι και κάποιοι άλλοι παράγοντες θεοποίησαν το ντόπινγκ και δεν λαμβάνουν υπόψη το ταλέντο των αθλητών. Ο Γουσέιν Μπολντ αποτελεί ένα θαύμα. Δεν μπορεί, λοιπόν κάποιος να ισοπεδώνει ένα ταλέντο».
Σε ότι αφορά στην ενασχόλησή της με την πολιτική, η χρυσή Ολυμπιονίκης δήλωσε πως παρ’ ότι η υποψηφιότητά της το 2006 για το νομαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης, της κόστισε τη θέση της αντιπλοιάρχου στο ελληνικό ναυτικό, αλλά και την ψυχική της ηρεμία, δεν το μετάνιωσε και δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση να ξαναασχοληθεί με την πολιτική.
«Όταν έχεις μάθει να είσαι ενεργός δεν μπορείς να κάτσεις στον καναπέ σου. Η πολιτική είναι πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο. Κατέβηκα με κομματική στήριξη, που τελικά δεν ήταν στήριξη, ήταν αμφισβήτηση. Μεγάλη εμπειρία και δεν το μετάνιωσα που ασχολήθηκα. Απλά, ήταν λάθος μου που βγήκα και μίλησα. Ο χρόνος με δικαίωσε τελικά . Δεν θα έλεγα όχι ακόμα και στο τώρα σε μια πρόταση να ασχοληθώ με την πολιτική, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
Τέλος, η Βούλα Πατουλίδου μίλησε για το τρίπτυχο λόγος, πράξη και όραμα που προώθησαν οι αρχαίοι Έλληνες και «θα πρέπει να ακολουθούμε όλοι και κυρίως οι νέοι, στη ζωή μας, ώστε να πετυχαίνουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».