Συμπληρώθηκε ο πίνακας των συμμετοχών στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Συμπληρώθηκε ο πίνακας των συμμετοχών στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Οι θέσεις πρόκρισης έκλεισαν μετά το τέλος του Παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά του Κατάρ κι η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της για το ομαδικό και το ατομικό. Τις λίστες τις ονομάζει προκαταρκτικές προς το παρόν διότι απομένουν μέχρι τις 28 του μήνα οι επικυρώσεις από τις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές των χωρών.

Την Ελλάδα βεβαίως, αυτό που την «έκαιγε» τους τελευταίους δύο μήνες ήταν το ενδεχόμενο πρόκρισης στο ομαδικό ανδρών. Επικυρώθηκε και τυπικά λοιπόν, ότι στους αγώνες της Ντόχα την τελευταία προνομιούχο θέση εξασφάλισε η Πορτογαλία. Το ελληνικό πινγκ πονγκ θα εκπροσωπηθεί στο απλό ανδρών από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη, οι οποίοι είχαν πάρει από πέρσι το ολυμπιακό «εισιτήριο» χάρη στην υψηλή θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.
 
Κάθε χώρα μπορεί να εμφανίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έως και τρεις αθλητές/τριες. Μέχρι δύο όμως, μπορούν ν’ αγωνιστούν στο ατομικό και ο 3ος ή η 3η θα μετάσχει στο ομαδικό. Ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι 86 στους άνδρες και 86 στις γυναίκες, ενώ στο απλό μπορούν να παίξουν έως 70 αθλητές και άλλες τόσες αθλήτριες.
 
Στο ομαδικό θα πάρουν μέρος 16 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στους άνδρες και ισάριθμα στις γυναίκες. Υπάρχουν κατ’ αρχάς οι έξι εκπρόσωποι για κάθε μία από τις έξι ηπείρους, αλλά και η διοργανώτρια χώρα. Στους άνδρες τις θέσεις για την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία κάλυψαν αντίστοιχα η Αίγυπτος, η Κίνα, η Γερμανία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και για τις γυναίκες η Αίγυπτος, η Κίνα, η Γερμανία, η Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής και η Αυστραλία. Ακολούθως υπολογίστηκαν οι χώρες, που έφτασαν τις τρεις ατομικές προκρίσεις μέσα από το διεθνές ranking list και τα Προολυμπιακά τουρνουά, όπως μέτρησε και η κατάταξη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του Ντόρτμουντ, σε περιπτώσεις όπου δεν έβγαινε ακριβώς ο αριθμός 16 και διεκδικούσαν εισιτήριο χώρες με δύο ατομικές προκρίσεις.
Με τη σειρά αναφοράς από την I.T.T.F. όλες οι προκρίσεις στο ομαδικό είναι οι εξής:
 
Στους άνδρες:
 
Αίγυπτος
Κίνα
Γερμανία
Βραζιλία
Καναδάς
Αυστραλία
Μεγάλη Βρετανία
Κορέα
Ιαπωνία
Αυστρία
Σουηδία
Σιγκαπούρη
Χονγκ Κονγκ
Πορτογαλία
Βόρεια Κορέα
Ρωσία
 
Στις γυναίκες:
Αίγυπτος
Κίνα
Γερμανία
Βραζιλία
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Αυστραλία
Μεγάλη Βρετανία
Σιγκαπούρη
Κορέα
Χονγκ Κονγκ
Ιαπωνία
Βόρεια Κορέα
Αυστρία
Ισπανία
Ολλανδία
Πολωνία
 
Στην ιστοσελίδα της I.T.T.F. (www.ittf.com) και στην ενότητα των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσιεύονται και τα ονόματα όλων των αθλητών και των αθλητριών, που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για το Λονδίνο. Για να κλείσει η λίστα απομένει να δηλώσουν κάποια στιγμή αθλητές κι αθλήτριες οι χώρες, που δεν είχαν φτάσει σε τριάδα προκρίσεων, αλλά θα παίξουν και στο ομαδικό (όπως η διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, η Αίγυπτος και η Βραζιλία σε άνδρες και γυναίκες, ο Καναδάς στους άνδρες, η Ολλανδία και η Πολωνία στις γυναίκες).