Για την πολυετή προσφορά του στο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε ο Τάκης Βεντίκος.

Για την πολυετή προσφορά του στο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε ο Τάκης Βεντίκος. Ο αρχιπροπονητής των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στην 58ετή προσφορά του στους «ερυθρολεύκους», καθώς επίσης και στις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Ο Βεντίκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την προσφορά του εδώ και 58 χρόνια: «Είναι πρωτοφανές. Ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει στον κόσμο. Με 18 έτη τον Φέργκιουσον τον υποδέχθηκε στα σκαλιά η βασίλισσα Ελισάβετ. Εγώ Σερ είμαι. Στην Ελλάδα έχει και μίσος, όχι να μας αγαπάνε. Αυτή είναι η πατρίδα μας».
 
Για το πως «γεννήθηκε» το τμήμα στίβου: «Το 1953 εγώ ήμουν μεσογειονίκης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στα 100 μέτρα και τη σκυταλοδρομία, πρωταθλητής Ελλάδας, βαλκανιονίκης. Επειδή παντρεύτηκα και έμεινα στον Πειραιά, με βρήκε η Λουκία Σκριβάνου που ήταν στιβική αθλήτρια και πριν πρωταθλήτρια στο πινγκ πονγκ και στο μπάσκετ. Μόλις με είδε στο Πασαλιμάνι με πήρε από το χέρι και με πήγε στον τότε γενικό γραμματέα του Ολυμπιακού, τον αείμνηστο Κώστα Καρύδη, ο οποίος μόλις με είδε μου είπε έλα κύριε Βεντίκο να μας σώσεις γιατί στις εκάστοτε γενικές συνελεύσεις των μελών μάς χτυπάνε εδώ στον Ολυμπιακό που έχουμε τόσα τμήματα και δεν έχουμε κλασικό αθλητισμό. Να μας βοηθήσεις λέει αφού μένεις τώρα στον Πειραιά. Και τους είπα ευχαρίστως. Καλέσαν τον Βαγγέλη τον Θέλμη, τον έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος και του ανέθεσαν να έρθει σε επαφή με την Φιλαθλητική Ένωση Παγκρατίου που ήταν πρώτη κατηγορία στην Αθήνα. Εκεί αγωνιζόμουν, επειδή καθόμουν εκεί. Ο Σταύρος Νταϊφάς με έφερε από την Καλαμάτα. Ήμασταν αδέλφια με τον Σταύρο μάς είχε βαφτίσει ο ίδιος νονός στην ίδια κολυμπήθρα. Ήταν τα σπίτια μας κολλητά. Στη συνέχεια δώσανε έναν ποδοσφαιριστή και με αντάλλαξαν. Το Παγκράτι ζήτησε για να με δώσει έναν ποδοσφαιριστή. Από τότε πήραμε τον διοικητή της σχολής Ναυτικών Δοκίμων που μας διέθεσε τρεις φορές την εβδομάδα το στάδιο της σχολής. Και ξεκίνησα μόνος μου. Και με δημοσιεύσεις και λοιπά άρχισαν να πλαισιώνουν το τμήμα διάφοροι Ολυμπιακοί νέοι. Μεταξύ των πρώτων που προσήλθε ήταν ο μετέπειτα Βαλκανιονίκης, Ναπολέων Ντέμος, ο οποίος ήταν από το Ναύπλιο και επειδή ήταν πολύ Ολυμπιακός σπούδαζε στη γυμναστική ακαδημία τότε».
 
Για τους αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του: «Δεν έχουν περάσει μόνο αθλητές. Έχουν περάσει αρχηγοί κομμάτων, ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν κατέβηκε στον Πειραιά ήρθε ως νέος και γυμναζόταν. Σπρίντερ ήταν. Ο Περιφερειάρχης σήμερα της Βορείου Ελλάδας, ο Ψωμιάδης. Τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο τον είχα μετά ως ομοσπονδιακός που ήμουν. Πολλοί Βουλευτές του Πειραιά περάσανε από το γυμναστήριο Θεμιστόκλειο στα Ταμπούρια. Ο Νιότης, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Νεράντζης, πάρα πολλοί. Και ποδοσφαιριστές πολλοί. Ο Ηλίας Υφαντής, επειδή καθόταν κοντά εκεί, ερχόταν καθημερινά στο γυμναστήριο που είχαμε μεταφερθεί μετά τη Σχολή Δοκίμων, στο Θεμιστόκλειο. Ο Υφαντής έκανε 11.02 στα 100μ., μεγάλη επίδοση για την εποχή εκείνη. Τον είχα φτιάξει αθλητή και απέφευγε και τις θλάσεις και κακώσεις».
 
Για τις μεγάλες στιγμές που θυμάται: «Η μεγαλύτερη στιγμή όταν κέρδιζα τον καναλάρχη τον φίλο σου, τον Πανελλήνιο, μετά από 50 χρόνια που κέρδιζε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στα Τρίκαλα, δεν θυμάμαι ποιο έτος ήταν. Και αποχώρησε ο ίδιος, πήρε την ομάδα και έφυγε και ήρθαν σε διένεξη από τότε με τον Βασίλη Σεβαστή. Και το πιο λυπηρό από όλα όταν ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού, Βαλκανιονίκης και παιδί-διαμάντι, ο Παντελής Νικολαϊδης, ο οποίος σκοτώθηκε στη Γιουγκοσλαβία και μου ανήγγειλαν τον θάνατό του, πήγα στο αεροδρόμιο και φωνάζανε οι γονείς του σήκω ήρθε ο πατέρας σου. Και άλλες δύο στιγμές, όταν κυνηγούσαμε ο Παπαναστασίου ο αείμνηστος, ήταν στον Παναθηναϊκό τότε, έναν αθλητή από τη Θεσσαλονίκη, τον Σπάνδο, ποιος θα τον πάρει, ο πρώτος που θα έφτανε στο αεροπλάνο να τον δει και έφτασα εγώ πρώτος και παραλίγο να με σκοτώσει το αεροπλάνο. Και ως εθνική ομάδα, ως ομοσπονδιακός προπονητής, στους Μεσογειακούς αγώνες, τρίτη στη σκυταλοδρομία η ομάδα μου, που έχω τιμηθεί διεθνώς ως ο καλύτερος προπονητής των σκυταλοδρομιών γιατί έπιασα αυτό που ήθελε η IAAF, το 2.06 το 83 στο Ελνσίνκι. Και κάτω στην Αφρική, στην Καζαμπλάνκα, όταν πήδησα κάτω στο στάδιο που είχαν κάνει λάθος στους αθλητές μας, τους έβαλαν σε λάθος κουλουάρ και από πάνω ήταν ο Βασιλιάς και φοβήθηκαν αυτοί που έτρεχα και με συνέλαβαν και ήρθαν εκεί διάφοροι Έλληνες και απεδείχθει ότι είχα δίκιο».