Ως συνέχεια των λαμπρών Ολυμπιακών Αγώνων, έρχεται, δεκαετίες τώρα, μία διοργάνωση με ξεχωριστή αξία, νόημα και ενδιαφέρον.

Ως συνέχεια των λαμπρών Ολυμπιακών Αγώνων, έρχεται, δεκαετίες τώρα, μία διοργάνωση με ξεχωριστή αξία, νόημα και ενδιαφέρον. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έρχονται πλησίον, έρχονται δίπλα στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση, όπως υποδηλώνει η πρόθεση «παρά» στη σύνθετη ονομασία τους και αξίζουν πάντοτε την προσοχή μας. Το μήνυμά τους άλλωστε, είναι εξίσου ισχυρό με εκείνο των Ολυμπιακών αγώνων, ίσως και κάτι περισσότερο, διότι εδώ μιλάμε για αθλητές με κινητικά προβλήματα ή και νοητική υστέρηση, που υπογραμμίζουν τη δύναμη της θέλησης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς! Με την τελετή έναρξης λοιπόν, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, αρχίζουν αύριο οι 14οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και σκοπό έχουν ν’ αναδείξουν τον αθλητή και όχι την αναπηρία. Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι και πάλι στα αθλήματα, που θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο.
Ελληνική συμμετοχή δεν υπάρχει, όμως σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κρίνει σκόπιμο να δώσει τώρα ορισμένα στοιχεία για τους αγώνες και στην πορεία να ενημερώσει για τα τελικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών. Είναι σπουδαίο γεγονός άλλωστε, ότι από το δημοφιλές άθλημα προέρχεται μία αθλήτρια-φαινόμενο, μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις αθλητή με αναπηρίες, που έχει διαδοχική παρουσία και σε Ολυμπιακούς και σε Παραολυμπιακούς Αγώνες! Ο λόγος φυσικά για τη Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία. Το 2004 στην Αθήνα αναδείχτηκε «χρυσή» Παραολυμπιονίκης στην κλάση 10 και το 2008 στο Πεκίνο κράτησε τα πρωτεία μετέχοντας νωρίτερα και στο Ολυμπιακό τουρνουά! Το ίδιο θα επιχειρήσει και τώρα στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου πριν λίγο καιρό αγωνίστηκε τόσο στο απλό όσο και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα φιλοξενηθεί στο πανέμορφο ExCel Arena, όπως και το Ολυμπιακό τουρνουά και τα αγωνίσματα θα είναι κι εδώ το απλό και το ομαδικό. Οι αγώνες κάνουν αυλαία την Πέμπτη και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Θα συγκεντρώσουν συνολικά 276 αθλητές (174 άνδρες και 102 γυναίκες) και περιλαμβάνουν πέντε κλάσεις αθλητών/τριών με αμαξίδιο (1-5), πέντε ορθίων (6-10) και μία (την 11) για αθλητές/τριες με νοητική υστέρηση.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο το πρωί με το απλό. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει μόνο προκριματικούς, το Σάββατο θα διεξαχθούν και προημιτελικοί, ενώ οι πρώτοι αγώνες για μετάλλια, όπως και οι πρώτες απονομές θα γίνουν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Συνολικά προβλέπεται να γίνουν 392 αγώνες στο ατομικό.
Η 4η Σεπτεμβρίου είναι ελεύθερη ημέρα και την επομένη θ’ αρχίσει το ομαδικό με το σύστημα νοκ άουτ. Στις 7 και στις 8 του μήνα θα λάβουν χώρα οι τελικοί. Το ομαδικό αφορά στις κλάσεις 1-2, 3, 4-5, 6-8 και 9-10 των ανδρών και 1-3, 4-5 και 6-10 των γυναικών. Υπολογίζεται να διεξαχθούν συνολικά 84 ματς.
 
Όλες οι συμμετοχές στο τουρνουά του πινγκ πονγκ χωρίζονται ως εξής:
 
Στους άνδρες έχουν προκριθεί στο Παραολυμπιακό τουρνουά:
12 αθλητές στην κλάση 1
18 στην κλάση 2
24 στην κλάση 3
20 στην κλάση 4
12 στην κλάση 5
16 στην κλάση 6
18 στην κλάση 7
16 στην κλάση 8
16 στην κλάση 9
16 στην κλάση 10 και.
.6 στην κλάση 11
 
Στις γυναίκες έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
12 αθλήτριες στις κλάσεις 1-2, που συνθέτουν ενιαία κατηγορία
20 στην κλάση 3
12 στην κλάση 4
12 στην κλάση 5
8 στην κλάση 6
8 στην κλάση 7
8 στην κλάση 8
8 στην κλάση 9
8 στην κλάση 10 και.
.6 στην κλάση 11
 
Στο ομαδικό των ανδρών θα πάρουν μέρος:
7 χώρες στις κλάσεις 1-2
7 στην κλάση 3
10 στις 4-5
14 στις 6-8 και.
.12 στις 9-10
 
Στο ομαδικό των γυναικών θα μετάσχουν:
10 χώρες στις κλάσεις 1-3
9 στις 4-5 και.
.10 στις κλάσεις 6-10.