Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοινώνει με συγκίνηση το θάνατο του παλιού διεθνούς αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Παναγιώτη Ζωΐδη.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοινώνει με συγκίνηση το θάνατο του παλιού διεθνούς αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Παναγιώτη Ζωΐδη. Απεβίωσε χτες, στο σπίτι του, στον Βύρωνα, από ανακοπή. Ήταν 78 ετών και στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 είχε τη δική του σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα και παρότι άρχισε σε προχωρημένη ηλικία τη συστηματική ενασχόληση με το άθλημα (το 1959 συγκεκριμένα) και χωρίς προπονητή για πέντε χρόνια, ανέπτυξε γρήγορα το ταλέντο του και διακρίθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο ως αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Παγκρατίου.

Το 1960 ήταν ήδη διεθνής! Συνολικά διετέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας δέκα χρόνια και είχε συμμετοχή σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς Αγώνες. Σε διασυλλογικό επίπεδο είχε ως κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας με τον Α.Ο. Παγκρατίου τη σεζόν 1962-1963 (με συμπαίκτες τους Χριστοδουλάτο, Πλακαντωνάκη και Δημητρόπουλο).

Σε ατομικό επίπεδο αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό ανδρών το 1968 με παρτενέρ τον Σπήλιο Γιαννακόπουλο, το 1970 ήταν νικητής στους αγώνες Α΄κατηγορίας, ενώ το 1965 και το 1967 πρώτευσε στα καθιερωμένα τουρνουά Μαντζάρογλου. Επίσης, έφτασε δύο φορές μέχρι τον τελικό του απλού ανδρών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Το 1967 και το 1968. Επιπλέον είχε να επιδείξει δύο χάλκινα πανελλήνια μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα το 1963 και το 1964 και αρκετά ασημένια και χάλκινα από τα αγωνίσματα του διπλού ανδρών και του μικτού.

Ήταν δεξιόχειρας αθλητής με αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η μεγάλη αγάπη του για το πινγκ πονγκ τον έκανε να το συνεχίσει σε αγωνιστικό επίπεδο μέχρι και τα 48 του χρόνια, αλλά να το έχει και σαν χόμπι μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η κηδεία του θα γίνει από το νεκροταφείο του Βύρωνα αύριο Σάββατο στις 10:30.