Η Κύπρος κλέβει την παράσταση

Οι έλληνες αθλητές της ορεινής ποδηλασίας που εκπροσωπούν τη φανέλα με το εθνόσημο βρίσκονται στη μεγαλόνησο για τους διεθνείς αγώνες Cyprus Sunshine Cup.

Οι έλληνες αθλητές της ορεινής ποδηλασίας που εκπροσωπούν τη φανέλα με το εθνόσημο βρίσκονται στη μεγαλόνησο για τους διεθνείς αγώνες Cyprus Sunshine Cup.

Στην Κύπρο έχουν καταλάβει το ενδιαφέρον των δυτικοευρωπαίων για την ποδηλασία εδώ και αρκετά χρόνια και πουλώντας ήλιο, την καλοκαιρία την περίοδο των χειμερινών μηνών σε αντίθεση με τις χώρες της δυτικής Ευρώπης και την φιλοξενία τους, εισπράττουν έμμεση και φτηνή διαφήμιση σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, μέσα από τους καλύτερους αθλητές τους.

Αυτό συμβαίνει ακόμα και για την Ελλάδα, που μπορεί το ενδιαφέρον των ελλήνων στους αγώνες μαουντενμπάικ να μην είναι το ίδιο με των Γάλλων, παραδείγματος χάρη, αλλά εκεί βρίσκονται τέσσερις από τους καλύτερους αθλητές μας, ο πολλάκις πρωταθλητής Ελλάδας στην ορεινή ποδηλασία, Περικλής Ηλίας, καθώς και οι Γιώργος Παττές, Αλέξης Κοκοβίκας και Δημήτρης Αντωνιάδης.

Οι αγώνες, που ακολουθούν τον κυπριακό θεσμό Cyprus Sunshine Cup θα γίνουν στις 20 Φεβρουαρίου στην Βοροκλίνη, από τις 23 έως τις 27 Φεβρουαρίου με τον πολυήμερο αγώνα Αυξέντεια και θα κλείσει με τον αγώνα στον Αμαθούντα, στις 6 Μαρτίου.

Επίσης έχουν αναβαθμιστεί τόσο – κατηγορίας 1 ή HC – που δίνουν πολύτιμους βαθμούς εν όψει πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και γι αυτό έχουν εξέχουσα σημασία για την ελληνική ομάδα. Μάλιστα για φέτος υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών στην διοργάνωση, συμμετέχοντας αθλητές από 29 χώρες, ενώ πέρσι που σημειώθηκε και πάλι ρεκόρ συμμετοχών, είχαν αθλητές από 25 χώρες.

Να σημειωθεί πως ο θεσμός των Αυξεντείων ξεκίνησε το 1997 με νικητή τον Βασίλη Κρομμύδα, ενώ πολλοί Έλληνες πρωταθλητές έχουν γευτεί δάφνες, όπως ο Γιάννης Ταμουρίδης και ο Περικλής Ηλίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.