Έτοιμη να ριχθεί στην «μάχη» του σύνθετου ατομικού, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα (10-16/9) στη Σόφια, δηλώνει η Ελένη Κελαϊδίτη. Πέρυσι, στο ντεμπούτο της στην διοργάνωση, η 18χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πάρει την 13η θέση στον προκριματικό και την 20η στον τελικό. Με δηλώσεις της, ξεκαθαρίζει τον στόχο που έχει θέσει για φέτος.
«Επιδίωξή μου στην Σόφια είναι να τερματίσω μέσα στις 15 πρώτες θέσεις του σύνθετου ατομικού. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά γνωρίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω, εφόσον πετύχω μία καλή εμφάνιση και αποφύγω τα λάθη. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε κάπως καλύτερη φόρμα από ό,τι στους Μεσογειακούς Αγώνες του Ιουνίου. Μία υψηλή θέση στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα μου χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει των αγώνων του 2019 για την Ολυμπιακή πρόκριση», λέει η Κελαϊδίτη και προσθέτει:
«Θα προσπαθήσω να μπω σε τουλάχιστον έναν από τους τελικούς οργάνων. Είναι ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για μένα και θα προσπαθήσω να το πραγματοποιήσω σ’ αυτή τη διοργάνωση. Ήμουν φιναλίστ στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις κορύνες, αλλά δεν το έχω πετύχει ακόμα σ’ ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έχω κάπως περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρω ξανά στις κορύνες, αν και το αγαπημένο μου όργανο είναι η μπάλα».
Η διοργάνωση της «Αρένα Αρμεέτς» θα είναι ξεχωριστή για την Κελαϊδίτη σε ό,τι αφορά στη χρονική διάρκεια, καθώς ο προκριματικός του ατομικού θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, με την Ελληνίδα αθλήτρια να καλείται να αγωνιστεί τη Δευτέρα (10/09) στο στεφάνι, την Τρίτη (11/09) στην μπάλα, την Τετάρτη (12/09) στην κορδέλα και την Πέμπτη (13/09) στις κορύνες:
«Θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία το να αγωνίζομαι μόνο σε ένα όργανο ανά ημέρα. Δεν έχω δώσει άλλον αγώνα με τέτοιο σύστημα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλό για μένα, γιατί θα υπάρχει αρκετός χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία πριν από κάθε όργανο», απαντάει η ίδια.
Τα αγωνίσματα του ατομικού θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (14/09) με τον τελικό του σύνθετου, στον οποίο θα προκριθούν 24 αθλήτριες (μάξιμουμ δύο από κάθε χώρα) βάσει του βαθμολογικού τους αθροίσματος σε τρία από τα τέσσερα όργανα του προκριματικού.